ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ο 25χρονος νεκρός στον Βύρωνα (ή οι άνθρωποι του μεροκάματου)

Συγκλονίστηκε η γειτονιά μας από εκρήξεις χειροβομβίδων και από το πιστολίδι που ξέσπασε χθες κάπου εκεί ανάμεσα στις 4 με 5 το απόγευμα. Ούτε στην Καμπούλ να βρισκόμασταν....Ο ήχος της διαπεραστικής σειρήνας των αστυνομικών οχημάτων έσκισε τον αέρα. Πεταχτήκαμε όλοι έξω. Ετρεξε όλη η γειτονιά να μάθει τι συμβαίνει. "Κάποιος σκοτώθηκε, ένας Αλβανός κρατάει όμηρο την υπάλληλο του φούρνου" μου λέει ένα νεαρός. Ποιός νάναι ο νεκρός?????...Μην είναι κανένας γνωστός? Κι η αγωνία να κορυφώνεται μην ξέροντας τι θα απογίνει η υπάλληλος του φούρνου, όμηρος του Αλβανού κακοποιού, μια συμπαθέστατη κοπέλα που όλοι γνωρίζουμε.....(σχετικό άρθρο για το χθεσινό μακελιό στο Βύρωνα εδώ

Κι η αστυνομία να έχει περικυκλώσει την περιοχή και να μην αφήνει κανέναν να πλησιάσει. Μια κλούβα γεμάτη με αστυνομικούς να έχει σταματήσει στην οδό Φορμίωνος. Μα τι ήρθε να κάνει τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη τώρα καθυστερημένα, αφού το κακό ήδη έγινε, σκέφτομαι......Λίγο παρακάτω βρίσκονται σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία, "μην είναι νεκρό κανένα παιδί"? Ρωτάω με αγωνία. Κανείς δεν ξέρει τίποτα, μονάχα πανικός επικρατεί....Αργότερα μια ηλικιωμένη μου λέει "ένας Αλβανός είναι ο νεκρός". Ονομα δεν έχει σκέφτομαι? Σήμερα έμαθα πως  τον έλεγαν Νικόλα και ήταν Βορειοηπειρώτης. Καταγόταν μου είπε μια φίλη Βορειοηπειρώτισα από το χωριό Νάρτα της Αυλώνας. Τραγική ειρωνεία....Οι κάτοικοι της Νάρτας λέγανε πως το χωριό τους φτιάχτηκε από Ελληνες που κατάγονταν από την Αρτα. Οι νέοι του χωριού ήρθαν εδώ να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. Πολλά κτήματά τους εκεί στην Αλβανία τώρα πια ρημάζουν και καταπατώνται. Ο Νικόλας δεν πρόλαβε να φτιάξει μια καλύτερη ζωή όπως την ονειρευόταν. Αφησε την τελευταία του πνοή στην Ελλάδα. Αραγε να ήταν η χειροβομβίδα ή κάποια σφαίρα που του έκοψε το νήμα της ζωής? Εχει σημασία???? Αφησε ένα ορφανό παιδί 18 μηνών, παιδί κι ο ίδιος μόλις 25 ετών.

Δεν ξέρω αν ο Νικόλας γεννήθηκε εδώ, δεν ξέρω αν οι γονείς του είχαν νόμιμα χαρτιά ή αν είχαν έρθει παράνομα στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν είχε πάρει την ελληνική ιθαγένεια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως με μοναδικό του όπλο το μυστρί θέλησε να χτίσει έναν καλύτερο κόσμο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Δεν πρόλαβε. Αφορμή στάθηκαν  δύο άλλα άτομα γεννημμένα και αυτά στην Αλβανία που αντί για το μυστρί που επέλεξε ο Νικόλας, αυτοί επιλέγουν να ζουν σε βάρος των άλλων χρησιμοποιώντας βαριοπούλες και χειροβομβίδες. Μπαινοβγαίνουν στις φυλακές αφού η δημοκρατία μας ορίζει να τους δίνει πενθήμερες άδειες (λες και είναι φανταράκια). Ανθρώπινα δικαιώματα σου λένε. Μα αφού κάθε φορά που βγαίνουν από τη φυλακή τα ίδια αδικήματα κάνουν. Δεν ξέρω κιόλας μα σάμπως έχει γίνει άραγε καμιά επιστημονική έρευνα να διαπιστωθεί πόσοι από τους φυλακισμένους ξαναπέφτουν στα ίδια παραπτώματα κατά την άδειά τους από τις φυλακές και σε τι ποσοστό έχει συντελέσει (αν έχει συντελέσει το μέτρο αυτό) στη μείωση της εγκληματικότητας????

