Ολοι σοκαριστήκαμε ακούγοντας την είδηση πως ένας 20χρονος νεαρός έχασε την ζωή του από ξυλοδαρμό στην Μύκονο, ένα ιδιαίτερα τουριστικό νησί που μάλιστα φημίζεται για τον υψηλού (οικονομικού) επιπέδου τουρισμό του.
Ως πολίτης αυτής της χώρας καταδικάζω τέτοιου είδους ενέργειες που κάθε άλλο παρά τιμούν τον πολιτισμό μας.
Τα ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση αναφέροντας με "φυσικότητα"πως αυτοί που ξυλοκόπησαν τον νεαρό ήταν "μπράβοι"του μαγαζιού. Εκφράσεις όπως μπράβοι, κυκλώματα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, απαγωγές επιχειρηματιών, βομβιστικές επιθέσεις ως αντίποινα, ως εκφοβισμοί κλπ κλπ αρχίζουν και εισχωρούν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.
Τα ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση αναφέροντας με "φυσικότητα"πως αυτοί που ξυλοκόπησαν τον νεαρό ήταν "μπράβοι"του μαγαζιού. Εκφράσεις όπως μπράβοι, κυκλώματα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, απαγωγές επιχειρηματιών, βομβιστικές επιθέσεις ως αντίποινα, ως εκφοβισμοί κλπ κλπ αρχίζουν και εισχωρούν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.
Σε λίγο φοβάμαι πως οι "μπράβοι" θα θεωρηθούν ένα φυσιολογικό κοινωνικό φαινόμενο!!!!
Ομως ΔΕΝ είναι και θάπρεπε να μας ανησυχεί!!!!
Ομως ΔΕΝ είναι και θάπρεπε να μας ανησυχεί!!!!
Το φαινόμενο των μπράβων παρουσιάζεται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια. Φυσικά και δεν είναι μεμονωμένο το περιστατικό της Μυκόνου αφού σε ολόκληρη την Ελλάδα ως αιτιολογία κάποιας βίαιης πράξης συχνά ακούγεται το ξεκαθἀρισμα λογαριασμών και η εκτέλεση κάποιου συμβολαίου δηλαδή μαφιόζικες μέθοδοι...
Σε μια χώρα που οι κάτοικοί της πριν από λίγα μόλις χρόνια κοιμούνταν τα βράδυα με ξεκλείδωτες τις πόρτες των σπιτιών τους, αυτές οι καταστάσεις φαντάζουν ξενόφερτες και θάπρεπε να έχουν βάλει ήδη σε σκέψεις τους δημόσιους άρχοντες αυτού του τόπου, τις εισαγγελικές αρχές αλλά και τους ειδικούς επιστήμονες (ψυχολόγους,κοινωνιολόγους,εγκληματολόγους)
για την εξερεύνηση των αιτίων που παρουσιάζονται αυτά τα φαινόμενα στην ελληνική κοινωνία.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως ανάμεσα σε ποικίλους άλλους λόγους φταίει και το γεγονός πως όπως δείχνουν τα γεγονότα η Ελληνική Αστυνομία είτε υπολειτουργεί είτε είναι απούσα?
Γιατί εάν λειτουργούσε σωστά ίσως να μην είχαμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα!
Ισως το 2003 εάν υπήρχε αστυνομικό τμήμα στο Φαληράκι σωστά επανδρωμένο και με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό να μην θρηνούσαμε ακόμη έναν νεαρό επισκέπτη της χώρας μας σε μπαράκι της περιοχής. Μήπως και τότε δεν ήταν για χρόνια γνωστό στην τοπική κοινωνία πως κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλά μπαρ ασυνείδητοι ιδιοκτήτες πρόσφεραν μπόμπες ποτά σε νεαρούς θαμώνες μέχρι να εξαθλιωθούν? Μήπως δεν ήταν γνωστό πως αφού τους ωθούσαν σε αλόγιστη κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ κατόπιν τους ενθάρρυναν να επιδοθούν σε ακατανόμαστες πράξεις?
Και όλα αυτά ανεξέλεγκτα.....Ολοι γνώριζαν!!!
Κατόπιν εορτής δημιουργήθηκε αστυνομικό τμήμα!!!
