Παρ΄όλες τις προσπάθειες του υπεύθυνου που είχε επιφορτιστεί να μας οδηγήσει στην ταβέρνα το πλήθος αντί για τον υπεύθυνο ακολούθησε έναν σκυλάκο που μας οδήγησε μέσα στην Κρεαταγορά όπου δεν άργησε να στηθεί ένα μικρό γλέντι με τραγούδια και χορό έξω από τα κατεβασμένα ρολά των κρεοπωλείων....
Στη συνέχεια εγκαταλείψαμε τους πάγκους των χασάπηδων και την Κρεαταγορά για να συνεχίσουμε την πορεία μας....
...μέσα από την Κεντρική Αγορά των Αθηνών ανάμεσα σε καφάσια και μετανάστες που μας κοίταζαν σαστισμένοι αφού δεν είναι φαίνεται συνηθισμένοι σε πορείες ανθρώπων που τραγουδούν και χορεύουν. Συνοδεία των ήχων της τσαμπούνας είπαμε να φτάσουμε κάποτε στον τελικό μας προορισμό που ήταν η ταβέρνα.... Ο ήχος της τσαμπούνας είναι στα αλήθεια διονυσιακός και σε ωθεί στον εκστασιασμό οπότε οι χοροί καλά κρατούσαν.....Λίγο παραδίπλα κάποιοι μετανάστες, άνθρωποι του μόχθου μας χάρισαν τα χαμόγελά τους και κοντοστάθηκαν για να θελήσουν στη συνέχεια να γίνουν ένα μαζί μας αφού το τραγούδι κι ο χορός ενώνει τους ανθρώπους (σαν γλεντούν οι άνθρωποι ξεχνούν τις διαφορές που τους χωρίζουν)....
...ενώ κάποιοι άλλοι δεν μας έδωσαν σημασία προσηλωμένοι καθώς ήτανε στον αγώνα της επιβίωσης αναζητώντας ανάμεσα στα σκουπίδια μια κάλτσα η ένα πανωφόρι προκειμένου να μπορέσουν να προστατευτούν από το βαρύ κρύο.....
Σκηνές και αντιθέσεις που δυστυχώς αρχίζουν και πληθαίνουν στην πόλη μας....
Η εν χορδαίς και οργάνοις πορεία συνεχιζόταν με το κέφι να φουντώνει.... ....και τον αριθμό εκείνων που συμμετείχαν να βαίνει αυξανόμενος....
.....μέχρι που φτάσαμε τελικά στον ποθητό προορισμό....
.....την ταβέρνα "Η Κληματαριά" που βρίσκεται στην πλ. Θεάτρου.....
...Ισως απ΄έξω να μη σου γεμίζει το μάτι όμως μέσα είναι πολύ ζεστή και θυμίζει αλλοτινές εποχές της Αθήνας τότε που οι Αθηναϊκές ταβέρνες θα πρέπει να είχαν όλες παρόμοια μορφή. Η ταβέρνα ήταν περιτριγυρισμένη από βαρέλια...
η νέα γενιά (παιδιά που μαθαίνουν παραδοσιακά όργανα στο Μουσείο) πήρε τη σκυτάλη και άνοιξε το πρόγραμμα. Ο νεαρός ξεκίνησε να παίζει με φοβερή δεξιοτεχνία έναν καβοντορίτικο σκοπό ενώ τον συνόδευε μια νεαρή κοπέλα που έπαιζε κρουστά (η φίλη μας venceremos θα τον ξέρει τον σκοπό-αν καταφέρω να ανεβάσω το σχετικό βίντεο θα τον απολαύσετε και εσείς)Στη συνέχεια ο κύριος Φραγκίσκος μας εξέπληξε παίζοντας βιολί και τραγουδώντας Αποκριάτικα τραγούδιαΣε μια γωνιά ο φακός μου συνέλαβε τη σεμνή και διακριτική παρουσία της συγγραφέως Ρέας Γαλανάκη που απολάμβανε μαζί μας τις παραδοσιακές μελωδίες.
