ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Αγαπάτε την τέχνη της φωτογραφίας?

"Καπέλα" - Ναύπλιο ( Καλοκαίρι 2009)  - Φωτό www.dyosmaraki.blogspot.com
Υπάρχουν τρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις :

1. www.thisisathens.org - Φωτογραφίες με θέμα στιγμιότυπα της Αθήνας

Σε αυτό το site, όπως διαβάζω (εδώ), - την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του την είχε το www.breathtakingathens.com ( που δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηνών) - κάθε πολίτης μπορεί να προσθέσει μια φωτογραφία με κάποιο  στιγμιότυπο της αληθινής Αθήνας,  όχι της τουριστικής. 

Στόχος είναι με όλες τις φωτογραφίες που θα προστεθούν, να δημιουργηθεί από τους ίδιους τους πολίτες ένα ψηφιδωτό για την Αθήνα της καρδιάς μας (όσης έχει απομείνει ακόμη δηλαδή).

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς φωτογράφος ούτε να διαθέτει την σούπερ ουάου κάμερα. 
Μεράκι νάχει και παρατηρητική ματιά. Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις ανεβάσετε μέσω mail, facebook, twitter, flickr ή ακόμη και απευθείας από το κινητό. Μέχρι την ώρα που μπήκα εγώ στο site είχαν ανέβει 4.122 φωτογραφίες....Την βρίσκω όμορφη σαν ιδέα. Εσείς?

2. www.365filoi.gr -  "Κάθε μέρα του χρόνου και μια φωτογραφία"

"Μια ημέρα του χρόνου μπορεί να ανήκει στη δική σου φωτογραφία" λέει η παραπάνω ιστοσελίδα. Και σε αυτήν την ιστοσελίδα μπορεί οποιοσδήποτε να "ανεβάσει" ένα δικό του έργο συμπληρώνοντας τα προσωπικά του στοιχεία. Κατόπιν μέσω της συνεργασίας με το Μουσείο Φωτογραφία Θεσσαλονίκης, τα έργα θα αξιολογηθούν από μια ομάδα ειδικών επιμελητών και οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στην αρχική σελίδα του site όπου κάθε επισκέπτης θα μπορέι να καταθέτει τα δικά του σχόλια. Επειτα ο εκδοτικός οίκος Καστανιώτης θα καλέσει συγγραφείς για να σχολιάσουν με δικά τους λόγια κάθε φωτογραφία, δημιουργώντας μια νέα σχέση μεταξύ λόγου και εικόνας. Στο τέλος κάθε μήνα, οι φωτογραφίες που θα ψηφιστούν ως "φωτογραφία του μήνα" θα έχει την ευκαιρία να εκτεθεί μαζί με τις υπόλοιπες σε δημόσιους χώρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. (Την είδηση τη διάβασα εδώ)

3. Διαγωνισμός φωτογραφίας της "Φωτοκριτικής" με τίτλο "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" (θα διαρκέσει για τα επόμενα 3 τεύχη της) - www.photo.gr (περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ) - Τρουπάκη 1 και Κουρτίδου-104 45 Αθήνα 
Τηλ. 210 8541400 email photomag@photo.gr

Οι φωτογραφίες με θέμα το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" μπορούν να περιλαμβάνουν τοπία, στιγμιότυπα, προσωπικές στιγμές, γυμνό (με φειδώ εεεε?). Η συμμετοχή τεκμαίρεται με την αποστολή των φωτογραφιών που έχουν ένδειξη "Για την φωτοκριτική" στο περιοδικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιά είναι η γνώμη σας;