Βέβαια η περίπτωση της Μυκόνου είναι διαφορετική, το αποτέλεσμα όμως παραμένει το ίδιο... Ο χαμός ενός νεαρού ατόμου και η αρνητική διαφήμιση ενός τόπου που συμπαρασύρει ακόμη και σοβαρούς επιχειρηματίες. Δεν λέω, όπως όλα τα δάχτυλα του χεριού μας δεν είναι ίδια, έτσι και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό σαφώς δεν είναι όλοι ίδιοι, μερικοί παλεύουν σκληρά για να προσφέρουν ποιότητα.
Ομως η εμπειρία του Φαληρακίου θα έπρεπε να μας διδάξει...5 χρόνια μετά οι τοπικοί παράγοντες παλεύουν ακόμη σκληρά να κάνουν το τουρισμό της περιοχής να ανακάμψει.
Από τα μισόλογα που αποκαλύπτουν οι ντόπιοι στη Μύκονο φαίνεται πως και αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει αλλά φοβούνται να μιλήσουν. Γιατί άραγε?
Μήπως γιατί δεν υπάρχει αστυνομία για να τους προστατέψει σε περίπτωση που αποκαλύψουν καταστάσεις?
Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα της έξαρσης της βίας θα πρέπει να ερευνηθεί ως προς τα αίτια που την γεννά, και να αντιμετωπιστεί με θαρραλέα μέτρα και όχι με ημίμετρα ούτε αφού έχει συμβεί ένα αποτρόπαιο περιστατικό!
Τι άλλαξε σε αυτή τη χώρα και τόση βία εισέβαλε στη ζωή μας ??? ΄
Ποιοί είναι αυτοί που ασκούν βία σε άλλους πολίτες?
Το περιστατικό της Μυκόνου ΔΕΝ είναι μεμονωμένο!!!
Εάν δεν ληφθούν μέτρα σύντομα θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα!!
Το 2003 ήταν το Φαληράκι της Ρόδου που θρήνησε θύματα...τώρα η Μύκονος, αύριο θα είναι στον Λαγανά της Ζακύνθου....αντιμεθαύριο στα Μάλια της Κρήτης...στην Χερσόνησο....αντι-αντιμεθαύριο θα είναι στην Καρδάμαινα της Κω....
Μέρη που προβάλλονται ως ο παράδεισος του αλκοόλ...
Μέρη όπου καταρρακώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όπου αν κυκλοφορήσεις αργά το βράδυ ή ξημερώματα θα δεις ανθρώπους χαμένους στον κόσμο τους...
Πόσα θύματα πρέπει να υπάρξουν για να βάλουμε μυαλό σαν χώρα?
Ας φροντίσει η πολιτεία να επανδρώσει με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό τα αστυνομικά τμήματα της επαρχίας, αποδεσμεύοντας τέλος πάντων εκείνες τις αστυνομικές δυνάμεις που απασχολούνται για τη φύλαξη δημοσιογράφων και πολιτικών που δεν χρειάζεται να φυλάσσονται!!!!!
Γιατί άραγε κάθε φορά που ανοίγει αυτό το παλιοκαιρισμένο θέμα ξανακλείνει εν τη γενέσει του??
Ακόμη ας ελέγχονται όσοι έχουν μαγαζιά έτσι ώστε να μην προσφέρεται νοθευμένο αλκοόλ.
Τέλος ας αποφασίσουμε....
Τι τουρισμό επιθυμούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες της χώρας μας???
Ποιό είναι το target group του τουριστικού κλάδου?
Θέλουμε μια Ελλάδα που θα προβάλλει τον πραγματικό της πολιτισμό
(τον πολιτισμό που προβάλλαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004) στον υπόλοιπο κόσμο
ή
θέλουμε μια Ελλάδα που θα παρέχει φτηνό αλκοόλ και ποτά μπόμπες σε νεαρούς αλλοδαπούς επισκέπτες?
Θέλουμε μια Ελλάδα ευνομούμενη που θα παρέχει ασφάλεια στους πολίτες της και τους επισκέπτες της
ή
θέλουμε μια Ελλάδα όπου οι μπράβοι θα αντικαθιστούν το κράτος και θα προβαίνουν σε αυθαιρεσίες αφού κανείς δεν τους ελέγχει?