Στο τέλος ανέλαβε δράση μια ομάδα νέων που τραγούδησε με εκπληκτικό τρόπο κάθε λογής ρεμπέτικα τραγούδια. Τα παιδιά αυτά καθώς μάθαμε τραγουδούν κάθε Κυριακή μεσημέρι ρεμπέτικα στη συγκεκριμένη ταβέρνα....
Η ώρα όμως είχε περάσει και υπήρχαν κι άλλες υποχρεώσεις. Ετσι βγήκα από την ταβέρνα με τους ήχους από τις τσαμπούνες τα βιολιά και τις γλυκές φωνές των νέων παιδιών να ηχούν στα αυτιά μου. Ανηφόρισα για να πάρω το μετρό. Αυτή η Κυριακή ήταν γεμάτη από πολύχρωμες εικόνες, ποικίλους ήχους, ακόμη και σκηνές μιας καθημερινότητας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε, όπως εκείνης των μεταναστών που ζουν στη σκιά της πόλης.
Χάρηκα και θαύμασα την επιμονή κάποιων ευαισθητοποιημένων πολιτών όπως είναι οι φίλοι του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων που διοργανώνουν λιτές αλλά και ουσιαστικές γιορτές σαν και αυτήν. Σε πείσμα όσων δεν προβάλλουν αυτές τις εκδηλώσεις αλλά και σε πείσμα όσων επιδεικτικά προτιμούν τη μίμηση ξενόφερτων Καρναβαλιών αυτές οι γιορτές θεωρώ πως είναι πιο αληθινές και πιο σημαντικές για έναν λόγο :
Γιατί ο πολίτης δεν παραμένει παθητικός θεατής αλλά μεταμορφώνεται και ο ίδιος σε γλεντιστή αλλά και κοινωνό της ομάδας.
Αυτά τα γλέντια είναι όμορφα! Που δεν σε περιορίζουν στο τι θα κάνεις και πότε, πότε θα τραγουδήσεις και πότε θα χορέψεις..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στους διοργανωτές!!
Πολύ όμορφο! Αυτοσχέδιο και πηγαίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ήχος της τσαμπούνας είναι πράγματι ιδιαίτερα χαρακτηριστικός! Από τι είναι φτιαγμένο αυτό το όργανο;
@Hfaistiwnas
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα αξίζει ένα μπράβο στους διοργανωτές. Η συμμετοχικότητα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Ηταν στ΄αλήθεια πολύ όμορφα.
@ikor
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ασκός της τσαμπούνας κατασκευάζεται από δέρμα κατσικιού, το επιστόμιο από καλάμι η κόκκαλο και η συσκευή παραγωγής ήχου από ξύλο η κέρατο.
Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το θέμα θα μπορούσα να αφιερώσω μια ανάρτηση στη τσαμπούνα.
Μάλιστα αν τα καταφέρω (τεχνικά μιλώντας) θα προσπαθήσω να ανεβάσω και το βίντεο όπου με παραστατικό τρόπο εξηγεί ο κύριος Φραγκίσκος με απίστευτες λεπτομέρειες τον τρόπο κατασκευής της τσαμπούνας.
καλησπερα δυοσμαρακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτα ειναι τα ομορφα της ζωης!
εγω κολλησα με την ταβερνιτσα!
πρεπει να ειχε ωραια ατμοσφαιρα :)
@laplace78
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ταβερνίτσα ήταν εξαιρετική και το φαγητό νοστιμότατο. Καλές μερίδες και ελληνική κουζίνα. Το ντεκόρ Αποκριάτικο και τα παιδιά που τροαγουδούσαν ρεμπέτικα πολύ καλά.
Σκοπεύω να ξαναπάω, μου φαίνεται όμορφο στέκι.
Για όσους ενδιαφέρονται το τηλ.
της ταβέρνας Κληματαριά είναι
210 3216629
Μου έλεγαν πως είναι από τις παλαιότερες ταβέρνες της Αθήνας αλλά δεν είχε τύχει να πάω.
xαίρομαι που πέρασες όμορφα αλλά εγώ
ΑπάντησηΔιαγραφήζηλεύωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!
Με ενδιαφέρον περιμένω το βιντεάκι με το καβοντορίτικο.
