ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

"Να μην εμπιστεύεστε το ελληνικό Δημόσιο..."

 Η απομείωση των ομολόγων που κατέχουν φυσικά πρόσωπα,  παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν την εθελοντική συμμετοχή τους να ανέρχεται σε υψηλότατα επίπεδα (80-90%!!!!) έχουν εξοργίσει τους πολίτες που θεωρούν ότι η απομείωση είναι εντελώς άδικη και ότι στην ουσία αποτελεί δήμευση των εισοδημάτων τους. 

ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 
ΤΑ ....Γ......Α.... ΤΟΥΣ

Η υπόθεση αυτή συμβολίζει την έναρξη (εδώ και καιρό) μιας νέας εποχής με κύριο χαρακτηριστικό  την κατάχρηση εξουσίας από πλευράς του ελληνικού δημοσίου λόγω δεσσπόζουσας θέσης. Το ελληνικό δημόσιο αποδεικνύεται παντελώς αφερέγγυο και είναι αδύνατον κανείς από ε΄δω και στο εξής να το εμπιστευτεί. Οι εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου θεωρούνται σκουπίδια (trash) εφόσον  το ελληνικό δημόσιο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να το επιβεβαιώνει καθημερινά με την κατάχρηση εξουσίας που ασκεί. Οι ανόητες και αδέξιες αυτές κινήσεις των κυβερνώντων εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στη παντελή κατάρρευση της οικονομίας αλλά και τη φυγάδευση στο εξωτερικό των καταθέσεων (όσων έχουν απομείνει στην Ελλάδα) ή όπου αλλού μπορεί κάθε πολίτης, αφού επικρατεί ο φόβος ότι σε λίγο μπορεί να του ζητήσουν ακόμη και τις λιγοστές οικονομίες που κατάφερε στο σύνολο του βίου του να αποταμιεύσει για περιπτώσεις υγείας ή για τυχόν έκτακτες ανάγκες. Αντίθετα όσοι έχουν φάει με χρυσά κουτάλια όπως και οι φοροφυγάδες εξακολουθούν να παραμένουν στο απυρόβλητο παρά τις μέχρι τώρα ψεύτικες υποσχέσεις περί πάταξης της φοροδιαφυγής.

Παραθέτω τις απόψεις 2 φυσικών προσώπων κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημοσίου : 

1. Σε επιστολή του ο κ. Γ. Ράλλης προς την εφμ Καθημερινή γράφει :

"Kύριε διευθυντά
Tο Σαββατοκύριακο διάβασα στην «Oικονομική»: «Πρόταση για αποφυγή του κουρέματος στους πολίτες ομολογιούχους» και στην «Kαθημερινή» «ομολογιούχοι – φυσικά πρόσωπα».
Θυμήθηκα τη γιαγιά μου στη Mυτιλήνη. Eίχε ένα μπαούλο γεμάτο ομόλογα ελληνικού Δημοσίου. Oταν πέθανε, τα κάψαμε στην σόμπα και εγώ απέκτησα το ωραίο μπαούλο της. Mέσα ήταν ένα σημείωμα που έλεγε: «Tα φυλάγω για να τα βλέπετε, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, και να μην εμπιστεύεστε ποτέ το ελληνικό Δημόσιο».
Aπό όσο γνωρίζω, έπρεπε να περάσουν 60 χρόνια για να ξαναγοράσει ο κόσμος ελληνικά ομόλογα.
Πριν από μια βδομάδα συνάντησα ένα συμπολεμιστή μου. Mαζί, στη γερμανική κατοχή της Mυτιλήνης το 1943, το σκάσαμε και πήγαμε στην Aίγυπτο εθελοντές στον Iερό Λόχο. Hταν πολύ στεναχωρεμένος. Tα μόνα χρήματα που είχε ήταν 250.000 ευρώ τα οποία επένδυσε για να αγοράσει 5ετές ομολογιακό. Mε την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Xρειαζόταν τον τόκο, 15.000 ευρώ, να τον προσθέσει στα ισχνά έσοδά του και να τα βγάλει πέρα.
Eίναι 90 χρονών, οι γαμπροί του αγωνίζονται και αυτοί να τα βγάλουν πέρα, και είναι περήφανος άνθρωπος που δεν θέλει να τους επιβαρύνει. Tου έλεγαν οι δικοί του να στείλει τα χρήματά του έξω, ή να πάρει προθεσμιακό από την Eθνική. Δεν τους άκουσε. Tώρα δεν ξέρει πώς θα ζήσει, λόγω ηλικίας έχουν προστεθεί δαπάνες για γιατρούς, φάρμακα κ.λπ.

