ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ;

Με αφορμή την γνωστή σε όλους πρωτοφανή (για τα μηχανογραφικά δεδομένα) αιφνίδια διακοπή εργασιών του BLOGGER η οποία ολωσδιόλου περιέργως συνοδεύτηκε με το "επιλεκτικό κατέβασμα" συγκεκριμένων αναρτήσεων που είχαν ως θέμα την κριτική των πολιτικών εξελίξεων αλλά και την καταδίκη των βάρβαρων και βίαιων επεισοδίων που στιγμάτησαν την τελευταία απεργία αναδημοσιεύω το παρακάτω κείμενο :

"Από εχτές, 12.5.2011, στο διαδίκτυο παρατηρείται «πάγωμα» πολλών ιστότοπων και αδυναμία ανανέωσής τους με νέα κείμενα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες τεχνικές ή άλλες εξηγήσεις για τη κατάσταση. Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη «δυσλειτουργία» συνοδεύτηκε από περικοπές κειμένων στο http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com και στο http://xpolis.blogspot.com/

Έχοντας σημειώσει τη χρόνια δυσφορία της εξουσίας για την ενημέρωση και τον κριτικό λόγο μέσω των ιστότοπων, υπογραμμίζουμε ότι αυτός ο λόγος δεν είναι ανώνυμος , αλλά έχει ονόματα και διευθύνσεις στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου ή θιγόμενου. Ακόμη υπογραμμίζουμε ότι αυτός ο λόγος είναι στοιχείο της συμμετοχικότητας και της Δημοκρατίας, και σαν τέτοιος προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα.

Αν και ευελπιστούμε η όλη κατάσταση να πρόκειται περί τεχνικής δυσλειτουργίας, καλούμε όλους τους διαχειριστές των ιστότοπων να βρίσκονται σε εγρήγορση. Να μην ανεχθούμε την επανάληψη φαινομένων λογοκρισίας στο διαδίκτυο, όπως συνέβη σε ορισμένες χώρες….


Σάκης Κουρουζίδης

Γιάννης Σχίζας

Κώστας Φωτεινάκης"

9 σχόλια:

