ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου Άνοδος στα χρηματιστήρια λόγω του θανάτου του Μπιν Λάντεν

Πάει, θα μου φύγει το τσερβέλλο......

Διαβάζω πως :

Ευφορία στις διεθνείς χρηματαγορές σκόρπισε η αναγγελία του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν άνοδο ενώ σε ανοδική τροχιά κινείται και ο δείκτης προθεσμιακών συμβολαίων στις ΗΠΑ.


Με θετικό πρόσημο άνοιξαν τα χρηματιστήρια στο Λονδίνο, τη Φραγκφούρτη και το Παρίσι. Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία σημειώνει άνοδο κοντά στο 1%. Τα υπόλοιπα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια (Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Μαλαισία) θα παραμείνουν σήμερα κλειστά λόγω εορτών.


Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει πτώση καθώς οι επενδυτές εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο αισιοδοξία λόγω της θανάτωσης του πλέον επικίνδυνου τρομοκράτη. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά περίπου 1,% με την τιμή του να κυμαίνεται στα 112,3 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή Το Βήμα
2.5.11


Σχόλιο δικό μας :
Πάνε καλά οι άνθρωποι?
Δηλαδή για να ανέβουν τα διεθνή χρηματιστήρια και για να πέσει η τιμή του πετρελαίου έπρεπε να ακουστεί πως πέθανε ο Μπιν Λάντεν????? Μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του πράκτορα των Αμερικάνων επί χρόνια, αλλά αξιοπεριέργως ξαφνικά χρήστηκε "τρομοκράτης" και εχθρός των Αμερικάνων, έπειτα εξαφανίστηκε σαν να ήταν βελόνα και κανείς δεν μάθαινε νέα του, παρά που και που εμφανιζόταν σε αμφιβόλου ποιότητας μονταρισμένα βίντεο, τώρα μας λένε πως ο θάνατός του επηρέασε τις χρηματοποστωτικές αγορές και ανεβοκατεβάζει τη τιμή του πετρελαίου?
Θεωρώ πως ή οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν λειτουργούν πια με οικονομικά κριτήρια (κάτι που είναι γνωστό εδώ και καιρό) ή εμάς περνούν για ηλίθιους (κάτι που είναι επίσης γνωστό εδώ και καιρό).....

Αλλού διαβάζω πως εξ αιτίας αυτής της είδησης..

..."Το δολάριο ανατιμήθηκε έναντι των βασικότερων νομισμάτων έπειτα από συνεχή καθοδική πορεία που το είχε βυθίσει σε χαμηλό τριετίας ''.......

E! Πες το ντε από την αρχή ότι αυτό ήταν το ζητούμενο γιατί κόντεψε να μου φύγει το τσερβέλλο......

Καλή εβδομάδα είπα????



10 σχόλια:

  1. τελικά φόλα ο θανατος...φωτομονταζ είναι λενε γαλλικα πρακτορεια...

    http://filiatranews.blogspot.com/2011/05/blog-post_3767.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχ, πες τα Δυοσμαράκι :)
    Οχι όμως ... δεν μας φεύγει το τσερβέλο με αυτά τα τρελά. Σαφώς και κάποιο λάκκο είχε η φάβα και το επι μιά δεκαετία παραμύθι μπιν λάντεν μας το φόρεσαν καπέλο με το ζόρι για να κάνουν διάφορα,απο φακέλωμα, κάμερες κλπ ( λόγω τρομοκρατίας ντε : ) μεχρι τιμές πετρελαίων και νομισμάτων.
    Τωρα, και καλά πέθανε και όλα καλά, happy dollar !
    Την είδηση την άκουσα πρώτα, απο αμερικανάκι που μιλάμε μεσω Ιντερνετ και δεν του ειπα τίποτα γιαιτ ειδα οτι κι άλλα αμερικανάκια πανυγίρηζαν ( σε συνέχεια της ευφορίας απο βασιλικό γάμο εις γηραιάν Αλβιόνα ) ...
    Τεσπα μη σε ζαλίζω, να δεις που μεχρι και τα spreads θα αλλάξουν τώρα που -και καλά- ο πνιξ λάντεν κάνει παρέα σε βυθό με αστερίες και μύδια.

    Καλό μηνα να εχεις.
    Σε διαβάζω. Οταν εχεις κατι αληθινά δυοσμαρακικό να πείς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε γαμώτη η λέξη πανυγήριζαν ετσι γράφεται ; Πολλά ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Hfaistiwnas
    Θα ξεχάσουμε κι ότι γνωρίζαμε έχως τώρα Ηφαστιωνάκο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @cook
    Το περίμενα, παιχνιδάκι της στιγμής για λόγους ιδιοτελείς. Βρε, που πάμε...που πάμε...
    Καλημέρες πολλές cook μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @tzonakos

    Happy Dollar day...
    Ο όρος τελικά "αμερικανάκι" σωστά έχει αποδοθεί αν κρίνω από τον διαδικτυακό σου φίλο tzonax. Ευκολόπιστα άτομα που χειραγωγούνται εύκολα από κάθε μπουρδολογία που ανακοινώνουν τα ΜΜΕ.
    Ελπίζω εμείς να διατηρήσουμε το τσερβέλλο μας...
    ΥΓ1. Το πανηγύρι είναι το σωστό
    ΥΓ2. Τα καθαρά δυοσμαρακικά από την επόμενη εβδομάδα που θα αρχίσει σταδιακά να χαλαρώνει λίγο ο φόρτος εργασίας (εξ ου και έχω μειώσει τις επισκέψεις στα blog σας) Σχεδιάζεται η θριαμβευτική επάνοδος της Μελένιας, της Καλλικατζαρελένης και της θειάς Μερόπης οι οποίες (εδώ και λίγο καιρό) έχουν θυσιαστεί στο βωμό του στυγνού καθημερινού βιοπορισμού....
    Καλημέρες πολλές tzonax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dyosmaraki καλή σου ημέρα. Οι μεγαλοεπενδυτές για να κερδίσουν χρειάζονται ανώμαλες καταστάσεις και ανατροπές. Γι’ αυτούς ο φόνος του Οσάμα ήταν μια δικαιολογία για να παίξουν το παιχνίδι τους. Αλλοίμονο για τους μικροεπενδυτές που βάζουν και την τελευταία τους δεκάρα.
    Όσο για την εκτέλεση και βιαστική εξαφάνιση του πτώματος του Οσάμα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν τον ήθελαν με τίποτα ζωντανό. Τώρα γιατί, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
    Να είσαι καλά gskastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα δε το ξέρεις, προκειμένου να παίξουν με την αξία των νομισμάτων δε δυστάζουν να φτάνουν ακόμα και σε δολοφονίες οι πολιτικές αναταράξεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
    Έτσι παιζεται τι παιγνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνεπης πάντα αφου λυθηκε το θεμα με το ιστολογιο μου περασα να αφησω ευχες για το ξεκινημα μιας νεας και καλης εβδομάδας.Να εισαι καλά.
    σου εχω στειλει αιτημα φιλιας στο facebooκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;