ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τελειώνει η σχολική χρονιά (ή μήπως το σχολικό εξάμηνο)???

Νωρίς-νωρίς κλείνουν φέτος τα σχολεία....10 του Μάη λένε κλείνουν.

Δηλαδή εδώ που τα λέμε  φέτος ειδικά και που πήγαν τα παιδιά στο σχολείο όχι πως έμαθαν σπουδαία πράγματα....Σχολείο και παιδική χαρά μάλλον έγιναν συνώνυμα....Δεν το λέω εγώ, την ίδια διαπίστωση ακούω από μαθητές διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών σχολείων, διαφορετικών επιπέδων (καλούς και κακούς μαθητές), ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών....

Μάλιστα όπως μου έλεγε ένας μαθητής φέτος η ιστορικός τους έλειψε για 4 μήνες (ήταν άρρωστη λέει) αλλά όταν επέστρεψε υπέγραψε πως ήταν παρούσα.....Αλήθεια ή ψέμματα δεν ξέρω να σας πω...η ουσία είναι πως τα παιδιά (Β Λυκείου) διδάχτηκαν ελλειπώς το μάθημα της Ιστορίας....όχι πως στεναχωρήθηκαν πολύ....κάθε άλλο....χαράς ευαγγελια......

Οπως φαίνεται καθώς περνούν τα χρόνια όλο και μειώνεται η παροχή εκπαίδευσης στους νεαρούς βλαστούς. Πριν από κάποια χρόνια η εξεταστική περίοδος στα σχολεία ξεκίναγε Ιούνη μήνα. Τώρα κάθε χρόνο όλο και μείωνεται η διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Απορώ γιατί την ονομάζουν σχολική...χρονιά....

Μάλλον σχολικό....εξάμηνο θάπρεπε να ονομάζεται.....

Μήπως του χρόνου να ξεκίναγε η χρονιά κατά τα Χριστούγεννα και να τελείωνε κατά την Πρωτομαγιά? Λέω μήπως....

Πάντως από ότι πληροφορούμαι λόγω της δυσαρέσκειας που επικρατεί ανάμεσα στους καθηγητές και τους δασκάλους (εξ αιτίας των περικοπών στους μισθούς τους)  το πιθανότερο είναι πως θα τους περάσουν όλους τους μαθητές φέτος στις εξετάσεις...

....Τυχεροί μαθητές....

9 σχόλια:

  1. Τόσο χάλια δηλ φέτος;
    Τα παιδιά λυπάμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Hfaistiwnas
    Μα κλείσμο των σχολείων από τις 10 Μαϊου???
    Αστα να πάνε Ηφαιστιωνάκο, τα όσα μαθαίνω δεν είναι και πολύ αισιόδοξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκουσα στη δουλειά ότι λέγανε ότι θα κλείσουν τα σχολεία γρήγορα για να είναι έτοιμα για τις εκλογές, άκουσες τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πει κανείς...
    Διαλύσανε ολόκληρη χώρα στο σχολικό θεσμό θα κόλλαγαν;....

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ, ΓΑΛΗΝΗ, AΓΑΠΗ και ΧΑΡΑ!!!

    Φιλί και Γλαρένες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Hfaistiwnas
    Οχι, δεν άκουσα κάτι τέτοιο. Ψίθυροι κυκλοφορούν πολλοί. Αλλοι λένε πως τα σχολεία έκλεισαν νωρίς λόγω των αλλαγών που επίκεινται στην παιδεία, άλλοι λένε πως έκλεισαν νωρίς για να προλάβουν τις αντιδράσεις και να μην υπάρξουν καταλήψεις σχολείων λόγω των επικείμενων συγχωνεύσεων των σχολείων.
    Πάντως κατά τη ταπεινή μου γνώμη όποιος προκαλέσει εκλογές αυτή τη περίοδο θα είναι τρελλός. Δεν είναι μόνο το κόστος των εκλογών που δεν σηκώνει η χώρα, είναι πως με τόσες αλλαγές σε εξέλιξη (που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη), όλος ο δημόσιος μηχανισμός βρίσκεται στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Φύρδην-Μίγδην
    Καλώς την Γλαρένια.
    Τα παιδιά είναι το αύριο, η ελπίδα. Αν δεν τα φροντίσουμε πως θάχουμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο?

