ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Εξοργισμένοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τα παράλογα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση


Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου καλείται να πληρώσει χαράτσια που ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας, αγγίζουν τα όρια της αυθαιρεσίας και υπερβαίνουν τα όρια της ανεκτικότητας.

Μάλιστα όποιος δεν καταβάλλει το τέλος θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση!!!!!

Συγκεκριμένα το μέτρο αφορά 5.079.000 ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, οικιακές και εμπορικές παροχές, συνολικού εμβαδού 562 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, αντικειμενικής αξίας 560 δισ. ευρώ και εμπορικής 1 τρισ. ευρώ, που από την κυβέρνηση αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο δίχως να υπολογίζονται οι κοινωνικές συνθήκες και οι παρούσες δύσκολες οικονομικές συγκυρίες καθώς και ο ιδιαίτερος κοινωνικός παράγοντας κάθε νοικοκυριού.

Το τέλος επιβάλλεται σε όλες τις δομημένες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται για οικιακή ή εμπορική χρήση.

Το ειδικό τέλος που θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν υπολογίζεται με το γινόμενο της επιφάνειας του ακινήτου, του τέλους ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής και το συντελεστή προσαύξησης ανάλογα με τα χρόνια ηλεκτροδότησής του.
Και δεν είναι μόνο αυτή η βλακεία της κυβέρνησης αλλά τα ποσά τα θέλει εδώ και τώρα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως εχει μαύρα μεσάνυχτα για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Τόσα της λείπουν, τόσα θέλει, το ζήτημα είναι πως οι πολίτες ΔΕΝ τους τα χρωστάνε.....
Στις παρούσες συνθήκες η καταβολή των πρόσθετων τελών πάνω στην ακίνητη περιουσία δεν είναι εφικτή :
1. Επειδή πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αποκτήσει τα ακίνητά τους με δάνεια τα οποία υπό τις παρούσες συγκυρίες αδυνατούν να αποπληρώσουν, πόσω μάλλον τέλη τα οποία δεν είχαν προϋπολογίσει.
2, Επειδή πολλά ακίνητα είναι κενά λόγω έλλειψης ενοικιαστών. Πως λοιπόν απαιτείται "τέλος κατοχής" για ένα απρόσοδο ακίνητο για το οποίο ήδη ο ιδιοκτήτης του επιβαρύνεται με τα υπέρογκα και αυξημένα πάγια τέλη της ΔΕΗ (συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ την οποία μοναχά τα ποντίκια και οι κατσαρίδες μπορεί να παρακολουθούν) και της ΕΥΔΑΠ που τα πληρώνεις κάνεις δεν κάνεις χρήση του ακινήτου!!!!!
3. Επειδή οι άνεργοι ως γνωστό ΔΕΝ έχουν εισοδήματα, επομένως από που θα βρουν πόρους για να καταβάλλουν το ληστρικό νέο χαράτσι ???? Ασε που στο παράλογο της υπόθεσης προστίθεται το γεγονός πως οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ άνεργοι θα καταβάλλουν μειωμένο τέλος, ενώ οι "'άλλοι" άνεργοι - αυτοί δηλαδή που δεν επιδοτούνται- θα πληρώσουν κανονικά (θαρρείς και δεν είναι ΚΑΙ αυτοί άνεργοι)
4. Το τέλος υπολογίζονται σε ανόητες και ανυπόστατες αντικειμενικές αξίες αφού όπως είναι γνωστό, πολλές περιοχές έχουν υποβαθμιστεί (Κ.Πατήσια-Κυψέλη κ.ά.) και επομένως οι εμπορικές τους αξίες είναι πλέον υποδεέστερες των αντικειμενικών!!!
5. Η είσπραξη του τέλους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι αδικαιολόγητη αφού σε περίπτωση που το ακίνητο είναι μισθωμένο, ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα του νοικάρη. Δηλαδή θα πληρώσει ο νοικάρης το ποσό κι έπειτα θα κυνηγάει τον ιδιοκτήτη να του δώσει τα χρήματα? Κι αν ο ιδιοκτήτης του πει δεν έχω να στα δώσω και επιμένει να μην του τα αφαιρεί από το μίσθωμα τι θα γίνει? Θα ξεσπιτωθεί ο νοικάρης? Θα αναλάβει καθήκοντα τελο-εισπρακτο-νόμου ο νοικάρης και θα κηνυγάει τον ιδιοκτήτη? Η μήπως θα ανάψει κανένα μαγκάλι, αφού η κυβέρνηση απειλεί πως θα κόβεται το ρεύμα στις περιπτώσεις που δεν καταβληθεί το τέλος (επομένως δίχως ρεύμα θα μείνει ο νοικάρης).

