ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Θωρηκτό "Μαριέτα Χρουσαλά".....

Το θωρητκό Αβέρωφ
Η φωτό από εδώ

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το δημοσίευμα της εφμ Πρώτο Θέμα με φωτογραφίες (http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=71488)  από το party των "μοντέλων" και των "celebrities" που ξεσάλωσαν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Ασφαλώς δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν το party δεν γινόταν πάνω σε έναν χώρο φορτισμένο με ιστορικές μνήμες και χαρακτηρισμένο πλέον ως χώρο "μουσείου" , το θωρηκτό "Αβέρωφ". Η συνέχεια γνωστή...καθαίρεση απλών υπαλλήλων και όχι των αξιωματικών που παραχώρησαν την χρήση του θωρηκτού για το σχετικό νταβαντούρι, και πολύ μπλα μπλα ("η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες - ξέρετε ντε....από εκείνες τις ευθύνες που αποδίδονται στα λόγια και στο τέλος.....καταλήγουν σε κάποιο αρχείο....) κλπ κλπ κλπ

Το πιο ωραίο σχόλιο (που αντιγράφω παρακάτω) το διάβασα στο blog της εκπομπής "Η Μηχανή του Χρόνου" (εδώ)

"Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" η κυρία Χρουσαλά και ο σύζυγός της, έκαναν ένα μικρό πάρτι με μοντέλα και ζεϊμπέκικα πάνω στο θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, που είναι πλέον πλωτό μουσείο.

Πρώτη παρατήρηση: Θέλουμε να τους συγχαρούμε για την επιλογή και να επιβεβαιώσουμε ότι καλύτερο πολεμικό πλοίο δεν μπορούσαν να βρουν. Εξηγούμε τους λόγους: To θωρηκτό Αβέρωφ στην πραγματικότητα είναι καταδρομικό. Το 1910 κόστισε περίπου 25 εκατομμύρια δραχμές. Ο Γεώργιος Αβέρωφ, βάσει της διαθήκης του, πλήρωσε από το κληροδότημά του ,το ένα τρίτο του ποσού, για ν΄ αποκτήσει η Ελλάδα ένα σύγχρονο πολεμικό πλοίο.

Δεύτερη παρατήρηση: τι πλούσιος ήταν αυτός που έδινε λεφτά στο κράτος, αντί να βάζει το δημόσιο ν΄ αγοράσει το πλοίο απ τον «δικό του» και να βγάλει τη μίζα από τη μεσιτεία; Το θωρηκτό στον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο στη ναυμαχία της Λήμνου, αποσπάστηκε από τον υπόλοιπο στόλο επειδή ήταν πολύ γρήγορο.Ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης κυνήγησε μόνος τους Τούρκους. Τους κατατρόπωσε και τους ανάγκασε να μην ξαναβγούν από τα στενά. Έκτοτε οι Τούρκοι ονόμασαν το θωρηκτό: διαβολοβάπορο. Το θωρηκτό απελευθέρωσε το Άγιο Όρος, την Ίμβρο, την Τένεδο, τον Άη Στράτη, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Πολλές περιοχές της χώρας δεν θα ήταν ελεύθερες, αν δεν υπήρχε η πολεμική υπεροχή του θωρηκτού και των πληρωμάτων του. Στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου , ο διοικητής του ύψωσε την ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ήμασταν ανάμεσα στις νικήτριες δυνάμεις. Στη Μικρασιατική εκστρατεία, το "Αβέρωφ" μετέφερε τους Έλληνες στρατιώτες στη γη της Ιωνίας. Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έκανε περιπολίες στο πλευρό των συμμάχων, στον Ινδικό ωκεανό.

Τρίτη παρατήρηση: Το θωρηκτό ονομάστηκε Γ. Αβέρωφ μετά από απαίτηση του ευεργέτη που πλήρωσε τοις μετρητοίς το ένα τρίτο της αξίας του. Αν οι νεόνυμφοι αγαπάνε τόσο πολύ τα πολεμικά πλοία, η λύση είναι πλέον γνωστή:

Πληρώνουν το ένα τρίτο της αξίας μιας φρεγάτας και την ονομάζουν φρεγάτα

ΜΑΡΙΕΤΑ ΧΡΟΥΣΑΛΑ.

Νομίζουμε ότι η Πολιτεία δεν θα 'χει αντίρρηση......"

ΥΓ δικό μας :
1. Είναι η ιδέα μου ή μήπως τα celebrities (μοντέλα και εφοπλιστές) λόγω κρίσης αρχίζουν να εγκαταλείπουν τη διοργάνωση γκλαμουράτων εκδηλώσεων σε πολυτελή ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια (έχουν αυξηθεί τόσο πολύ οι τιμές)? Δεν είναι απίθανο λοιπόν να σκέφτηκαν πως μπορούν να την βγάλουν τσαμπέ. Ετσι κι αλλοιώς όλα αυτά τα μουσεία/μνημεία και ξεχασμένα και παρατημένα και δίχως προσωπικό είναι......γιατί λοιπόν να μην τα χαρούνε αυτοί???
Ετσι κι αλλοιώς δεν κοστίζει τίποτα..... 
2. Είναι η ιδέα μου μήπως η κυβέρνηση αυτό θα εννούσε όταν μίλαγε για
"αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας"
(δηλαδή να νοικιάζει τα μνημεία του τόπου για να βγάλει κάνα Ευρουδάκι για το ΔΝΤ)???? 
Who knows???