Θέλουμε μια Ελλάδα που θα δώσει το φως του ήλιου της και του πνεύματός της στον υπόλοιπο κόσμο και θα προβάλλει τον "ελληνικό τρόπο ζωής" αυτόν που τόσο λάτρεψαν οι επισκέπτες της χώρας μας
ή
μια Ελλάδα που θα φιλοξενεί στο σκοτάδι της όργια και θα συμβάλλει στον εξευτελισμό του ανθρωπίνου είδους και στον αλκοολισμό?
Τα τρία S (Sun,Sex,Sea) το σύνθημα του τουρισμού της δεκαετίας του 60 και 70 δεν είναι πια "in" . Είναι πλέον παρωχημένα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα η οποία θέλει να λέγεται ανταγωνιστική και η οποία έχει ήδη αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον τομέα του τουρισμού....
Ας αλλάξουμε ρότα όσο είναι καιρός, αλλοιώς πάμε χαμένοι!!!!
Δεν είναι μοναχά ο ποτό-τουρισμός που αποφέρει έσοδα!
Εναλλακτικές λύσεις για ποιοτικό τουρισμό υπάρχουν, αρκεί να τις στηρίξουμε, να τις αγκαλιάσουμε!!!
ΥΓ. Για το Φαληράκι διαβάστε εδώ και εδώ σχόλια επισκεπτών στο BBC για το πως σκιαγραφούν πλέον το προφίλ του Φαληρακίου οι ξένοι επισκέπτες.
Καθώς λένε "καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα".....
Τις αρνητικές επιπτώσεις από την ανόητη συμπεριφορά κάποιων ιδιοκτητών μπαρ του Φαληρακίου εξακολουθούν να τις βιώνουν δυστυχώς και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Το Φαληράκι αμέσως μετά το συμβάν για τα επόμενα 2 χρόνια είχε σχεδόν ερημώσει, αφού ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις. Θέλουμε να συμβεί αυτό και σε άλλους προορισμούς?
Εάν όχι ας ληφθούν τα άπαραίτητα μέτρα έγκαιρα προτού θρηνήσουμε άλλα θύματα!
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο σε αυτά που λες.
Προχτές μιλούσα με μια κοπέλα που τα είχε κάποτε με μπάτσο απο Μύκονο, τα παίρνουν όλοι! Οι αστυνομικοί λαδώνονται κανονικά μου είπε. Σκεφτόμουν τι θα έπρεπε να κάνουν: να πάρουν π.χ. τους αστυνομικούς απο τη Μύκονο και να τους μεταφέρουν σε κάνα ήσυχο μέρος για κάνα χρόνο, δύο ίσως και να στείλουν στη Μύκονο αστυνομικούς που θα πάνε με σκοπό να τα βγάλουν όλα στη φόρά. Φυσικά δεν γίνεται κάτι τέτοιο... και να γίνει, όλα θα ξαναβρούν τον κανονικό τους ρυθμό μετά απο λίγο.. και εκτός αυτού, αν δεν έχει η αστυνομία άτομα να βάλει σε αυτά τα μέρη, δεν είναι δύσκολο να πάρει έναν απο κάθε νομό και να τον στείλει εκεί για θητεία κάποιων χρόνων..
Πάντως μου την έχει δώσει το όλο θέμα, όλοι βλέπουν το πρόβλημα και κανείς δεν το λύνει. Πόσο με νευρίασε ο νομάρχης, δήμαρχος, δεν θυμάμαι της Μυκόνου, που είπε ότι δεν έχουν τέτοια πράγματα εκεί! Τι βλάκας! Τι με έπιασε πρωί πρωί! Πολλά είπα, Καλημέρα!
Dyosmaraki,καλημέρα!Μου έλειψε το γράψιμο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφου θεωρουν ότι με τέτοια μορφή τουρισμού τα ΄΄κονομάνε΄΄,ας τα ΄΄λουστούνε΄΄τώρα!
Προσωπική εμπειρια απ΄το Λαγανά το'98(όχι,καλέ,δεν πήγα για να βγάλω γούστα,με την οικογένεια ήμουν!):Ωρα 7 το απόγεμα,μεθυσμένοι νεαροί Αγγλοι στις δυο άκρες του δρόμου΄΄ανταλλάσσουν΄΄μπουκάλια μπίρας πετώντας τα πάνω απ'τα κεφάλια μας!
Βεβαίως με μπράβους δε λύνεται το πρόβλημα!