φιλιά καρυστινά
Mετα θελεις να πιστεψω,μαθες
ΑπάντησηΔιαγραφήεδω οτι εν εισαι δημοσιογραφος
ΠΩΣ OXI ΠΩΣ? μας τα λεεις τοσο
ομορφα? αντε συντομα να ουμε
στην EΚΘΕΣΗ ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Τια θα γραψεις.? θα χορεψης δεν
μπορει.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σ,Ο,Σ ΟΠΩΣ ΜΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΓΙΟΣ
ΕΦΡΑΙΜ ( ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑΜΕ) ΜΕΤΑ ΤΟ
ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΘΑ ΤΕΛΕΣΗ
ΕΥΧΑΛΑΙΟΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΣΥΔΟΤΩΝ
ΜΠΛΟΚΟΛΟΓΩΝ, Η ΣΗΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ
ΔΩΡΕΑ. ΤΗΛ 666.666.666
αυτα ειναι
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω πως την πατησα παλι και δεν εκανα τιποτα
ειναι που δεν ντυονομαι κιολας
ειναι που και βαριεμαι να βγω απο το σπιτι
ειναι και το 16ωρο δουλειας
ου φ
φιλακι
Εσένα γιατί δε σε βλέπουμα καλά στις φωτογραφίες; Να μας φορέσεις μια παραδοσιακή στολή και να σε καμαρώσουμε να χορεύεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, γλυκιά Αθηναία!
Διακρινεται και Δυοσμαράκι στις φωτογραφίες;Βάλε διαγωνισμό αναγνώρισης:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κλίμα και η αίσθηση του χώρου που περιγράφεις με τρέχουν πίσω στα ταβερνάκια του Ναυπλίου των παιδικών μου χρόνων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νοσταλγική ανάρτηση.
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!!!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Μελενια πες στο Δυοσμαρακι αν το θυμηθει να μας ειδοποιησει την επομενη φορα που θα εχει κατι παρομοιο στο μυαλο της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜηπως εκεινες τις μπυρες να τις πιουμε σε κεινη την ταβερνουλα;
:)
Την ΚΛηματαριά δίπλα στο μπαρ Γκούρου δε λές????
ΑπάντησηΔιαγραφήΆπίστευτο ταβερνάκι!!!
"Γιατί ο πολίτης δεν παραμένει παθητικός θεατής αλλά μεταμορφώνεται και ο ίδιος σε γλεντιστή αλλά και κοινωνό της ομάδας."
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι. Αυτό είναι και το αληθινό και πιο όμορφο νόημα αυτών των γλεντιών-γιορτών. Είσαι τυχερή που το έζησες Δυοσμαράκι, γνήσιο και αυθεντικό. Είμαστε τυχεροί που μας μετέφερες τη γεύση του γλεντιού. Υποθέτω πως οι φίλοι του Μουσείου διοργανώνουν κάθε φορά και μ' ένα διαφορετικό όργανο τη γιορτή. Ή όχι;
@venceremos
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ήηηηηξεεεεερααααα! Χι χι χι
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω το βίντεο αν και με την τεχνογνωσία δεν τα πάω και πολύ καλά...που θα πάει όμως...
@the lonely skipper
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοσιογράφος νάμουνα να πέφτουν οι παράδες
και μπόλικα θα βρίσκατε γραμμένα στις αράδες...
Μα είναι που μ΄αρέσει η ανωνυμία
και δεν πειράζει ας μη παίρνω μία
άλλωστε όσοι έχουν τα πολλά λεφτά
νάξερα τι τα κάνουν
άραγε σαν πεθάνουνε μαζί τους θα τα πάρουν????
ΥΓ. Αλήθεια ξέχασα κιόλας πότε γίνεται η έκθεση...πότε είναι?
@skouliki
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκουλικάκι φυσιολογικό είναι να μην αποφασίζεις να βγεις έξω την Κυριακή. Κανονικά και για μένα είναι η ημέρα του διαβάσματος εφημερίδων και του χουρχουλιάσματος.
Ας όψονται οι τσαμπούνες, ήταν η κινητήριος δύναμη που με έκανε και μένα να ξεκουνηθώ...
