ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Προτάσεις : Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα μνημείων

Ποταμός Ηριδανός
Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις-αφιερώματα για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων (18.4.2011) που φέτος θα είναι αφιερωμένη στην πολιτιστική κληρονομιά του νερού.Η ημερομηνία αυτή έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων και αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το νερό είναι ένας από τους βασικούς πόρους που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής. Συνετέλεσε αποφασιστικά στη συγκρότηση των κοινωνιών, στην οργάνωση των οικισμών και στην εξέλιξη των πολιτισμών τους, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Εκτός από την υγιεινή και την περιποίηση του σώματος, χρησιμοποιήθηκε ως βασικό στοιχείο σε θρησκευτικές τελετουργίες που με τη μεταφορική έννοια της κάθαρσης αποσκοπούσαν στην υγεία της ψυχής. Έχει εμπνεύσει την ποίηση, τη λογοτεχνία, και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως τη ζωγραφική, το χορό και τη γλυπτική.

ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΠΟΥ :
 
Πέμπτη 14 Απριλίου, 11π.μ.: Συνέντευξη Τύπου (Αίθουσα Συγκλήτου, κτήριο Πρυτανείας ΕΜΠ , Πατησίων 42, Αθήνα)

Κυριακή 17 Απριλίου, 11 π.μ: Aναζητώντας τα ίχνη του Ηριδανού ποταμού
Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Αγοράς και του Κεραμεικού (Ξενάγηση: Στέλιος Λεκάκης, αρχαιολόγος MOnuMENTA)
11 π.μ. Συγκέντρωση στην πλ. Μοναστηρακίου
11.30π.μ. Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Αγοράς από οδό Αδριανού
12 μ.μ. Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου Κεραμεικού
Καλλιτεχνικό δρώμενο Μεικτή Χορωδία Ε.Μ.Π (Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου)

Δευτέρα 18 Απριλίου, 5.30μ.μ.
: Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Νερού (ομιλίες)
(Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΜΠ , κτήριο Αβέρωφ, Πατησίων 42, Αθήνα)7.30μ.μ. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα ομάδας κρουστών Μουσικού Τμήματος ΕΜΠ

Διοργανωτές: Ελληνικό ICOMOS, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (EMΠ), Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (TEE), Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), MOnuMENTA, Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (ΜΙΟ), Glopal Water Partnership (GWP) και Πρωτοβουλία Κατοίκων διάσωσης του αρχαιολογικού χώρου του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος.

Πηγή Monumenta

2 σχόλια:

  1. Dyosmaraki οφείλω να σε ευχαριστήσω για το πρόγραμμα που ανήρτησες. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δεν πουλάνε και ανακοινώνονται σπάνια ή σε περίεργες ώρες.
    Όταν κάποιο πρόγραμμα ή εκπομπή δεν πουλάει, οι διαφημιστικές εταιρείες δεν βάζουν διαφημίσεις και επομένως οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν το παρουσιάζουν. Με άλλα λόγια είμαστε δέσμιοι των διαφημιστικών εταιρειών και εταιρειών γκάλοπ.
    Καλή σου νύχτα, gskastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @gskastro

    Κι εγώ οφείλω να σε ευχαριστήσω για την επισήμανσή σου γιατί ειλικρινά πράγματι αυτή είναι η πρόθεσή μου.
    Υπάρχουν πολλές αξιόλογες προσπάθειες που διοργανώνονται είτε από πρωτοβουλίες φυσικών προσώπων είτε από φορείς που φυτοζωούν οικονομικά και για αυτό δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αφιερώσουν κονδύλια για την προβολή/διαφήμισή των εκδηλώσεων που διοργανώνουν.
    Αυτές οι προσπάθειες που αξίζει να τις υποστηρίξουμε αποδεικνύουν πως υπάρχει ακόμη ελπίδα, δεν είναι όλα μαύρα.
    Μια όμορφη ημέρα να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;