ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αθήνα : Από πόλη του πνεύματος...αφοδευτήριο χωρίς σύνορα

Δεν έχω πρόθεση να σχολιάσω σε βάθος το "περίεργο" θέμα με τους λαθρομετανάστες που μονοπώλησε τα τελευταία δελτία ειδήσεων.
Απλά καταγράφω κάποιες πρώτες σκέψεις και ερωτηματικά που κατέκλυσαν το μυαλό μου με βάση τα όσα έχω πληροφορηθεί μέχρι στιγμής :
1. Οι πληροφορίες μου λένε πως οι λαθρομετανάστες ΔΕΝ προέρχονται από το Ηράκλειο αλλά από ολόκληρη την Κρήτη. Και από Χανιά έφυγαν αρκετά άτομα. Πάντως η τόσο οργανωμένη μετακίνησή τους στη δική μου σκέψη δεν είναι συμβατή με το προφίλ  δύσμοιρων και βασανισμένων ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.
2. Οι πληροφορίες μου επίσης λένε πως εκδόθηκε ομαδικό εισιτήριο αξίας 3,000 Ευρώ που θεωρώ πως -εάν αυτό αληθεύει- αποδεικνύει πως δεν ήταν οι λαθρομετανάστες που ενήργησαν αυτόβουλα αφού κάποιος/οιοι οργάνωσε/αν την όλη υπόθεση.
3. Το γεγονός πως έπειτα από 30 χρόνια περίπου από τη θέσπισή του, για πρώτη φορά με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από τους λαθρομετανάστες (????) καταργήθηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο υποδηλώνει πως η κατάληψη της Νομικής αποτέλεσε την αφορμή και όχι την αιτία για την κατάργησή του. Συνεπώς όσοι εμπλέκονται στην ιστορία με την στήριξη της κατάληψης της Νομικής από τους λαθρομετανάστες αποτελούν και τους κύριους ηθικούς αυτουργούς για την ενδεχόμενη οριστική κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. Στην περίπτωση που το Πανεπιστημιακό άσυλο καταργηθεί τότε θα πρέπει να μάθουμε τα ονόματά τους για να τα καταγράψει η ιστορία με μεγάλα αλλά και μελανά γράμματα.
Είναι εύλογο πως από τη στιγμή που η κατάληψη της Νομικής έγινε από έκνομα άτομα δεν υπήρχε κανένας φραγμός για την κατάργηση του ασύλου βάσει του νόμου.
4. Ξενίζει το γεγονός πως παρ΄όλη την ευαισθησία που έδειξαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Κυβέρνηση, ΜΚΟ, πολιτικά κόμματα) κανείς τους δεν προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τους λαθρομετανάστες σε κτίριο ιδιοκτησίας τους.
Οπως επίσης ξενίζει το γεγονός πως την τελευταία στιγμή προσφέρθηκε ένα νεοκλασικό κτίριο (πρόσφατα ανακαινισμένο μάλιστα)  από κάποιον ιδιώτη.

Απορία : Ποιός θα πρόσφερε τόσο απλοχερα ένα πρόσφατα ανακαινισμένο νεοκλασικό για μια αβέβαιης διάρκειας φιλοξενία???
Ανθρώπινη ευαισθησία ή ιδιοτέλεια άραγε???? 
...Θα μάθουμε στο εγγύς μέλλον...
5. Ο κρατικός μηχανισμός και οι λειτουργοί του, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις απέδειξαν και σε αυτή τη περίπτωση όπως και σε πολλές άλλες πως:
α. δρουν πάντοτε ετεροχρονισμένα και όχι προλαμβάνοντας καταστάσεις.
β. εξακολουθούν να απολαμβάνουν το σπορ του πιγκ πογκ των ευθυνών αφού αμέσως μόλις έγινε γνωστή η κατάληψη της Νομικής, κανένας δεν αναλάμβανε την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος και ο ένας επέρριπτε την ευθύνη στον άλλον.
6. Πως μπορεί κανείς να ισυχρίζεται πως ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος όταν ειναι γνωστό από άλλες περιπτώσεις πως οι νόμοι δεν εφαρμόζονται???? Οι λαθρομετανάστες είτε μας αρέσει είτε όχι είναι άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας επομένως όχι μόνο δεν έχουν δικαίωμα να επιλέγουν σε ποιόν χώρο θα μεταφερθούν αλλά πολύ περισσότερο δεν έχουν δικαίωμα να καταχρώνται την άτυπη φιλοξενία της χώρας εισόδου τους. Εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο είτε στην Αμερική είτε στην Ευρώπη, πόσο σαβουάρ βιβρ θα χρησιμοποιούσαν οι αρχές? Και αντίστοιχα εάν προέβαινε  σε παρόμοια κατάληψη μια ομάδα Δυτικών σε Πανεπιστήμιο μιας τρίτης χώρας πόσο δημοκρατικά θα του φερόντουσαν?