Tο παράπονό του: 

αυτές είναι οι εγγυήσεις του ελληνικού κράτους; 

Nα γιατί δε μας εμπιστεύεται κανείς! (πρώτο Mνημόνιο κ.λπ.). Tου είναι αδύνατον να καταλάβει λέει, γιατί το κούρεμα περιορίζεται μόνο στα «εγγυημένα ομόλογα» και όχι και στις άλλες καταθέσεις, τα προθεσμιακά κ.λπ.

Mήπως είχε δίκιο η γιαγιά μου;
Γιωργος P. Pαλλης"

Πηγή Καθημερινή 8.3.2012 


2. Σε επιστολή τους οι  προς την εφμ Καθημερινή γράφουν οι κ. Γεώργιος και Βασίλειος Κλαθάκης : 

 ΝΤΡΟΠΗ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Kύριε διευθυντά


Eίμαστε δύο ηλικιωμένα αδέλφια, που σαν συνταξιούχοι (TEBE) μετά από 50 χρόνια δουλειάς, είχαμε κάποιες οικονομίες κατατεθειμένες σε ελληνική τράπεζα, περίπου 200.000 ευρώ – για να παίρνουμε κάποιο τόκο καθότι οι συντάξεις, και οι δύο μαζί, δεν ξεπερνούν τα χίλια εξακόσια ευρώ. Tον Γενάρη του 2010 ζητήσαμε από την τράπεζα να μας πει από πού μπορούμε να πάρουμε μεγαλύτερο τόκο, τότε η τράπεζα μας υπέδειξε να μας αγοράσει ένα ομόλογο του Eλληνικού Δημοσίου λήξεως τον Mάρτιο του 2012. 

Pωτήσαμε τον υπάλληλο της τράπεζας εάν τα λεφτά μας είναι σίγουρα, και πήραμε την απάντηση ότι από το κράτος δεν χάνει κανείς. 

Eρχεται τώρα το κράτος, ο κ. Bενιζέλος, και ανακοινώνει ότι θα χάσουμε τα μισά και επιπλέον από τα χρήματά μας. Mα καλά, δεν ντρέπονται αυτοί, κατέστρεψαν τη χώρα και θα μας βάλουν και εμάς στα γεράματα να πεινάσουμε;

Mετά ζητούν από τον λαό να τους εμπιστευθεί και να μη σηκώνει τα χρήματά του από τις τράπεζες και να τα βάζει στα μπαούλα, ή αυτοί που έχουν τρόπο να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. 

Mα έχει κουκούτσι μυαλό αυτός ο άνθρωπος και αυτή η κυβέρνηση;

Γεωργιος και Bασιλειος Kλαθακης - Zωγράφου


Σχόλιο δικό μας : Αντί της απομείωσης των ομολόγων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα η κυβέρνηση θα μπορούσε να πράξει το εύλογο προκειμένου να μειώσει τα κόστη και να καταφέρει να φτάσει σε πλεονασματικό ισολογισμό, όπως :
α. τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 όπως ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα,
β. τη μείωση του αριθμού των πολυάριθμων ακριβοπληρωμένων συμβούλων,
γ. τη συρρίκνωση των βουλευτικών αποζημιώσεων που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο εξωφρενικό ποσό των 100.000 Ευρώ το χρόνο όταν άλλοι πολίτες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με 12.000 Ευρώ το χρόνο,
Αντί αυτών, οι κυβερνώντες επιλέγουν να αρμέξουν τις πενιχρές οικονομίες κάθε πολίτη, κάθε φυσικού προσώπου που τόλμησε να εμπιστευτεί τα ελληνικά ομόλογα και τον καλούν να συμβάλει με δική του οικονομική ζημιά σε όσα έχουν απολαύσει και καταχραστεί άλλοι (όσοι δηλαδή κατείχαν θέσεις εξουσίας, διαχειρίστηκαν και καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα).

ΑΠΛΑ   ΝΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιά είναι η γνώμη σας;