Φυσικά εκτιμώντας την ποιότητα του πατερα(τι μεγαλείο ψυχης ο άνθρωπος!)θεωρώ ότι ο άτυχος νεαρός Αυστραλός δεν ανήκε στην κατηγορία των Αγγλων που περιέγραψα παραπάνω!
Καλημερα dyosmaraki.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυστοχη η αναρτηση σου. Μερικα αφιλτραριστα σχολιακια.
Δυστυχως ενα απο τα βασικα αρνητικα στη χωρα μας ειναι οτι δεν υπαρχει σχεδιασμος για τιποτα, ουτε και για τον τουρισμο βεβαιως. Πολλες φορες, για να μην πω παντα, ολα δειχνουν να κινουνται απο ενα "αυτοματο πιλοτο". Για μενα ενας τομεας που θα μπορουσαμε να εχουμε αναπτυξει με ορθο τροπο ειναι και ο χωρος του τουρισμου. Αλλά αυτο απαιτει κρατος που να λειτουργει.
Αυτο θα σημαινε οτι δεν θα κυκλοφορουσαν τα πλοια-σκυλοπνιχτες τα οποια χρεωνουν αυτα τα πανακριβα εισιτηρια.
Θα υπηρξε πραγματικη αξιολογηση στα καταλυμματα. Εχετε αραγε προσεξει οτι ενας παρα πολυ μεγαλος αριθμος rooms to let ειναι Α' κατηγοριας; Εγω επειδη συνηθιζω οπου πηγαινω να κοιταω το καρτελακι στην πορτα του δωματιου, οσα εχω δει ειναι ολα Α' κατηγοριας. Και εχουν επανω τη σφραγιδα του ΕΟΤ. Ε, αυτο δεν ειναι δυνατον να συμβαινει.
Απο την άλλη η αστυνομια ειναι απλα μια υπηρεσια που υπολειτουργει. Ενα πολυ προχειρο μετρο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι να απαγορευεται ενας ντοπιος αστυνομικος (οπως και σε καθε αλλη δημοσια υπηρεσια) να υπηρετει στον τοπο του.
Παραδειγματα πολλα, αλλά θα περιοριστω στις τουριστικες περιοχες που ειναι και το θεμα μας.
Φαληρακι, Ζακυνθος, Χερσονησος, Μαλια και τοσα άλλα μερη.
Αλλά γι' αυτα τα φαινομενα τη μεγαλυτερη ευθυνη εχουμε εμεις οι πολιτες. Και φυσικα οι κατοικοι του καθε τοπου, που επιτρεπουν να παρατηρουνται φαινομενα σαν αυτο που περιεγραψε πριν ο Vad.
Επειδη το θεμα ειναι ανεξαντλητο, σταματω εδω προς το παρον.
Άψογο κείμενο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά την απάντηση σε όλα αυτά , την έδωσε όπως γράφει και ο Ηφαιστείωνας παραπάνω ο Δήμαρχος Μυκόνου.
"Δεν υπάρχουν μπράβοι στην περιοχή μας" λέει.
Αντε τώρα να βελτιώσεις την κατάσταση με τέτοιους τοπικούς παράγοντες.
Άραγε τι δουλειά κάνει ο κύριος?
@hfaistiwna
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της Μυκόνου και των άλλων νησιών μπορεί να γίνει με την μεταφορά ατόμων από την Αθήνα εάν και εφ΄όσον υπάρξει πολιτική βούληση. Το κακό είναι πως τα άτομα αυτά πολλές φορές δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα να αντιμετωπίσουν σοβαρές καταστάσεις.
Εφυγε ανεπιστρεπτί ο καιρός που οι αστυνομικοί στην επαρχία κυνηγούσαν κανέναν που έκλεβε φρούτα από το περιβόλι του γείτονά του. Σήμερα οι εποχές μας είναι πονηρές και οι ανάγκες πιο σύνθετες.
Αλλά όπως είπε ο άρχοντας της Μυκόνου δεν έχουν τέτοια πράγματα εκεί!!!
Πολύ καλά τα είπες φίλε μου!
Την καλησπέρα μου!
@vad
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι εικόνες που περιγράφεις από τον Λαγανά είναι ίδιες στο Φαληράκι, στα Μάλλια και στα υπόλοιπα μέρη όπου το νοθευμένο αλκοόλ ρέει άφθονο.
Και να σκεφτεί κανείς πως κοντά στα μπαράκια αυτά υπάρχουν οικισμοί και μεγαλώνουν παιδάκια.