Φιλιά πολλά σκουλικάκι μου
@Antoine
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να έχει αρχίσει η μυωπία???λολ
Αστειεύομαι....
Μη με προκαλείς γιατί από τέτοιες φωτο ουουου (άντε κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτό από καμιά εκδήλωση με παραδοσιακές στολές)
Καλημερούδια εύχομαι
@Vad
ΑπάντησηΔιαγραφήE! Χμμμμ! Ωραία ιδέα....
Το κυνήγι του θησαυρού (είναι και επίκαιρο αυτές τις ημέρες)
- Ερώτηση που βρίσκεται το dyosmaraki στις φωτογραφίες???
@Φύρδην Μίγδην
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλαρένια μου,
πόσο θα ήθελα να έχω ζήσει αυτές τις στιγμές στα σοκάκια του Ναυπλίου. Είναι αγαπημένος τόπος. Μάλιστα κάποιος πρόγονος κατάγεται από εκεί οπότε υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με το Ναύπλιο.
Τα φιλιά μου και ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
@Αντώνης
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου είπε η Μελένια πως ενδιαφέρεσαι για την επόμενη φορά που θα διοργανωθεί κάτι παρόμοιο. Λοιπόν έχουμε και λέμε (όσον αφορά το συγκεκριμένο Μουσείο) :
- 8/3 Αφιέρωμα σε φλογέρα,σουραύλι,μαντούρα,ζουρνά,κλαρίνο
- 15/3 Από το λυράκι στη Κρητική λύρα (νομίζω πως θα σε ενδιαφέρει)
- 22/3 Κανονάκι
- 29/3 Σαντούρι -τσίμπαλο
- 5/4 ΛΑΤΕΡΝΑ
Πάντα 12.00-14.00 Ελεύθερη είσοδος
Δεν ξέρω ακόμη αν όλες οι εκδηλώσεις θα συνοδεύονται με ταβέρνα μετά η αν αυτή τη φορά έγινε λόγω Αποκριάς. Θα μάθω πάντως και θα σας πω.
ΥΓ. Οσο για τις μπύρες ναι νομίζω πως είναι ιδανικό στέκι η Κληματαριά ειδικά τώρα που κάνει και κρύα προσφέρεται. Κανόνισε πότε θα σου δώσει άδεια ο μπέμπης κι εδώ είμαστε....Να πούμε και στον tzonax...
@patsiouri
ΑπάντησηΔιαγραφήΕεεεε! Χμμμ! δεν ξέρω αν έχει δίπλα μπαράκι, δεν πρόσεξα. Βρίσκεται ακριβώς στο πλάϊ της Κεντρικής Αγοράς στην πλ. θεάτρου. Καθώς κοιτάζεις την Αγορά στο αριστερό σου χέρι.
Λένε πως είναι πολύ παλιό ταβερνάκι αλλά ομολογώ πως δεν το ήξερα.
Διάβασα στον leondokardo πως έχεις πάει και στο Καφενείο η Ωραία Ελλάς...μου φαίνεται πως στα ίδια στέκια τριγυρνάμε πατσιουράκι μου...
Καλημέρες πολλές
@Φαίδων Θεοφίλου
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς αυτό με έχει κάνει λάτρη του λαϊκού πολιτισμού :
η συμμετοχικότητα των ανθρώπων
Μάλιστα στις αληθινά παρδοσιακές κοινωνίες έβλεπα πως ακόμη και αν κάποιος δεν διακρινόταν για τις φωνητικές του ικανότητες (π.χ. δεν είχε δυνατή φωνή)οι οργανοπάικτες χαμήλωναν τα όργανα για να μπορέσει να ακουστεί ο συγκεκριμένος.
Ολοι είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν, κάτι το οποίο δεν γίνεται σήμερα που έχουμε μετατραπεί σε παθητικούς θεατές με αποτέλεσμα να με θλίβει και να αδυνατώ να συμβιβαστώ.
Ναι το Μουσείο κάνει αφιέρωμα κάθε φορά σε κάποιο μουσικό όργανο. Το π΄ρογραμμα το έγραψα παρπάνω στην απάντηση στον Αντώνη.