    Εύχομαι σε σένα και σε όλο τον κόσμο Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχθες το εμαθα και γω, ενιωσα τεραστια εκπληξη.
    Οταν δεν ενδιαφερεται κανενας για την παιδεια (και οταν λεω κανενας εννοω τη διοικηση, τους καθηγητες και τους γονεις) τοτε μας αξιζουν ολα οσα τραβαμε και θα τραβηξουμε.

    Καλη Ανασταση!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μου Dyosmaraki είναι γεγονός ότι η παιδεία είναι προβληματική. Και όλα ξεκινάν από την ματαιοδοξία του κάθε υπουργού της κάθε κυβέρνησης που θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του στο υπουργείο παιδείας.
    Φέτος απ’ ότι γνωρίζω (από τη μεσαία μου εγγονή), η πρώτη Λυκείου (για τη δεύτερη δεν γνωρίζω, υποψιάζομαι όμως ότι θα είναι το ίδιο) σταματάει τα μαθήματα στις 10 Μαΐου και στις 13 Μαΐου μέχρι 10 Ιουνίου διεξάγονται οι σχολικές εξετάσεις.
    Για την τρίτη Λυκείου (που πάει η μεγάλη μου εγγονή) τα μαθήματα σταματούν στις 10 Μαΐου και οι μεν Πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται μεταξύ 12 και 25 Μαΐου, οι δε απολυτήριες της τρίτης Λυκείου μεταξύ 26 Μαΐου και 13 Ιουνίου. Στις 14 και 15 Ιουνίου αν δεν κάνω λάθος δίνουν τα ειδικά μαθήματα. Τα δε δημοτικά σχολεία τελειώνουν στις 15 Ιουνίου.
    Πολλά παιδιά όμως της τρίτης Λυκείου, έχουν σταματήσει από μόνα τους πολύ νωρίτερα, όπως και η εγγονή μου, προκειμένου να εντατικοποιήσουν τα φροντιστήρια για τις Πανελλήνιες. Φυσικά αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο τα παιδιά που δεν έχουν ή έχουν λίγες απουσίες ολόκληρο τον υπόλοιπο χρόνο.
    Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι ο χρόνος (φέτος ευτυχώς υπήρξαν λίγες απεργίες) αλλά αφενός ο όγκος και η ποιότητα της ύλης και δεύτερον ο τρόπος διδαχής.
    Ας ευχηθούμε ότι κάποτε θα πάρουμε απόφαση να καθίσουμε όλοι μαζί (δάσκαλοι, γονείς, σοφοί και κώματα) συγνώμη κόμματα ήθελα να γράψω αλλά παρασύρθηκα από το γεγονός ότι όντως τα κόμματα βρίσκονται σε κώμα, λέω λοιπόν αν δεν αποφασίσουμε όλοι μαζί να βρούμε τον σωστότερο δρόμο, τα παιδιά μας και εγγόνια μας θα συνεχίσουν να ταλανίζονται για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.
    Συγνώμη για την πολυλογία αλλά το θέμα είναι καυτό και δεν εξαντλείται εύκολα.
    Σου εύχομαι καλή Ανάσταση και να περάσεις όσο το δυνατό καλύτερα τις Άγιες αυτές ημέρες. gskastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως αλλιώς αγαπημένο μου Δυοσμαράκι θα σπρώξουμε τα φροντιστήρια και την ιδιωτική εκπαίδευση?
    Ευτυχώς που τα παιδιά δεν τρώνε εύκολα
    κουτόχορτο...ελπίζω δηλαδή

    Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;