Η Καλλικατζαρελένη φέτος αποφάσισε να μην επιστρέψει στην χώρα της την Καλλικατζαρία όπως συνηθίζουν κάθε χρόνο οι συμπατριώτες της. Υποσχέθηκε πως θα μας αποκαλύψει τα μυστικά και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στην ακρίβεια και γενικότερα να μειώσουμε το κόστος της καθημερινής μας ζωής με απλές καθημερινές πρακτικές......
Για αυτό το σκοπό σχετικές εμπειρίες/πληροφορίες που θα μοιράζεται μαζί μας θα αναρτώνται στο blog
Επί του παρόντος εμφανίστηκε σήμερα πρωί-πρωί χαρούμενη φέρνοντας σε ένα δισκάκι τους καρπούς της πρώτης μπαλκονοπαραγωγής της.....σε κουμ κουάτ και το πρώτο λεμόνι που έβγαλε η λεμονιά της γλάστρας της.....
Τι νομίσατε δηλαδή?
Επειδή κατοικούμε στην πρωτεύουσα και δεν έχουμε γη δεν μπορούμε να γίνουμε παραγωγοί????
Κανονικά αντί για τις πράσινες στέγες, γρασίδια κλπ και πάσης φύσεως τεχνητά μέσα, θα έπρεπε εν μέσω οικονομικής κρίσης να επιδοτείται η μπαλκονοπαραγωγή αγροτικών προϊόντων στις Αθηναϊκές πολυκατοικίες. Σε τελική ανάλυση δεν λέω καλή και η αισθητική με τα λουλούδια αλλα πιο χρήσιμο δεν είναι να παράγεις για να τρως παρά να έχεις για να βλέπεις???
Τι, δηλαδή " φάτε μάτια ψάρια???"
Βέβαια χρειάζεται πολύς κόπος για να παραχθούν καρποί από δεντράκια που ασφυκτιούν μεγαλώνοντας στριμωγμένα στη γλάστρα ενός Αθηναϊκού μπαλκονιού. Η φροντίδα είναι μεγάλη αφού τα φυτά αναπνέουν τον μολυσμένο αέρα της Αθήνας. Ασε που συχνά καταστρέφονται από τους αέρηδες και τους καύσωνες....
Παρ΄όλα αυτά πιστεύω πως εν μέσω κρίσης οι Αθηναίοι μπαλκονοπαραγωγοί θα εξοικονομήσουν για το νοικοκυριό τους αρκετά χρήματα μειώνοντας τις αγορές που εξαναγκάζονται να κάνουν πλουτίζοντας λογής-λογής μεσάζοντες οι οποίοι λυμαίνονται αυτή τη στιγμή την Αθήνα. Του χρόνου με το καλό προβλέπεται να βγάλουμε τις πρώτες ελιές .....Σκοπεύουμε να φυτέψουμε το μαϊντανό μας, τον δυόσμο και όλα όσα μας χρειάζονται για την μαγειρική. Οι εμπειρίες μας αυτές θα καταγράφονται στο αδελφό blog life-anti-style.
Πάμε όμως τώρα να παρασκευάσουμε με τους καρπούς μας λικεράκι κουμ κουάτ και το μεσημέρι θα χρησιμοποιήσουμε το λεμόνι (αν και θα προτιμούσαμε απλά να το κοιτάζουμε με χαρά αφού είναι το πρώτο) για να δούμε αν είναι νόστιμο....
.....Σας διαβεβαιώνω πως η χαρά της δημιουργίας είναι θεραπευτική....
Καλό ΣΚ σε όλους εύχομαι.....
μπραβο Δυοσμαρακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ μαρεσε!
εμεις εχουμε στο πατρικο μου,ολα αυτα που αναφερεις(σε κτηματα κ οικοπεδο)αλλα για Αθηνα,οτι μπορεις να εχεις στο μπαλκονακι, όφελος ειναι
περιμενουμε να μας πεις αν βγηκε νοστιμο
καλο ΣΚ να εχεις
Μα τι γλυκό πλάσμα είναι αυτή η ΚλλικαντζαρΕλένη, (διάβασα την παραπομπή), και η προτροπή της για καλλιέργεια στα μπαλκόνια, είναι υπέροχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες της επίσης, πως καλλιεργούνται και κηπευτικά σε ζαρντινιέρες. Εάν, δε, κάνει και κανένα ταξιδάκι πάρα έξω απ' την πόλη, να ζητήσει να της δώσουν και λίγες "βερβελιές". Φυσικό λίπασμα, όταν είναι χωνεμένο, μιά μικρή ποσότητα, αρκεί για πλούσια παραγωγή και άρωμα.