Οσοι πιστοί προσέλθετε....
Εύχομαι μια όμορφη ημέρα
Ωραία πράγματα αυτά Δυοσμαράκι
ΑπάντησηΔιαγραφήχαιρετώ
Μάλιστα αυτές είναι εκδηλώσεις!! Το πρόγραμμα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις καταστάσεις, τις ανάγκες και τη διάθεση του κόσμου. Ξεχωριστή πραγματικά!! Άντε και του χρόνου
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Οτι βρίσκεται πίσω απ'τις φωτογραφίες το ξέρω:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτις φωτογραφίες κάπου νομίζω ότι βλέπω το dyosmaraki,αλλά δεν ειμαι σίγουρος και φοβάμαι μην εκτεθώ! :)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΟΣΜΑΡΑΚΙ!
Ε τώρα τι να πω, χαμός στι ίσιωμα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία έθιμα. Στα τομάρια (εκτός απο τσαμπούνια) στο χωριό μου τοποθετούσαν μέσα κατσικίσιο τυρί και το συντηρούσαν εντός τομαριού με ελαιόλαδο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποιοι το κάνουν ακόμα νομίζω.
@nikos
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς τον!
Πράγματι ωραία πράγματα....
@gvarvakis
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς έτσι!
Κι από του χρόνου μας
@Vad
ΑπάντησηΔιαγραφήΨάξε-ψάξε δεν θα με βρεις....
λολ
@Athena
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ καλή μου Athena
Καλώς ήρθες
@leondokardos
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα είπες όλα....
Καλημέρες πολλές
@Λάκων
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό λέγανε στην εκδήλωση. Πως οι άνθρωποι όταν κατασκεύαζαν την τσαμπούν ήδη γνώριζαν τις ιδιαιτερότητες του τομαριού αφού το χρησιμοποιούσαν για τους λόγους που είπες.
Ετσι γνώριζαν πως να το στεγανοποιήσουν, πως να το κάνουν πιο ανθεκτικό.
Νομίζω πως ακόμη το κάνουν σε κάποια μέρη αν και πιο σπάνια πλέον.
Καλημέρες πολλές
Δυοσμαράκι καλό μεσημέρι, καλό μήνα, χρόνια πολλά για τις αποκριές, μα πάνω απ’ όλα ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ γεμάτη υγεία και διαύγεια. Να συνεχίζεις να γράφεις,να αφηγήσε και να κάνεις εμένα τουλάχιστον, να περιμένω με ανυπομονησία να διαβάσω τα άρθρα σου αντί αυτών των εφημερίδων ….
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα ήταν ενδιαφέρουσα μέρα με την τσαμπούνα και τους υπόλοιπους οργανοπαίχτες, αλλά ξεχωριστή ήταν πιστεύω διότι βρέθηκαν διαφορετικοί άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους να συμμετέχουν σε μια γιορτή παραδοσιακή, η οποία εξελίχθηκε σε αυθόρμητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας (επιτέλους μια διαφορετική πορεία ειρηνική, μουσική βρε αδελφέ!!).
Θυμήθηκα παλιά στο χωριό που ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά μου και κατεβαίναμε όλο το σόι το Πάσχα να γιορτάσουμε μαζί, το βράδυ της Ανάστασης και όχι μόνο, πάνω στο φαι και το πιοτό -στο τσακίρ κέφι- που λέμε, βγαίναμε μικροί μεγάλοι και περνούσαμε από τα σπίτια του χωριού τραγουδούσαμε και παρακινούσαμε και άλλους να ακολουθήσουν στο επόμενο σπίτι. Άλλες εποχές.
Το ζήτημα είναι λοιπόν πως θα μπορέσουμε να κάνουμε τον πολίτη από «παθητικό θεατή σε γλεντιστή και κοινωνό της ομάδας» . Εγώ λέω ή μάλλον προτρέπω να επισκέπτονται το blog σου και να διαβάζουν τα άρθρα σου.