Και για όσους ανόητους τρίβουν τα χέρια τους με χαρά και λένε "δεν πειράζει, να πληρώσουν αυτοί που έχουν ακίνητη ιδιοκτησία" (το άκουσα και αυτό) υπενθυμίζω πως από πέρσυ μέχρι φέτος τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας (μικρής και μεγάλης- συνήθως βέβαια οι μεγάλες ακίνητες περιουσίες υπάγονται σε offshore εταιρείες οι οποίες έχουν τρόπους να μην πληρώνουν μία) τους έχουν αναγκάσει να ξοδέψουν εναν σκασμό χρήματα επιβάλλοντας :
- Υπέρογκα τέλη για "τακτοποίηση" και όχι "νομιμοποίηση ημιυπαίθριων (για την κατασκευή των ημιυπαιθρίων πρώτα το κράτος νομιμοποίησε την ηλιθιότητα των κατασκευαστών που τους επινόησαν - αφού είναι νόμιμοι και εγγεγραμμένοι στις άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν από την αρμόδια δημόσια υπηρεσία δηλαδή την Πολεοδομία) κι έπειτα χαρατσώνουν τον κάθε ανόητο πολίτη ο οποίος σκέφτηκε να επενδύσει τα χρήματά του σε κατοικία αντί να τα ξοδέψει για την κατοχή πολυτελούς κινητής περιουσίας για την οποία οι κάτοχοί της δεν πληρώνουν μία (όπως πολυτελή σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης, αμύθητης αξίας κοσμήματα κλπ)!!!!!
- Υπέρογκα τέλη για την αναγκαστική ενεργειακή "τακτοποίηση" κάθε ακινήτου με τρελλές αμοιβές σε μηχανικούς (οι μόνοι που είναι κερδισμένοι από την υπόθεση μαζί με τους λογής λογής εργολάβους). Υπενθυμίζουμε επίσης πως κάθε ιδιοκτήτης εξαναγκάστηκε να αιτηθεί την έκδοση του "ειδικού ενεργειακού πιστοποιητικού" (βλ. εδώ) για την ιδιοκτησία του αφού εάν δεν το έκανε η πολιτεία τον εκβίασε λέγοντας πως εάν δεν έμπαινε στη διαδικασία να εκδόσει το σχετικό πιστοποιητικό, θα του απαγόρευε το δικαίωμα να μεταβιβάζει ή να εκμισθώνει το ακίνητό του.
- ΕΤΑΚ, Φόροι μεταβίβασης,δωρεάς κλπ επιβαρύνουν πολλαπλά κάθε ακίνητο και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις υπολογίζονται με αντικειμενικές αξίες οι οποίες είναι εξωπραγματικές αφού όπως προαναφέραμε σε πολλές περιπτώσεις οι εμπορικές αξίες είναι μικρότερες από τις αντικειμενικές.
- Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία ζούμε το άκρον άωτο πάσης βλακείας των πολιτικών ιθυνόντων οι οποίοι αντί να σταθούν στο πλευρό των νοικοκυριών που πλήττονται από τη δραστική μείωση των εισοδημάτων τους, από την υπέρμετρη και παράλογη αύξηση της φορολογίας, της υπέρογκης αύξησης των παγίων τελών των ζημιογόνων ΔΕΚΟ (που να ιδιωτικοποιηθούν όλες μπας και δούμε προκοπή), το ίδιο το πολιτικό σύστημα επιβαρύνει πολλαπλά τα νοικοκυριά με αλλεπάλληλους και αντισυνταγματικούς φόρους. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα το οποίο έχει αποδείξει πως στάθηκε ανίκανο να προστατέψει την ακίνητη περιουσία σε κάθε περίσταση καταστροφής της, το ίδιο προσβάλλει ασύστολα το δικαίωμα στην ιδιοκτησία κάθε πολίτη.
Η παντελής άγνοιά τους αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός πως το τέλος είναι το ίδιο ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για ένα ακίνητο 50ετίας ή για νεόδμητο ακίνητο.
Φαίνεται όμως πως εξαιρούνται τα Δημόσια ακίνητα, τα ακίνητα της εκκλησίας και τα ακίνητα που υπάγονται σε offshore εταιρείες......