Τελικά όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο διαπιστώνω πως θα πρέπει να είναι πολύ "trendy" να χορεύεις τσιφτετέλι πάνω σε κανόνια που κάποτε ηχούσαν για τη λευτεριά των ανθρώπων, και να φωτογραφίζεσαι αγκαλιά με αυτά....
Ταιριάζει πολύ με τη φιλοσοφία των "βλημάτων" 
....Πες τα Μαλβίνα....
(....και η ιστορία επαναλαμβάνεται....)

.....ΑΕΕΕΕΕΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

12 σχόλια:

  1. καλησπερα Δυοσμαρακι

    Συμφωνα με αυτο το site http://olympia.gr/2010/06/14/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%B5%CE%BD/
    δεν πηραν ουτε μισο ευρω για ολο αυτο το ρεζιλικι(αρα δεν το ενοικιασαν αλλα το παραχώρησαν αφιλοκερδως)


    Και συμφωνα με αυτο το σαιτ http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/06/blog-post_1205.html
    το ΓΕΝ παραχώρησε οπως λέει το πλοίο στο πλαίσιο των εορτασμών “Ποσειδώνια 2010”

    'να τους χαιρομαστε' ολους τους..και τους κυβερνώντες και τους αμεσα εμπλεκωμενους(ΓΕΝ-Πατιστας-Χρουσαλαδες και τσιφτεντελουδες καλεσμενες)

    καλη εβδομαδα να εχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε με και συγχίστηκα το πρωί που το διάβασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι ανυπαντροι/ες σπευσατε για δεξιωσεις σε πολεμικα πλοια, σε πτερυγες μαχης διπλα σε F16, ή και στα οχυρα του Ρουπελ.

    ρε που καταντησαμε...

    Καλησπερα Δυοσμαρακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Επομενη 'διασιμη' ξανθια της κοινωνικης ενημερωσης προτεινω να παντρευθει στο Αρχαιον ΔΙΟΝ, μπορει να καλεσει και τον ΠΑΤΕΡΜΑΝΛΗ.....για κατι πιο ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ, η γαμηλια πομπη δυνατον να γινει και με 'πλαβες' οπως στα ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ.
    Εδω κολλαει το ''σκοτωνε τρελους,πληρωνε τζερεμεδες'
    Υπαρχει παρακατω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Laplace

    Καλησπέρα ρομποτάκο.

    Επομένως μάλλον ισχύει το σενάριο 1 δηλαδή πως οι "έχοντες και κατέχοντες" βρήκαν νέους τρόπους να συνεχίσουν τις διασκεδάσεις πάνω σε ιστορικά μνημεία και μάλιστα δωρεάν.

    Τώρα, το "δωρεάν"....δεν θάχει ούτε μια καραμελίτσα??? Λέμε τώρα....

    Καλή εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Hfaistiwnas

    Εγώ να σου πω, στην αρχή εκνευρίστηκα πάρα πολύ...
    Επειτα αναλογίστηκα πως τουλάχιστον επρόκειτο για μια αναβίωση των παραδοσιακών μας χορών οπόοοτεεεε.....λέω ας πάει το παλιάμπελο...αν είναι για τσάμικα και καλαματιανά, χαλάλι τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αντώνης

    Λες τώρα που απελευθερώνουν σταδικά τα στρατόπεδα από τα ελληνικά στρατά να τα μετατρέψουν σε χώρους δεξιώσεων στυλ "κτήμα Νασιουτζικ"???

    Να δω κι αυτό....

    Καλησπέρεεεες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @taspa

    Και στη Δίολκο να πάνε (μπας και σωθεί η Δίολκος και δεν την αφήσουν να βουλιάξει - http://www.naftotopos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=64-)

    Θα δείξει να υπάρχει παρακάτω...(ελπίζω πως όχι, φομάμαι όμως πως ίσως ναι...)

    Καλή εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aντε με τα μυαλά που κουβαλάει η Ελληνική γκλαμουριά σε λίγο θα δούμε γάμους και βαφτίσια και στην Ακρόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γαμω τη ατυχία μου.. μου λείπει η τρελή.. :):)
    τώρα χωροεσπερίδες θα γίνοταν και παλιά στο αβέρωφ.. δε νομίζω να παρεξηγήθηκαν τα κανόνια.. τώρα γιατί η χρουσαλά να θέλει να βρεθεί εκεί.. πρέπει να μας το απαντήσει.. αλλά να πάρει η ευχή έχουμε πιό σοβαρά θέματα να συζητήσουμε.. :):)
    καληνυχτούδιααα :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @habilis

    Μήπως το κτίριο του παλιού Μουσείου της Ακρόπολης να το έκαναν catering και να το μίσθωναν για γαμήλιες τελετές?
    Να δεις για πότε θα ξεχρεώναμε το ΔΝΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @koulpa

    Η Μαλβίνα έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, δεν χαριζόταν...

    Πάμε λοιπόν σε πιο σοβαρότερα θέματα....
    see επόμενη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;