Επανέρχομαι. Καλά έχω χάσει επεισόδια. Πρέπει να βρίσκω χρόνο καθημερινώς και όχι μόνο Κυριακές για να διαβάσω τα άρθρα σου…. Πετρούλα των blogs. Νάσαι καλά με έκανες και γέλασα. Φυσικά αναφέρομαι στο σατυρικό άρθρο σου “Απόκριες - Εφραίμ και Air Korydalos”
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν να βρέθηκα εκεί κι εγώ!
Πολύ ωραία παρουσίαση!!
Αυτές οι ταβερνούλες της Πλάκας έχουν μια ζεστασιά άλλο πράγμα...
:))
Και του χρόνου!
Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή dyosmaraki!
Είναι όντως πολύ καλά. Μια χρονιά είχα λάβει και εγώ μέρος με το χωριό μου και το δρώμενο ευγονίας που έχουμε κάθε Καθαρή Δευτέρα. Δυστυχώς σήμερα δε θα πάω.Για περισσότερες πληροφορίες πάντως ρίξτε μια ματιά στο http://nedousa.cti.gr/
ΑπάντησηΔιαγραφή@Αρκάς
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές φορές με έχουν ρωτήσει πως είναι δυνατόν ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη να δηλώνει φανατική οπαδός της λαϊκής παράδοσης και των γλεντιών.
Ή απάντηση βρίσκεται στην περιγραφή που κάνεις για το Πάσχα στο χωριό σου. Ολοι μαζί μικροί μεγάλοι αυθόρμητα να περνούν σε μπουλούκια οποιαδήποτε ώρα χωρίς παρεξήγηση να τραγουδούν και να παροτρύνουν τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν. Ετσι απλά και αυθόρμητα...Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε τον πολίτη από παθητικό θεατή σε γλεντιστή, ξεκινώντας από τους ίδιους μας τους εαυτούς...
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου αλλά και τα συγκινητικά λόγια σου. Μου δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίζω τις αφηγήσεις άλλοτε περιγράφοντας και άλλοτε διακωμωδώντας την επικαιρότητα. Εχουμε όλοι τόση ανάγκη από ένα χαμόγελο...χαίρομαι λοιπόν που η Πετρούλα των blogs σε έκανε να χαμογελάσεις...
Μια πανέμορφη ημέρα εύχομαι
@marianaonice
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή Μαριάνα μου!
@barel
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπήκα στο site του χωριού σου (το οποίο ομολογώ πως δεν γνώριζα). Ο σύλλογος φαίνεται πολύ δραστήριος και οι φωτογραφίες εξαιρετικές. Υποθέτω πως θα πρέπει η γιορτή να γίνεται με πολύ μεράκι και πολύ κέφι.
Εύχομαι του χρόνου να είσαι καλά και να κάνεις Καθαρά Δευτέρα στο χωριό σου. Ετσι θα μπορέσεις ίσως να μας μεταφέρεις το κλίμα του κεφιού...
Γεια σου Διοσμαράκι. Μετά από ένα ή δύο χρόνια που μου είχες γράψει στο μπλογκ μου ότι μάλλον θα έχουμε συναντηθεί, είχα την έκπληξη να πετύχω εδώ αυτή σου την ιστορία, στην οποία ήμουν εκ των πρωταγωνιστών. Συγκινήθηκα πολύ από την περιγραφή σου, όπως φαντάζεσαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και εκτός εποχής, τώρα που σου γράφω, είμαστε και εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=xEoPifXpVh4
Τελικά πρέπει να έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές. Δεν ξέρω μήπως έχουμε γνωριστεί κιόλας!
@Πεπε
ΑπάντησηΔιαγραφήI know!!!!
Καλώς όρισες σε αυτήν εδώ τη μικρή διαδικτυακή γωνιά.
Εγώ πάντως λέω πως έχουμε συναντηθεί πολλές φορές και πως μάλλον έχουμε γνωριστεί κιόλας.
Σε άκουγα κύριε πρωταγωνιστή και σιγοτραγουδούσα και χόρευα μαζί με το υπόλοιπο πλήθος...
Ομολογώ πως πέρασα πολύ όμορφα!!!
Σε ευχαριστώ για το link
Καλημέρες πολλέεεεες