Πολλές καλημέρες και χαιρετισμούς και στις δυό σας
Τι πρέπει να πω τώρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εις ανώτερα! Εμείς πάντως έχουμε γνήσιο κήπο με δέντρα και όχι τέτοια γλαστροφρούτα :Ρ
Αντε και πάγκο στη λαϊκή:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα Δυοσμαράκι μου, πήγα κι από κει, αλλά είπα ν'αφήσω εδώ τα καλορίζικα! Πραγματικά μας χρειάζεται ένας άλλος τρόπος ζωής, νισάφι πια με το life style! Θα τα λέμε κι από κει λοιπόν, περιμένουμε τις προτάσεις σου, φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυοσμαρακι μου μπραβο με την παραγωγη σου, αντε και με το καλο οι ελιες που ειναι και της μοδας τωρα σε ολα τα μπαλκονια, τουλαχιστον απο το να ποτιζεις τα καλλωπιστικα καλυτερα τα παραγωγικα.Φιλαια
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα. μια θεία μου ειχε στο μπαλκόνι της στο Αιγάλεω ολόκληρο κηπο και στην ταράτσα 'ετρεφε κουνέλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήμια χαρα γίνονται όλα αν τ αγαπάς και τα φροντίζεις.
καλο σ.κ. με φιλιά καρυστινά
Σε διαβεβαιώ το κουμ κουάτ λικέρ είναι τέλειο (Κέρκυρα σπίκινγκ) Και γλυκό μ'αρέσει πολύ, έχει αυτό το ξυνούτσικο που μου αρέσει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γεια το νεο look (αναφερομαι στη φωτο πανω πανω στο blog)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια ιδεα αυτη με τις γλαστρες!
Οταν μαθεις αρκετα, δεν ερχεσαι κι απο μας που εχουμε αυλη να φυτεψεις τιποτα;
Φιλια, καλο ΣΚ!
Life-anti-style.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω υπογράψει ήδη...
Πολύ καλά.Κάθε ακάλυπτος χώρος και ταράτσα πρέπει να γίνουν ένα μικρό περιβάλι σε κάθε πόλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξια, αξια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια ιδεα μου βαλες, θα ριξω κι εγω σε μια αναρτηση τον κήπο μου να δεις δυοσμους, βασιλικους, δάφνες , κρομμύδια, και ενα σωρό ...χοχοχο...
Και ποιος ασχολειται με τις λαϊκές...
Λικεράκι; Χοχοχο θα προτιμησω ενα κρασακι αν και το λικερακι θα ειναι χρησιμο για κερασματα...
Πάνε χρόνια τώρα που φυτεύω δυόσμο και σέλινο στις γλάστρες μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα!!!
Ααα και ματζουράνα!
Καλό ξημέρωμα!
:)))
dyosmaraki
ΑπάντησηΔιαγραφήkαλημερα και καλη παραγωγη,πονηρουλα ειδες οτι οι αγροτες πηραν επιδοτηση και αρχισες
και εσυ παραγωγη ,επιδοτουνται αραγε οι γλαστρες ελπιζω προεκλογικη εξαγγελια ,στο αλλο
παντως σου υπεγραψα καλη μεραααα,
Εγκρίνω και επαυξάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφή[Φέτος οι πιπεριές μου είχαν γκράν σουξέ]
Πιές τε ένα ποτηράκι ...
ΑπάντησηΔιαγραφήλικέρ στην υγειά μας !!!
Άν κι εγώ θα το προτιμούσα
γλυκό του κουταλιού ...
Καλή βδομάδα ...
@laplace78
ΑπάντησηΔιαγραφήθεωρείσαι από τους τυχερούς ρομποτάκο μου. Μακάρι να είχα ένα κομματάκι γης για να μπορούσα να καλλιεργώ τα προς το ζειν.
Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα.
@Odysseas
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τις βερβελιές δεν ήξερα. Είδες τι μαθαίνει κανέις στο διαδίκτυο???
Θα τις αναζητήσουμε...
Η Καλλικατζαρελένη ήδη έχει φυτέψει και δυόσμο σε ζαρντινιέρα αλλά μάλλον έχει αρρωστήσει ο δυόσμος και ψάχνουμε να βρούμε έναν αγνό τρόπο για να καταπολεμήσουμε την ασθένεια δίχως να χρησιμοποιήσουμε χημικά.
Καλημέρες πολλές
@Antoine
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ζηλεύω όπως και τον laplace.
Τι να κάνουμε όμως, από τα φρούτα ψυγείου που μας προσφέρουν εδώ οι λαϊκές αγορές προτιμάμε τα γλαστροφρούτα....
Τουλάχιστον για να είμαστε σίγουροι πως είναι φρέσκα και πως δεν είναι ψεκασμένα με φυτοφάρμακα...