Ασκήθηκε εισαγγελική δίωξη λένε προς τους δράστες για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, απόπειρας ανθρωποκτονίας που αφορά ληστεία που είχαν κάνει στο Ναύπλιο, διακεκριμένων κλοπών, αποδράσεων και διακεκριμένης κατοχής όπλων και εκρηκτικών. Ε και???? Τι έγινε???? Και να μπουν στη φυλακή θα ξαναβγουν....
Ζήτησαν συγγνώμη λέει. Ε και??? Σάμπως θα ξαναφέρουν το Νικόλα στη ζωή???

Και νάταν μονάχα αυτό. Το σώμα του Νικόλα έμεινε για πάνω από 2,5 ώρες σαν το σκυλί εκεί χάμω πάνω στο κρύο πεζοδρόμιο. Περίμεναν λέει τους πυροτεχνουργούς να έρθουν να απασφαλίσουν 4 χειροβομβίδες που δεν είναι εκπυρσοκροτήσει. Πάνω από 2,5 ώρες!!!!!! Ούτε στη Πάτρα να κατοικούσαν οι πυροτεχνουργοί. Αλλά ξέχασα, ο Βύρωνας δεν είναι Κολωνάκι.....Στην έκρηξη που έγινε λίγες ώρες αργότερα στη JP Morgan στο Κολωνάκι τσακίστηκαν να φτάσουν γρήγορα. Στο Κολωνάκι βλέπεις μένουν όλοι οι επώνυμοι. Ηταν και η πολυεθνική στη μέση....Ενώ στο Βύρωνα, ένας Βορειοηπειρώτης νεκρός, μια υπάλληλος φούρνου όμηρος....Ε και????

Γιατί τόση απανθρωπιά? Γιατί τόση αδικία? Γιατί να μην υπάρχει σεβασμός προς τον νεκρό???

Αραγε να ενδιαφέρθηκε κανείς να πιάσει το σφυγμό του παλικαριού να δουν αν ζούσε ακόμη? Δεν ξέρω....Ομως γιατί κανείς δεν ενημέρωσε τους δικούς του ανθρώπους παρά έτρεχαν οι άνθρωποι από κανάλι σε κανάλι για να μάθουν που μεταφέρθηκε το άψυχο σώμα του Νικόλα?  (τηλεοπτική δημοκρατία έχουμε τελικά ε?)
1 νεκρός + 3 τραυματίες (2 νεαρούδια αστυνομικοί και 1 κακοποιός) ο απολογισμός αυτής της αστυνομικής επιχείρησης. Και να βγαίνει ο διοικητής της Ασφάλειας να δηλώνει δημόσια πως ήταν μία από τις επιτυχημένες επιχειρήσεις των αστυνομικών. Και να λέει πως δυστυχώς κάποιος περαστικός φαίνεται πως πανικοβλήθηκε και μπήκε εκεί που διασταυρώνονταν τα πυρά (λες κι ο Νικόλας θέλησε να φάει τη χειροβομβίδα, ούτε το όνομά του δεν γνώριζε). Αλήθεια γιατί δεν είχαν αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση τα ΕΚΑΜ??? Αυτή δεν είναι η εκπαιδευμένη δύναμη για τέτοιες περιστάσεις δηλαδή όπου εμπλέκονται επικίνδυνοι κακοποιοί???? Γιατί οι χειροβομβίδες κυκλοφορούν πιο εύκολα και από τις ανθοδέσμες???? Πως τόσο ογκώδη όπλα μπαίνουν τόσο εύκολα στη χώρα μας???? Ποιά είναι μωρέ η επιτυχία όταν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες???