Σε λίγες ημέρες θα γίνει η νέα απογραφή. Εάν πέρναγε από το χέρι μου θα υποχρέωνα σε απογραφή  ακόμη και τους μετνάστες που βρίσκονται λαθραία στη χώρα μας. Το αποτέλεσμα πιστεύω θα μας ξάφνιαζε αφού θα διαπιστώναμε πως ο τεράστιος αριθμός λαθρομεταναστών που διαβιούν στην πρωτεύουσα, είναι αδικαιολόγητος για μια πόλη που ούτε χωράφια διαθέτει ούτε εργοστάσια ώστε να χρειάζονται τόσα πολλά εργατικά χέρια.
Για να μην είμαι όμως άδικη, δεν θα διαφωνούσα να παραμείνουν οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας υπό 2 προϋποθέσεις :
α. Να μεταφερθούν όλοι όσοι κατοικούν στις γειτονιές της Αθήνας σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών που θα δημιουργούνταν στο Ψυχικό, στην Κηφισιά, στην Εκάλη, στη Γλυφάδα, στη Βουλιαγμένη, στη Βάρκιζα, στο Λαγονήσι.
....Αλλωστε οι περισσότεροι ακτιβιστές που υπερασπίζονταν την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών (από όσους γνωρίζω προσωπικά) σε αυτές τις συνοικίες κατοικούν.....
β. Να δεχτούν όσοι αυτοαποκαλούνται "ανθρωπιστές" και "υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" περικοπή από τα εισοδήματά τους προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για την διατροφή όσων λαθρομεταναστών παραμείνουν στη χώρα μας, καθώς επίσης τα έξοδα για την ένδυσή τους και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους. 
Ετσι θα εξασφαλίζαμε μια αξιοπρεπή διαβίωση σε αυτά τα άτομα δίχως να κινδυνεύουν από την εκμετάλλευση "επιτήδειων" δουλεμπόρων.
.....Ως ανθρωπιστές νομίζω πως δεν θα έχουν κάποια αντίρρηση....


ΥΓ. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι : Δεν αντιτίθεμαι στην ύπαρξη νόμιμων μεταναστών στην Αθήνα. Αντιτίθεμαι σε όλους εκείνους τους "δήθεν" προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπερασπίζονται την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών στην πρωτεύουσα.
Η πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή φιλοξενεί άπειρους λαθρομετανάστες, δεν μπορεί να θρέψει άλλους
Κάποτε θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η Αθήνα από πόλη του πνεύματος έχει μετατραπεί σε αφοδευτήριο δίχως σύνορα......
.....Και δεν της πρέπει τέτοια μεταχείρηση αυτής της πόλης.....

6 σχόλια:

  1. Η γνωμη μου ειναι οτι απο ενα κρατος ξεφτιλα, δεν μπορουμε πλεον να περιμενουμε τιποτα.
    Αν λειτουργουσε εστω και ελαχιστα το κρατος, τοτε δεν θα ειχαμε παρακολουθησει ολο αυτο το θεατρο του παραλογου τις τελευταιες μερες.

    Προτεινω επισης μερικα πραγματα που μου ερχονται με μια πολυ προχειρη σκεψη
    Να ελεχθουν ολες οι πιθανες περιπτωσεις απασχολησης αλλοδαπων χωρις χαρτια(ειτε σε σπιτια ως οικιακοι βοηθοι, ειτε στα χωραφια τους, ειτε στις επιχειρησεις, ειτε στις οικοδομες κλπ κλπ κλπ) και να επιβληθουν τα απαραιτητα προστιμα.
    (γιατι ολοι αυτοι στην Κρητη καπου δουλευαν τοσα χρονια, δεν μαζευαν σαλιγκαρια και χορτα για να ζουν).
    Να ελεχθουν ειδικα ολοι οσοι εργαζονται στις αγροτικες περιοχες σε περιοδους εντασης εργασιας, οπως στο μαζεμα της ελιας, στον τρυγο κλπ κλπ κλπ.
    Να ελεχθουν ολοι οι ιδιοκτητες σπιτιων οπου μενουν μεταναστες αν δηλωνουν τα εισοδηματα που εισπραττουν.
    Να επιβληθουν οι κυρωσεις σε οσους απασχολουν ανασφαλιστους ανθρωπους, και να ειναι οσο πιο αυστηρες γινεται.
    Να βγει η αστυνομια παγανια και να μαζεψει ολα τα κακοποια στοιχεια (και τους νταβατζηδες που βρισκονται πισω τους) απο το κεντρο της Αθηνας, ασχετα απο χρωμα και εθνικοτητα.
    Και να συνδραμει ο Δημος σε αυτο.

    Αν δεν ελεχθουν, τοτε να απολυονται επειδη δεν κανουν τη δουλεια τους οι αρμοδιοι κρατικοι υπαλληλοι (του ΙΚΑ, της Επιθεωρησης Εργασιας, οι μπατσοι και οποιοι άλλοι δημοσιοι υπάλληλοι. Μαζι βεβαιως με τους διευθυνταδες και τους πολιτικους προϊσταμενους των υπηρεσιων, ειτε ειναι διοικητες ειτε ειναι υπουργοι).

    Αλλά επειδη ολα αυτα δεν προκειται να γινουν, τοτε θα φτασουμε σε λιγο καιρο να συμφωνουμε ολοι με τις θεσεις του Αδωνι και αντι να τα βαλουμε με τους πραγματικους υπευθυνους να τα βαζουμε με τους οποιους αλλοδαπους βλεπουμε μπροστα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή!!!!Απολύτως σωστή.
    Έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών και δουλικά αλλόφυλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διοσμαράκι μου,
    και
    Μαριάνθη μου,
    και
    Αντώνη μου,

    ανατριχιάζω με όλα αυτά.
    Να πάρει η ευχή, κι εδώ γίνονται πολλά (!)
    όσο το δυνατόν κρυφά...
    μα κάπου υπάρχει και φόβος και νόμος!!!!
    Πονάει ότι γίνεται στη πατρίδα κι ας αγαπάμε τον τόπο που μας έχει δεχτεί!
    Σας χαιρετώ,
    πάντα μ' εκτίμηση,
    Υιώτα
    αστοριανή
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ εύστοχα τα ερωτήματα σου. Ευτυχώς, γιατί τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει πολλές ανοησίες στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα Δυασμαράκι μου.
    Πονεμένη ιστορια...αλλα καπου
    πρεπει να μπει ενα τελος.
    Πλημμύρισε ο τοπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;