ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

Πέτρος ο πελεκάνος - Μια ιστορία της Μυκόνου - Β μέρος




Συνήθως δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι, όμως αφ'ότου έγραψα την ιστορία του Πέτρου του πελεκάνου, έμαθα πως εκδόθηκε ένα καινούργιο λεύκωμα με φωτογραφίες από την παλιά Μύκονο (1908-1977). Επειδή λοιπόν αγαπώ ιδιαίτερα τις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες άλλων εποχών, το προμηθεύτηκα και όταν το ξεφύλισα διαπίστωσα πως είχε δύο πολύ χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Πέτρου πέρα από τις πολύ ενδιαφέρουσες παλιές φωτογραφίες της Μυκόνου μιας άλλης εποχής.

Στην πρώτη εμφανίζεται ο Πέτρος με τον Θοδωρή Κυραντώνη, τον ψαρά ο οποίος μετέφερε τον Πέτρο στην Μύκονο και είναι φωτογραφία του 1963.
Στην δεύτερη ο Πέτρος καμαρώνει μπροστά στον φακό δίπλα στην Ισμήνη Τριανταφυλλίδη. Η φωτογραφία είναι του 1966 και έχει τραβηχτεί στο λιμάνι της Μυκόνου.

Εκρινα λοιπόν σκόπιμο να τις συμπεριλάβω σαν συμπλήρωμα στην ιστορία του Πέτρου. Το λέυκωμα από όπου πήρα τις φωτογραφίες ονομάζεται "Μύκονος,Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης,1908-1977"

Επίσης παρέλειψα να συμπληρώσω πως τον Πέτρο τον πελεκάνο οι κάτοικοι μετά τον θάνατό του τον βαλσαμώσανε και εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά τους. Εάν λοιπόν επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο της Μυκόνου, στην είσοδο δεξιά σας θα σας υποδεχθεί ο Πέτρος, (βαλσαμωμένος πια),το σύμβολο της Μυκόνου.....

3 σχόλια:

  1. Δυο φωτογραφίες ιστορικές που δείχνουνε έναν "άλλο τόπο"... Ψάχνοντας στο νετ τις βρήκες; Θαυμάσια δουλειά, περιμένω με αγωνία τα υπόλοιπα "αληθινά παραμύθια σου" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. a!!!vrasida exeis apolito dikeo..ti iperoxo! pragmati ua to filokseniso sta lig.

    dio fotografies kai omos mirise ellada..
    na eisai kala aderfe.me agapi tha se episkeptomaste.
    perimeno tin sinexia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόλο που αποφεύγω μουσεία με βαλσαμωμένα ζώα, ωστόσο θα φροντίσω ώστε να τον δω και από κοντά τον ... Πέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;