ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Προσφορά κανείς για εθελοντική εργασία στο Αρχαιολογικό Μουσείο?

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης που αναφερόταν στα σοβαρά προβλήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου, για όποιον ενδιαφέρεται να προσφέρει οποιουδήποτε είδους υποστήριξη (εθελοντική) στο Αρχαιολογικό Μουσείο μπορεί να αποτανθεί στην:

Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου:
Τηλ. 210 8229633
email filoieam@gmail.com

Φυσικά αν και ως ενεργοί πολίτες οφείλουμε να συνεισφέρουμε τις υπηρεσίες μας για το κοινό καλό, αυτό προϋποθέτει πως και η πολιτεία θα πρέπει να πράξει τα δέοντα για να αποτραπεί το ρεζιλίκι με την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όχι μόνο το Αρχαιολογικό αλλά και όλα τα Μουσεία και λοιπά Ιδρύματα Πολιτισμού λόγω της παντελούς αδιαφορίας της πολιτείας στα θέματα πολιτισμού και της εκκρεμούς μεταφοράς προσωπικού σε αυτά.

2 σχόλια:

  1. Ο εθελοντισμός στα ελληνικά μουσεία καλά κρατεί! Απ'όλους τους τελειόφοιτους ή απόφοιτους αρχαιολόγους ή συντηρητές. Κι έγινε τέτοιο πια καθεστώς που από μόνο του διατηρεί status quo. Ποιος ο λόγος μετά να προσλάβεις, όταν η δουλειά γίνεται τζάμπα; Άρα, δεν υπάρχει καμιά πάγια ή διαρκής ανάγκη. Όλα γίνονται και μάλιστα εγκαίρως ακόμα κι απ'τους πρώην και ίσως μέλλοντες συμβασιούχους που "εθελοντικά" δουλεύουν και στα μεσοδιαστήματα των συμβάσεών τους. Το έκανα εγώ, το κάνουν ακόμη και εκατοντάδες άλλοι με όνειρα...

    Δείξε μου μια χώρα που ανθεί ο εθελοντισμός και θα σου δείξω την ανυπαρξία κρατικής μέριμνας.

    Όχι. Δε θεωρώ σωστό να μαζευτούν εδώ εθελοντές. Δεν είναι τα μουσεία οι γιατροί χωρίς σύνορα κι ούτε κινδυνεύει από τυφοειδή πυρετό ο Κούρος της Βολομάνδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Αστερόεσσα

    Τα Μουσεία θα πρέπει να λειτουργούν με υπαλλήλους κατάλληλα εκπαιδευμένους. Συμφωνώ πως δεν είναι λύση η λειτουργία τους με βάση τους εθελοντές οι οποίοι μπορεί να εργαστούν επικουρικά όχι όμως καλύπτοντας τις επίσημες λειτουργίες των μουσείων.
    Η κατάσταση είναι τραγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;