Καλή εβδομάδα
@VAD
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες???? Μη μου βάζεις ιδέες....
Χα χα χα
Καλημέεεεεραααα
@Maria Tzirita
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτοιμάζονται οι προτάσεις....Ηδη κάνουμε το σχετικό μάρκετιγκ και θα επανέλθουμε άμεσα....
Τσακωνόμαστε με την Καλλικατζαρελένη για την ιεράρχηση των θεμάτων στο blog life-anti-style. Για αυτό καθυστερούμε λίγο...
@Ελευθερία
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να γίνουμε και ελαιοπαραγωγοί???
Ναι ναι συμφωνώ, θα πρέπει να γίνουμε ενεργητικοί και να παράγουμε, όχι μόνο να απολαμβάνουμε με τα μάτια...
@venceremos
ΑπάντησηΔιαγραφή"Αν αγαπάς και φροτνίζεις κάτι τότε όλα γίνονται"
Συμφωνώ καλή μου καρυστινα
@Hfaistiwnas
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα δοκιμάσει το Κερκυραϊκό λικεράκι κουμ κουάτ και πράγματι είναι πολύ καλό. Βέβαια οι Κερκυραίοι κρατούν μυστικές τις συνταγές τους.
Που θα πάει όμως???? Θα πειραματιστούμε και κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε....
@αντώνης
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε, ευχαριστούμε...
Ουάου, μεγάλη πρόκληση η πρόσκλησή σου...
Λεμονιές θα ήθελα να φυτέψω, έχετε χώρο????
@leondokardos
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία, ξεκινάμε μια φούχτα άνθρωποι, για να δούμε πόσοι θα μας ακολουθήσουν...
Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα....
@barel
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο έτσι θα αλλάξουμε τη ζωή μας...
Καλημέρες
@Βρασίδας ο κάφρος
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω να δω σχετική ανάρτηση και να σκάσω από τη ζήλεια μου...
Ωρες είναι τελικά να διοργανώσουμε και κανέναν οπωροκηπευτικό διαγωνισμό λολ
@marianaonice
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας πρόλαβες Μαριάννα μου! Πρωτοποριακές κινήσεις, πολύ χαίρομαι...ειδικά για τη ματζουράνα, δεν φανταζόμουν πως μπορεί να πιάσει σε κήπο...
Μαριάννα μου, μάννα μου ματζουράνα μου καλημέρες πολλές
@Κασιωτοκουσέλι
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μας διαβάσει κανένας Υπουργός και θα εφεύρει καμιά ειδική επιδότηση για τις γλάστρες του δικού του μπαλκονιού οπόοοτε θα οφεληθούμε κι εμείς και θα λέμε "μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα"....
Καλημέρες πολλές
@habilis
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά πίστευα πως θα είμαι μοναδική, που να φανταστώ πως θα έβρισκα στο διαδίκτυο φανατικούς λογής -λογής καλουδοπαραγωγούς.
Εύγε!
Θα χρειαστούμε τις εμπειρίες σου....
Καλημερούδια
@Sidepap21
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να το κάνουμε γλυκό ε????
Ξεκινάμε με το λικεράκι και την επόμενη παραγωγή υπόσχομαι να την κάνουμε γλυκό του κουταλιού.
Εις υγείαν
ΥΓ. Υπέροχη η ανάρτησή σου περί Καραγκιόζη
Με πήγες πολύ πίσω εποχή 65 ΄70. Είχαμε μια λεμονιά στην αυλή μας. Μοσχοβολούσε ο ανθός και απο λεμόνια γεμάτα, ζουμερά. Όπως καταλαβαίνεις δεν αγοράζαμε λεμόνια απο την λαϊκή. Κάποια στιγμή την κλάδεψε κάποιος "ειδικός" και πήρε την κατιούσα. Φέραμε γεωπόνους τίποτα. Τώρα στο παρτέρι υπάρχει δυόσμος βασιλικός. Άλλες εποχές τότε χωρίς νέφος, γειτονιές, με μονοκατοικίες, με αυλές καθεμιά με τα δέντρα της συκιές μουριές άλλες εποχές. Καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφή@arkas
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ταξίδεψες με την περιγραφή σου. Λες και ζούσα στη γειτονιά σου, λες και έβλεπα και μύριζα τη λεμονιά.
Βλέπεις και εγώ μέχρι τα 8 μου χρόνια έζησα σε μονοκατοικία με αυλή. Ποτέ δεν κατάφερα να συμβιβαστώ με την πολυκατοικία, ένοιωσα πως με φυλακίσανε....
Την καλημέρα μου arkas και σε ευχαριστώ για το στιγμιαίο ταξίδι