Νομίζω πως δεν είναι και το καλύτερο θέαμα για τα παιδάκια αλλά και τους κατοίκους αυτών των περιοχών να βλέπουν μεθυσμένους να σέρνονται στο χώμα, ή ζευγάρια να επιδίδονται σε σεξουαλικές περιπτύξεις σε δημόσιους χώρους!!!
Εάν κανείς ερευνήσει στο youtube τα βίντεο που έχουν ανέβει για τους συγκεκριμένους προορισμούς θα διαπιστώσει πως δεν είναι υπερβολές αυτά που λέγονται εδώ.
Φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου πως σε αυτές τις καταστάσεις δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε το παλλικαράκι από την Αυστραλία που έχασε τη ζωή του.
Αίτημα είναι να προστατευτούν τα νεαρά άτομα από επιτήδειους που τα ποτίζουν με νοθευμένο αλκοόλ!!! Δεν τιμά τη χώρα μας αυτή η αντιμετώπιση!
Καλό απόγευμα καλέ μου vad
@αντώνης
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω μαζί σου! Θα ήθελα να υπάρξει ένας καλύτερος σχεδιασμός των τουριστικών προϊόντων της χώρας μας και να δώσουμε έμφαση στην προβολή του πολιτισμού μας μέσω του τουρισμού (κάτι το οποίο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν συμβαίνει).
Για παράδειγμα χάρηκα ιδιαίτερα που έμαθα πως κάπου στον Αγ. Νικόλαο μέσα σε ξενοδοχείο της Μαμιδάκη (αν θυμάμαι καλά) πραγματοποιείται έκθεση πινάκων ζωγραφικής!!!!
Οι "καταλαχάρηδες"του τουρισμού (αυτοί που βρέθηκαν στον τομέα του τουρισμού κατά λάχην) θα πρέπει να φύγουν, μόνο κακό προκαλούν στην προβολή της χώρας μας.Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν σχετικοί έλεγχοι από δημόσιους φορείς. Οπως λες δεν μπορεί πολλά ενοικιαζόμενα να κατατάσσονται στην πρώτη κατηγορία χωρίς να διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Και συμπληρώνω πως δεν μπορεί να πλουτίζουν άτομα τα οποία σερβίρουν στα μπαρ τους νοθευμένο αλκοόλ επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία!!!!
Είναι γεγονός πως κάποια βήματα έχουν γίνει τελευταία με την πριμοδότηση δημιουργίας μονάδων πολυτελείας με σκοπό την προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών σε 5άστερα ξενοδοχεία. Επίσης η στροφή προς την Ρωσική αγορά προς στιγμήν αποφέρει κέρδη (το 40% του τουρισμού φέτος προέρχεται από την Ρωσία).
Ομως χρειάζεται ακόμη πολύς δρόμος προκειμένου να πετύχουμε το αυτονόητο : να χρησιμοποιήσουμε τον πολιτισμό που μας δώρισαν κάποιοι άλλοι προκειμένου να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό.
Οσο για το θέμα της απαγόρευσης να υπηρετεί κάποιος στον τόπο καταγωγής του ομολογώ πως είμαι λίγο προβληματισμένη. Για παράδειγμα δεν ξέρω πως θα μπορούσε κάποιος αστυνομικός π.χ. να αρνηθεί να στηρίξει τον αδελφό του ή κάποιον συγγενή του σε μία παράλογη απαίτησή του. Ισως λόγω συγγένεια να είναι εύκολο να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Αλλά πάλι δεν εχω κατασταλάξει αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Οπως λες πρόκειται για θέματα ανεξάντλητα!
Καλό σου απόγευμα Αντώνη!
@matrix
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω τι δουλειά κάνει μα θα απαντούσα "πολιτικός"!!!!λολ
Με όλο το σεβασμό σε κάποιους λιγοστούς πολιτικούς άντρες που τους εκτιμώ αφάνταστα, οι περισσότεροι πιστεύω πως είτε εθελοτυφλούν στην πραγματικότητα, είτε αγνοούν την πραγματικότητα!!! Δεν εξηγούνται διαφορετικά τέτοιου είδους δηλώσεις!!!
@dyosmaraki
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταρχας μου αρεσει που σε αρκετα θεματα εχουμε κοινες αποψεις.