ΓΙΑΤΙ??????

Εάν λοιπόν η πολιτεία ισχυρίζεται πως σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες για λογαριασμό των οποίων ενεργεί, αντί να επιβάλλει αντισυνταγματικά χαράτσια δίχως κοινωνικά κριτήρια και δίχως κρίση, οφείλει να ακυρώσει εδώ και τώρα το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία.
ΥΓ1. Εξοργίζομαι με τις απειλές του τύπου "θα σας κόψουμε το ρεύμα εάν δεν πληρώσετε εδώ και τώρα ό,τι βλακεία σας χρεώνουμε" όταν την ίδια στιγμή γνωρίζω πως ένας γείτονάς μου ο κ. Γιώργος έχει καταθέσει εδώ και 2 χρόνια τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση και το ίδιο το κράτος δεν του την έχει εκδόσει ακόμη (ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!) . Αυτός ο άνθρωπος που εδω και 2 χρόνια δεν έχει εισόδημα - εξαιτίας του ελληνικού Δημοσίου το οποίο μάλιστα του απαγορεύει να εργαστεί - καλείται τώρα να πληρώσει τέλος για το μοναδικό σπίτι το οποίο απέκτησε τα 35 χρόνια που εργαζόταν???? Οταν δεν έχει να φάει που θα βρει χρήματα για να πληρώσει επιπρόσθετους φόρους???? Πως μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να απαιτεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ χρήματα από τον κάθε κ. Γιώργο, όταν το ίδιο κωλυσιεργεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι σε αυτόν, και μάλιστα υποχρεώσεις για τις οποίες έχει προεισπράξει εδώ και χρόνια εισφορές από τον πολίτη????
ΥΓ2. Οταν το κοινωνικό συμβόλαιο καταργείται (δηλαδή οι υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους πολίτες δεν τηρούνται -όπως η προστασία και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία - ) τότε η ίδια η κυβέρνηση θεωρώ πως είναι ο ηθικός αυτουργός που ωθεί τους πολίτες στην παρανομία και στην ανυπακοή. Ο πολίτης εφόσον δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις της πολιτείας προς αυτόν δεν είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προς την πολιτεία. Ενα συμβόλαιο είναι πάντα διμερές, δεν γίνεται να τηρείται ή να επιβάλλεται μονομερώς.
ΥΓ3 Οσοι ενδιαφέρεστε να πληροφορηθείτε για κάθε θέμα που σχετίζεται με θέματα ακίνητης περιουσίας μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) στο http://www.pomida.gr/pomida/meli.htm
ΥΓ4 Στο σκοτάδι (δίχως ρεύμα) ζούσαν οι άνθρωποι πριν από πολλά χρόνια. Δεν πτοούμαστε, και το ρεύμα να μας κόψουν θα επιστρέψουμε στο γκάζι, στη φωτιά, όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε παράλογα τέλη. Απλά σκεφτόμαστε πως με τέτοιες παράλογες πράξεις οι κυβερνώντες φαίνεται πως μας οδηγούν αντί σε ένα φωτεινό αύριο προς την κατεύθυνση αλλοτινών "σκοτεινών" εποχών με ανυπολόγιστα αποτελέσματα.

8 σχόλια:

 1. Άστα να πάνε.. αύριο θα κάνω μια προκαταρτική συζήτηση στον σπιτονοικοκύρη μου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ πληρωνω, τελειωσαν οι πλακες οταν οι απεναντι μας ειναι τοσο αδιστακτοι πλεον.

  Ουτε το τελος ακινητων, ουτε το τελος αλληλεγυης που μας καλει να καταβαλουμε ενα εφαπαξ ποσο για εισοδηματα στα οποια εχουμε ηδη φορολογηθει.