  1. Καλό μου Dyosmaraki και εγώ είχα πρόβλημα εχθές (13/5/2011) με το blog μου, δεν το απέδωσα όμως σε συνομωσιολογίες. Είχα μεγάλη δυσκολία να μπω στο δικό μου πληκτρολογώντας την διεύθυνσή του και μου έβγαζε μήνυμα να απευθυνθώ στον Blogger αναφέροντας το πρόβλημα και δίνοντας και κάποιο κωδικό (δεν τον συγκράτησα) για να μπορέσουν να εντοπίσουν το πρόβλημα.
    Τελικά κατάφερα να μπω, αλλά αυτή η ανωμαλία συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, δεν έδωσα όμως σημασία γιατί κάποια στιγμή άρχισα να λειτουργώ κανονικά.
    Επιπλέον αυτού είχε εξαφανιστεί και η απάντησή μου στο σχόλιο της Liakada στην τελευταία μου ανάρτηση. Και πάλι δεν έδωσα σημασία γιατί θεώρησα ότι πιθανό να υπήρξε κάποια ανωμαλία. Ξαναέβαλα λοιπόν το σχόλιο γιατί πάντα κρατώ αντίγραφο όσων γράφω και μου γράφουν, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν προβλήματα σε ένα τέτοιο σύστημα.
    Τώρα αν κάποιοι θεωρούν ότι ο λόγος που εκφέρουν είναι τόσο σημαντικός και θα ασχοληθεί το σύστημα να τους λογοκρίνει, τι μπορώ να πω! Το σύστημα δεν έχει ανάγκη να λογοκρίνει κανέναν εκτός αν υπάρξει συγκεκριμένη καταγγελία.
    Είναι τόσα πολλά και υπερβολικά που γράφονται και δημιουργούν τέτοια σύγχυση που δεν υπάρχει λόγος λογοκρισίας. Αντίθετα μάλιστα με αυτό το σύστημα εκτονώνεται ο καθένας μας.
    Να είσαι καλά λοιπόν και καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxa κι εγώ έχασα το χθεσινό μο ποστ.. απο προσώπου μπλογκερ.. δεν εμφανζόταν ούτε στη λίστα των προς επεξερασία.. δεν ήταν τίποτα σπουδαίο.. αντιγραφή ενός σχολίου μου ήταν.. και δεν έδοσα σημασία.. σήμερα εμφανίστηκε.. δε το απέδωσα σε κακόβουλη επίθεση.. μάλον σε κακοτεχνία.. όπως και το ότι θέλω μισή ώρα αμου ανοίξουν κάποια μπλογκ.. κι άλλη μιση για να ανοίξουν τα σχόλια.. αν κάποιος έτσι επιχειρέι να μας αποτρέψει από το μπλογκινγκ.. δυστυχώς στην περίπτωσή μου.. σε συνδιασμό με την έλληψηχρόνου.. έχει μερικώς πετύχει.. :(
    τωρα ας πούμε έφαγα 3 ώρες για 3 επισκέψεις!!!!!!
    την καλησπέρα μου κι από εδώ :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθές ξαφνικά μου έσβησαν τη τελευταία μου ανάρτηση όπου είχα βάλει το βίντεο όπου τα ΜΑΤ κτυπούν διαδηλωτή πεσμένο κάτω και μιά σειρά απο φωτογραφίες των επισοδείων!!
    Όχι μόνο αυτό. Είχα 6 σχόλια τα οποιά δεν είχα διαβάσει και αυτά μου τα εξαφάνησαν!
    Είπαν οτι είχε βλάβη το Google!
    Τυχαίο; Δε νομίζω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.ΕΧΟΥΝ ΣΒΗΣΤΕΙ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ- ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @gskastro
    Πράγματι γράφτηκαν πολλές υπερβολές για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που ξενίζει όμως κατά τη γνώμη μου είναι η επιλεκτική διαγραφή κάποιων αναρτήσεων που είχαν συγκεκριμένο χαρακτήρα. Μια απλή μηχανολογική βλάβη δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατόν να διαγράφει επιλεκτικά κάποια κέιμενα. Εκεί για να πω την αλήθεια προβληματίστηκα αν και δεν μπήκα στον κόπο να τσεκάρω τις δικές μου αναρτήσεις ίσως επειδή λόγω φόρτου εργασίας δεν είχα κάνει τις μέρες που προέκυψε το πρόβλημα κάποια ανάρτηση ή κάποιο σχόλιο.
    Ας ελπίσουμε πως όλα αυτά είναι απλές συμπτώσεις....
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @koulpa
    Ναι είναι γεγονός πως χρειαζόταν κανείς πολλή ώρα για να γράψει κάτι στον Blogger. Μου φαίενται πως ο Blogger θα πρέπει αν αανβαθμίσιε την πλατφόρμα του. Κάπου διάβασα πως το πρόβλημα οφειλόταν σε ένα συγκεκριμένο widget που κάποιοι bloggers είχαν ενσωματώσει στο blog τους και προξένησε σοβαρό πρόβλημα. Δεν γνωρίζω αν αληθεύει.
    Καλημέρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @leondokardos
    Οι πολλές συμπτώσεις λένε πως παύουν να είναι καθαρά τυχαία γεγονότα και ενίοτε προκαλούνται από ανθρώπινη δραστηριότητα.
    Δεν γνωρίζω εάν αυτό ισχύει στο συγκεκιρμένο πρόβλημα που προέκυψε στον blogger πάντως υποθέτω πως δεν θα αργήσει να φανεί.
    Καλή εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @JK Skroutzakos

    Καλή εβδομάδα εύχομαι Σκρουτζάκο μου με πολλά χαμόγελα.
    ΥΓ. Στο facebook με ποιό όνομα μου έχεις στείλει πρόσκληση? (Νόμισα πως σου είχα απαντήσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ έχασα δύο αναρτήσεις στα δύο μου blogs που τις έκανα την ίδια μέρα και όλα τα σχόλια της μέρας αυτής. Δεν είχαν όμως θεματολογία σχετική. Δεν σκέφτηκα δολιοφθορά αλλά πολύ πιο πιθανό μου φάνηκε να υπήρξε τεχνικό πρόβλημα.. Είμαι ευκολόπιστη; Θα φανεί. Καλό είναι να αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας τις αναρτήσεις μας τουλάχιστον. Τώρα τα σχόλια..δύσκολο.
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;