Και η προβολη του πολιτισμου μας μεσω του τουρισμου θα ηταν κατι πολυ ομορφο, αλλά μου φαινεται πολυ ουτοπικο για να γινει αληθινο. Σκεψου μονο ποιοι ανθρωποι ηταν υπουργοι πολιτισμου τα τελευταια χρονια.
Αν και δεν επιθυμω να κανω κανενος ειδους πολιτικη κουβεντα εκτος της Μελινας και του Μικρουτσικου (δεν κρινω αν ηταν επιτυχημενοι υπουργοι), εχει κανεις αλλος οποιαδηποτε σχεση με αυτο που λεμε πολιτισμο της χωρας μας;
Για μενα δυο και μονο θα επρεπε να ειναι οι τομεις που θα επρεπε να εστιασουμε ως χωρα για να μπορουμε να ειμαστε μεσα στο χορο του παγκοσμιου ανταγωνισμου πλεον. Ο τουρισμος (σε συνδυασμο με τον πολιτισμο) και η πρωτογενης παραγωγη. Και στα δυο μια τρυπα στο νερο εχουμε καταφερει.
Καλο απογευμα Ελενη!!!
Dyosmaraki καλό απόγευμα να έχεις. Διάβασα με προσοχή την ανάρτησή σου, πόσο δίκαιο έχεις! Όμως εκείνο που με συγκλόνισε (ίσως επειδή είμαι γονιός και παππούς) είναι η στάση του πατέρα του παιδιού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γεγονός του θανάτου είναι που μας σοκάρισε, αλλιώς κανείς δεν νοιάζεται. Δεν έχεις παρά να πας στην Ομόνοια να δεις τι γίνεται με τους ναρκομανείς. Και λίγο πιο πέρα το περίφημο Αστ. Τμήμα της Ομόνοιας. Δεν είναι λοιπόν θέμα ύπαρξης αστυνομικών. Είναι ότι όλοι μας έχουμε εθιστεί στην παραβατικότητα, και την αδιαφορία των αρχών.
Και εδώ μπαίνουν οι περίφημοι μπράβοι. Κάποιοι από αυτούς είναι αστυφύλακες οι ίδιοι και εργάζονται στη μόνη δουλειά που ξέρουν για το έξτρα μεροκάματο. Από την άλλη μεριά ήμαστε οι πρώτοι που θα πυροβολήσουμε τους ένστολους στο παραμικρό τους λάθος.
Άκουγα σήμερα το πρωί ανταπόκριση από το Φαληράκι και τα παράπονα καταστηματαρχών που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους έλλειψη πελατείας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οι ελληνικές οικογένειες φοβούμενες και μη ανεχόμενες των τρόπο ζωής των Βρετανών, έπαψαν να επισκέπτονται το Φαληράκι, οι δε τουρίστες πάνε πακέτο στα ξενοδοχεία όπου τους προσφέρουν τα πάντα.
Δεν σου κρύβω ότι ουδόλως συγκινήθηκα. Ας πρόσεχαν οι κύριοι, γιατί και αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια όλων αυτών των ωραίων περιοχών. Τον Έλληνα τον εκμεταλλεύονται όποτε μπορούν τώρα ήρθε η ώρα να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν εσαεί να μας εκμεταλλεύονται.
Ο Έλληνας είναι ο καλύτερος τουρίστας για την Ελλαδίτσα μας τελικά, ας τον προσέξουν λιγάκι, ας οργανωθούν, ας μας προσφέρουν ασφάλεια και χαμηλές τιμές και θα ξαναδούν θεού πρόσωπο.
Σημειωτέον ότι αυτά που γινόντουσαν στο Φαληράκι και όπου αλλού στην επικράτεια της Ελλάδας είναι αυτό που γίνεται στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας τα βράδια μετά την έξοδο από τα μπαρ.
