ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προβολή και προώθηση Κασιώτικων προϊόντων

Παρασκευή σιτάκας στο μιτάτο του κυρ Αντώνη (Φωτό δική μου από προηγούμενη ανάρτηση)
Στις δύσκολες στιγμές που διανύει ο τόπος μας, υπάρχουν και εκείνοι που παλεύουν να δημιουργήσουν διεξόδους από τις στενές ατραπούς στις οποίες έχουμε εγκλωβιστεί.
Ετσι λοιπόν οι Κασιώτες αποφάσισαν να προωθήσουν και να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να τα διαθέσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια που πιστεύω πως αξίζει να την αγκαλιάσουμε. 

Για αυτό παραθέτω το μήνυμα που στέλνει ο επί κεφαλής του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Κάσου προς όποιον ενδιαφέρεται είτε να αγοράσει είτε να στηρίξει την προώθηση των προϊόντων του νησιού :

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΣΟΥ

Θέμα : Προβολή και προώθηση κασιώτικων προϊόντων

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Οπως γνωρίζετε, από τον περασμένο Ιούλιο, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κάσου άρχισε να υλοποιεί με αποφασιστικότητα την προώθηση και προβολή των τοπικών μας προϊόντων. Πρόκειται για ένα πολύ φιολόδοξο σχέδιο, που αποκτά ιδιαίτερη αξία, σε μια πολύ δύσκολη χρονικά συγκυρία για τη χώρα μας.
Το ξεκίνημα αυτήςν της προσπάθειας στηρίχθηκε στην προθυμία, στον αυθορμητισμό και στην ανάγκη για δημιουργική διέξοδο πολλών συμπατριωτών μας, με αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χορνικό διάστημα, ο Συνεταιρισμός μας να μπορεί να διαθέτει προς πώληση μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων.
Ενδεικτικά, σας παραθέτω τα ακόλουθα :
- Τυριά,σιτάκα, μέλι, κάπαρη (καρπός και φύλλα), ξερά σύκα, χοντρό αλάτι, αγγουράκια φρέσκα, σπιτικά γλυκά (σταφύλι, φραγκόσυκο, κ.λ.π.), πλαστά μακαρόνια, ροϊκιο, κρίθαμο, πεταλίες, φούσκες κλπ
Είναι αξιοσημείωτο, ότι όλα τα προϊόντα προέρχονται από διάφορους παραγωγούς, χωρίς να αποκλείεται κανείς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής και σύγκρισης από τον υποψήφιο αγοραστή. Η κοστολόγηση των προϊόντων γίνεται σε συνενόηση με τον εκάστοτε παραγωγό και το ποσοστό κέρδους καθορίζεται από τον Συνεταιρισμό μας. Στόχος μας είναι η αδειοδότηση παρασκευαστηρίου στην Κάσο, ώστε όλα τα προϊόντα να μπορούνμ να στέλνονται σε καταστήματα, σε πρώτη φάση, του εσωτερικού.
Στην τρέχουσα χειμερινή περίοδο, τα εν λόγω προϊόντα μπορούν να διατίθενται στην Αθήνα μέσω του
Συλλόγου Κασίων 
(Γ' Σεπτεμβρίου 56, τηλ.210-8830606) 
και 
στον Πειραιά, μέσω της Δωδεκανησιακής Εστίας 
(Υψηλάντου 143, τηλ. 6972264011).
Παρακαλούμε, να μας γνωρίσετε εάν ενδιαφέρεστε να διαθέτετε ή απλά να προμηθεύσετε κασιώτικα προϊόντα, ώστε να ενημερώσουμε με σχετική μας ανακοίνωση.

Γιάννης Φραγκούλης
Διαχειριστής Α.Σ. Κάσου

Σημείωση δική μου :
Πάντως το μέλι, η σιτάκα, τα ντολμαδάκια και κάποιες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού που έχω δοκιμάσει είναι θεϊκά 
(gourmet θα τα χαρακτήριζα), 
αξίζει να τα δοκιμάσετε.

ΥΓ. Το κείμενο του κ. Φραγκούλη το διάβασα στον "Κασιώτικο παλμό" τ.39 του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων
ΥΓ2. Ωραία ημέρα βρήκα να κάνω την ανάρτηση....Παρασκευή και 13....

4 σχόλια:

Ποιά είναι η γνώμη σας;