ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Με ποιά κριτήρια δίνονται οι προαγωγές στον δημόσιο τομέα?


Διάβασα  μια ενδιαφέρουσα επιστολή που απέστειλε ο κ. Ελευθέριος Ελευθερόπουλος προς την εφμ Καθημερινή με τίτλο "Υποψήφιοι Διευθυντές" όπου γράφει :
 
Κύριε διευθυντά
Από τις στήλες της εφημερίδας σας θα ήθελα να ρωτήσω τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και την Περιφερειακή Δ/νση Β. Αιγαίου
Α) Αν έχουν λάβει γνώση των ενεργειών του Συμβουλίου Κρίσεων των υποψηφίων δ/ντων Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Λέσβου.
Συγκεκριμένα: Το ανωτέρω όργανο εδέχθη και αναγνώρισε ως μεταπτυχιακό τίτλο μια βεβαίωση φοίτησης σε σεμινάριο το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Στη συνέχεια και ύστερα από σωρεία ενστάσεων αναίρεσε την αναγνώριση.
Β) Αν γνωρίζουν ότι στη συνέντευξη για την ανάδειξη των δ/ντων Λυκείων και Γυμνασίων σχεδόν όλοι οι συνδικαλιστές, πρώην και νυν, καθώς και οι κομματικοί τους φίλοι, έχουν βαθμολογηθεί με άριστα και οι εν δυνάμει αντίπαλοι σε σχολεία μεγάλης προβολής έχουν κριθεί δυσμενέστατα...
Γ) Αν γνωρίζουν ότι η διανομή των θέσεων στα σχολεία, ακόμη και σε περιπτώσεις αποχωρήσεων ή οποιασδήποτε αλλαγής κατά τη διάρκεια της τετραετίας, έχει υπολογιστεί και είχε γίνει γνωστή στην κοινωνία της Μυτιλήνης εδώ και αρκετό καιρό, πολύ πριν τελειώσει η διαδικασία των κρίσεων.
Δ) Αν γνωρίζουν τα ανωτέρω, σε τι ενέργειες προέβησαν για την αποκατάσταση της τάξης.
Ελευθεριος Ελευθεροπουλος

3.8.2011

Θεωρώ απαράδεκτο οι εκάστοτε "ημέτεροι" να "τακτοποιούνται" και να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης όχι με βάση την αξιοκρατική κρίση ή τις εμπειρίες αλλά λόγω της κομματικής τους υποταγής (όχι αφοσίωσης) στο τάδε ή στο δείνα κόμμα.

Εάν κανείς αναζητήσει τα κριτήρια με βάση τα οποία δίνονται οι προαγωγές όχι μόνο στον τομέα της Εκπαίδευσης μα και σε ολόκληρο τον Δημόσιο τομέα θα διαπιστώσει πως αυτά κατά το πλείστον είναι κομματικά και όχι αξιοκρατικά.  Η προφορική συνέντευξη μοριοδοτείται κατά 50% (περίπου) όσο δηλαδή μοριοδοτούνται και τα τυπικά προσόντα (το υπόλοιπο 50%). Επομένως ευνόητο είναι πως οι κομματικά ευνοημένοι υποψήφιοι πάντα θα "αριστεύουν" στις προφορικές συνεντεύξεις (με την μοριοδότηση να εκτοξεύεται στο 50%) σε βάρος εκείνων που δεν συγκαταλέγονται στους κομματικά υποταγμένους, και κατά συνέπεια θα καταλαμβάνουν τις θέσεις υπευθυνότητας δίχως να στοιχειοθετούνται πάντοτε οι ικανότητές τους (πλην αυτή της κομματικής πρωτιάς). 

Για ποιόν λόγο θα αριστεύουν ? Μα γιατί οι προφορικές συνεντεύξεις των υποψηφίων  διενεργούνται από τα διαβόητα "Υπηρεσιακά Συμβούλια" τα οποία ενίοτε αποκαλούνται και "Συμβούλια Κρίσεων". Εάν αναζητήσει κανείς να μάθει ποιοί κατά κύριο λόγο συμμετέχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του δημόσιου τομέα θα κατανοήσει πλήρως γιατί ο δημόσιος τομέας πάει και (από ότι φαίνεται) θα εξακολουθήσει να πηγαίνει κατά διαβόλου...... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιά είναι η γνώμη σας;