  Ας χρεοκοπησουμε, δεν μου καιγεται καρφακι πλεον.

  Καλο ΣΚ δυοσμαρακι!

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχομαι μια καλη χαμογελαστη εβδομαδα με τα λιγοτερα προβληματα.Να εισαι καλα!!
  Δυστυχως τα πραγματα ειναι τραγικα για ολους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αλλο ο νοικοκυρης της πρωτης κατοικιας,αλλο ο μεγαλοεισοδηματίας,εκεινος να πληρωσει...

  Καλημερα,Λενακι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Hfaistiwnas
  Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι απέγινε Ηφαιστωνάκο
  Καλημέρες πολλές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @αντώνης

  Το παλαβό της υπόθεσης είναι πως ακόμη και οι άνεργοι καλούνται να καταβάλλουν και φόρο αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων (και ας είναι άνεργοι και οι ίδιοι) και τέλος ακίνητης περιουσίας (ακόμη και αν το έχουν κληρονομήσει και κατοικούν οι ίδιοι μέσα)

  Εξ άλλου αυτό που βροντοφωνάζουν όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι είναι πως η χρεωκοπία δεν θα αποφευχθεί με την επιβολή ολοένα και περισσότερων φόρων που εξανεμίζουν τα εισοδήματα. Το αντίθετο, είναι βέβαιο πως οι υπέρογκοι φόροι προς τα εκεί μας οδηγούν ολοταχώς!!!!!

  Οσο η μαύρη τρύπα των εξόδων του δημοσίου τομέα και των ΔΕΚΟ δεν συμμαζεύεται όσοα χρήματα και να μαζέψουν το σακούλι δεν θα γεμίσει ποτέ....

  Καλημέρες πολλές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @JK SKROUTZAKOS

  Προσπαθούμε να χαμογελάμε ακόμη και τώρα. Εκτός και αν φορολογηθεί ακόμη και το χαμόγελο...

  Να είσαι καλά που περνάς και αφήνεις τα αισιόδοξα μηνύματά σου

  Καλημερούδια και πάντα με αισιοδοξία και το κεφάλι ψηλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @VAD

  Βέβαιο είναι πως οι αληθινοί "μεγαλοεισοδηματίες" δεν θα πληρώσουν ούτε ετούτη τη φορά. Αυτοί που έχουν τεράστια ακίνητη περιουσία την έχουν βαλμένη σε offshore εταιρείες και τα δικά τους ονόματα είναι καλά κρυμμένα. Αυτοί που θα πληρώσουν είναι και οι νοικοκυραίοι με τη μία κατοικία και όσοι βρήκαν κληρονομιά από τους γονείς τους ερειπωμένες κατοικίες και έφτυσαν αίμα για να τα επισκευάσουν (με δάνεια) αλλά και όσοι δημιούργησαν κάποιο ακίνητο παραπάνω για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα για τα γεράματά τους (και θα πληρώσουν ακόμη και αν το ακίνητό τους είναι απρόσοδο δηλαδή ξενοίκιαστο και ας αναγκάζονται να πληρώνουν τα υπέρογκα πάγια των ΔΕΚΟ).
  Ολοι θα πληρώσουν VAD μου, όλοι εκτός από τους μεγαλοεισοδηματίες και την εκκλησία. Αυτή είναι η ένστασή μου.
  Εξ άλλου αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι πως όταν κανείς αποκτά ακίνητο το κράτος δεν ήρθε ποτέ να τον στηρίξει στις θυσίες και τις στερήσεις που έκανε για να το αποκτήσει. Τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει κανείς να καταβάλλει "μίσθωμα" στο κράτος???? Για κάτι που ο ίδιος κουράστηκε να αποκτήσει??? Για κάτι που το κράτος ποτέ δεν τον βοήθησε να αποκτήσει??? Ποιό είναι το ανταποδοτικό όφελος που θα έχει ένας ιδιοκτήτης ακινήτου από το χαράτσι που του επιβάλλεται???? Γιατί δεν πληρώνει το ίδιο χαράτσι κάποιος που κατέχει πολύτιμα έργα τέχνης ή αμύθητης αξίας κοσμήματα????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;