Συγνώμη για το μακροσκελές του σχόλιου μου. Αλλά είναι ένα μεγάλο θέμα που απαιτεί πολύ συζήτηση. Να είσαι καλά gskastro
το να καταδικασω κι εγω το περιστατικο δεν θα εχει και πολυ νοημα, μιας και το ποστ σου με καλυψε πληρως. τωρα που εργαζομαι σε τουριστικη επιχειρηση και πολλες φορες ερχομαι σε επαφη με μεσηλικες αγγλους, μου λενε οτι εχουν ξαναρθει στην κρητη, πριν 15-20 χρονια, δηλαδη στην ηλικια των παιδιων που προκαλουν τα συγκεκριμενα προβληματα σ' αυτες τις περιοχες. το μονο που περναει απο το μυαλο μου ειναι πως αυτοι οι ανθρωποι σαν νεοι κανουν τις τρελλες τους και στην πορεια σοβαρευονται, κανουν οικογενειες, αποκτουν καλους τροπους κλπ. δηλαδη αυτοι πως γινεται να βαζουν μυαλο κι εμεις να μενουμε ιδιοι κι απαραλλαχτοι τοσα χρονια; τοσοι επιχειρηματιες δεν βαρεθηκαν αυτη τη σαπιλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητο μου dyosmaraki μπραβο που το εθιξες και μαλιστα ετσι ωραια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην αποψη μου την ξερεις.Τα ειπαμε.
Απαγοητευτηκα ομως που ελαχιστοι μπλογκερς ασχοληθηκαν με το θεμα!
Κριμα.
Την καλησπερα μου.
Όταν πρίν από χρόνια τό προσωπικό ήταν αρκετές φορές λιγότερο από αυτό πού υπάρχει σήμερα καί όμως, αντιγράφω από τό κείμενό σας. "Σε μια χώρα που οι κάτοικοί της πριν από λίγα μόλις χρόνια κοιμούνταν τα βράδυα με ξεκλείδωτες τις πόρτες των σπιτιών τους,". Πιστεύετε ότι άν διορισθούν καί άλλοι (πόσοι ακόμα δηλαδή) θά λυθούν τά προβλήματα; Πώς θά γίνει όταν ουδείς δέν σέβεται κανέναν, όταν όλοι αδιαφορούν γιά τούς γύρω τους, παρασύροντας έτσι καί αυτούς πού θά είχαν τίς καλλίτερες προθέσεις. Αυτό πού μένει πλέον γιά νά κάνει κανείς προκειμένου νά διατηρήσει τήν ψυχική του υγεία, είναι νά αδιαφορεί.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Αντώνη
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι συμφωνούν οι απόψεις μας σε πολλά θέματα. Ετσι και τώρα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω πως η Ελλάδα μη έχοντας δυνάμεις για να στηρίξει άλλους τομείς που άλλες χώρες μπορούν να διεκπεραιώσουν καλύτερα, η βαριά της βιομηχανία είναι ο τουρισμός (σε συνδυασμό με την προβολή του ελληνικού πολιτισμού). Αντώνη είναι αλήθεια πως αυτοί οι τομείς δεν έχουν στηριχθεί όσο θα έπρεπε. Απόδειξη πως μόνο πρόσφατα δημιουργήθηκε Υπουργείο Τουρισμού σε μια χώρα που κατ'εξοχήν τα εισοδήματά της προέρχονται από τον τουρισμό. Ομως δεν θεωρώ τίποτα ακατόρθωτο η ουτοπικό αρκεί να έχει την στήριξη της πολιτείας γιατί καλή η ιδιωτική πρωτοβουλία μα δεν είναι αρκετή.
@gskastro
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ'αρχήν σε καλωσορίζω σε αυτήν εδώ την διαδικτυακή γωνιά. Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιό σου γιατί πραγματι είναι ένα θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση.
Σε ευχαριστώ που θίγεις σημαντικές πτυχές του ίδιου θέματος.
1. Ο εθισμός στην παραβατικότητα και στην αδιαφορία των αρχών κατά τη γνώμη μου γίνεται κύρια όταν αυτά τα θέματα επαναλαμβάνονται χωρίς αντίστοιχες κυρώσεις.
Η ύπαρξη ενός κράτους δικαιολογείται όταν αυτό έχοντας τις απαραίτητες αρμοδιότητες (δικαστικές,νομοθετικές,εκτελεστικές) προασπίζει την ασφάλεια των πολιτών του.Οταν αυτό δεν γίνεται τότε ο πολίτης είτε αρχίζει και αναρωτιέται ποιό είναι το νόημα ύπαρξης του κράτους είτε καταλήγει να αδιαφορεί.
2. Στο Φαληράκι πράγματι φέτος λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης αρχίζουν και πωλούνται πολλές επιχειρήσεις. Πολλά ξενοδοχεία της περιοχής (που παρέχουν ποιοτικές επιχειρήσεις) εισήγαγαν το σύστημα all inclusive-δηλαδή με μία συγκεκριμένη τιμή να μπορεί ο επισκέπτης να αγοράζει πολλές υπηρεσίες μέσα στο ξενοδοχείο αφού ο καλός και ευκατάστατος πελάτης όσο βρισκόταν μέσα στο ξενοδοχείο πολυτελείας απολάμβανε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Οταν έβγαινε από αυτό και κατευθυνόταν στην περιοχή με τα bar ερχόταν αντιμέτωπος με ένα εντελώς διαφορετικό και υποβαθμισμένο πρόσωπο της πόλης.
3. Κρατώ τη φράση σου "ο Ελληνας είναι ο καλύτερος πελάτης για την Ελλαδίτσα μας". Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ομως ένας Ελληνας επβαρύνεται με πολλαπλά κόστη για ένα ταξίδι στην ίδια του τη χώρα. Φέτος τον Ιούνιο πλήρωσα 250 Ευρώ για αεροπορικό εισητήριο Αθήνα -Ρόδο τη στιγμή που ο Αγγλος που επισκέπτονταν το Φαληράκι πλήρωνε για αεροπορικό εισητήριο + έξη διανυκτερεύσεις + ημιδιατροφή γύρω στα 300 Ευρώ!!!!! Πολλοί φίλοι ταξίδεψαν εξωτερικό φέτος γιατί τους συνέφερε οικονομικά.
4. Συμφωνώ επίσης πως οι Αγγλοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών και τα ίδια κάνουν στη πατρίδα τους. Υπάρχουν όμως δύο διαφορές : Τα μπαρ στην Αγγλία κλείνουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και δεν επιτρέπουν σε ανήλικους να καταναλώνουν αλκοόλ, και το τηρούν!
Σε ευχαριστώ για τη συμβολή σου στο τόσο σημαντικό αυτό θέμα
@nag
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ μαζί σου! Την σαπίλα πολλοί σοβαροί επιχειρηματίες αυτών των περιοχών όπως και κάτοικοι την έχουν βαρεθεί και την έχουν καταγγείλει. Ομως ως δια μαγείας συνηθίζεται οι μη σοβαροί επιχειρηματίες όχι μόνο να μην τιμωρούνται ποτέ μα να μαθαίνουν και ποιός τους κατήγγειλε!!!! Γιατί άραγε??
@vrakas costas
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις δίκιο Κωστή! Ισως να είναι επειδή συμβαίνει αυτό που λέμε, ο εθισμός σε τέτοια ζητήματα ώστε να μη μας ξενίζουν πια....
Και αυτός ο εθισμός είναι η πιο επικίνδυνη κατάσταση για μια κοινωνία!!
Την καλησπέρα μου
@cs
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι αυτό που προτείνω στην ανάρτηση δεν είναι νέες προσλήψεις (είμαι ενάντια στις νέες προσλήψεις) μα μετακίνηση εξειδικευμένου προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα των νησιών μας όπως και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσής τους.
Το οργανωμένο έγκλημα αρχίζει και βγάζει ρίζες και χρειάζεται κατάλληλες γνώσεις για την αντιμετώπισή του.
Οταν μιλώ για μετακίνηση εννοώ την αποδέσμευση χιλιάδων ένστολων που σήμερα φρουρούν πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες που δεν θα έπρεπε να φρουρούνται.
Κατά τη γνώμη μου εκτός από ελάχιστα υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα όλοι οι άλλοι βουλευτές, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι θα έπρεπε να πληρώνουν σεκιουριτάδες εάν νομίζουν πως απειλούνται. Αυτή τη στιγμή έχουν απογυμνωθεί όλα τα αστυνομικά τμήματα από προσωπικό για αυτόν τον λόγο. Για παράδειγμα στη Σαντορίνη είδαμε πως 3 άτομα που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του δολοφόνου που έκοψε το κεφάλι της γυναίκας του ήταν εκπαιδευόμενοι χωρίς δικαίωμα οπλοφορίας!!!!
Οσο για την αδιαφορία καταλαβαίνω τα συναισθήματά σας και πολλές φορές τα έχω νοιώσει, όμως δεν θα συμφωνήσω. Εάν δεν αντιδράσουμε ως συνειδητοποιημένοι πολίτες φοβάμαι πως δεν θα προστατέψουμε τις νεότερες γενιές από τα χειρότερα.