Τραγική ειρωνεία :
Τα κλεφτρόνια είναι ζωντανά και στην επόμενη άδεια από τις φυλακές το πιθανότερο είναι πως θα ξανακλέψουν κάποιους άλλους φουκαράδες. Θα εξακολουθήσουν να διακινούν χειροβομβίδες και να τις πετούν άκριτα στους αθώους πολίτες. Μα ο Νικόλας κι ο κάθε μεροκαματιάρης Νικόλας ή όπως αλλοιώς τον λένε θα χάνει τη ζωή του στην άσφαλτο επειδή εγκλημάτισε :

ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ

Και κάτι άλλο...Δεν πρόφτασε να κλείσει χρόνος....
Στις 12.3.2009 πάλι εδώ στο Βύρωνα έχασε τη ζωή της μια 32χρονη κοπέλα που εργαζόταν στο κατάστημα Γερμανός (το σχετικό άρθρο εδώ). Και εκείνη είχε βγει σε αναζήτηση του μεροκάματου. Και εκείνη σκοτώθηκε όταν ένας άλλος Αλβανός κλεφτρόνι θέλησε με εργαλεία του (τα πυροβόλα) να ζήσει σε βάρος των άλλων. 

Συγγνώμη Νικόλα!!!!! 
Συγγνώμη 32χρονη!!!!
Συγγνώμη που δεν καταφέραμε σαν κοινωνία να σας προστατέψουμε....
Φαίνεται πως ο τόπος ετούτος άλλαξε δεν σηκώνει πια τους ανθρώπους του μεροκάματου.
Από τόπος για ανθρώπους του μεροκάματου μετατράπηκε σε
τόπο για κλεφτρόνια και για ακαμάτηδες. 

(Στην εικόνα μικρό αγόρι, υπαίθριος πωλητής, παίρνει ένα σύντομο μεσημεριανό υπνάκο,
έξω από το Ζάππειο Μέγαρο τής Αθήνας - φωτό: συλλογή Κωστή Ηλ. Παπαδάκη)


20 σχόλια:

  1. Το άκουσα και εγώ..
    Άσε.. από απανθρωπιά άλλο τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικο αρθρο Ελενη, ας προσθεσω και γω μια μικρη και ταπεινη συγνωμη.

    Και να ευχηθω στον αρχιμπατσο να βρεθει καποια στιγμη αναμεσα σε διασταυρουμενα πυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πει κανείς...
    Υπάρχει λύσις εδώ;
    Βία των άχαρων μητροπόλεων;
    Ποιό εύκολα ξεχρεώνει η Ελλάδα μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θληβερές καταστάσεις.. σκεπτομαι και το μωράκι και τη σύζυγό του.. τι να πείς.. βέβαια.. αν δεν στον ίδιο δρόμο τον χτύπαγε ένα αυτοκίνητο.. το αποτέλεσμα ίδιο θα ηταν.. αλλά δε θα μεθαίναμε τίποτα.. δεν είναι είδηση.. κάθε μέρα γένεται.. :(
    μάλον θα επιδινωθεί η κατάσταση.. η κρίση ευνοεί.. σε λίγο όλοι θα βγούμε με τα όπλα.. :(
    πολύ πικρός σήμερα.. αλλά τι να κάνω;

    καληνυχτούδιαα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία όλα αυτά...Τίποτε άλλο, εκτός απο ηθικολογία υπάρχει ρε μάγκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Hfaistiwnas

    Απανθρωπιά και αναποτελεσματικότητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αντώνης

    Ακόμη και αν δεν βρεθεί ο αρχιμπάτσος ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά το ζητούμενο είναι να μην υπάρξουν άλλα αθώα θύματα και να αναζητηθούν οι πηγές τροφοδοσίας των κακοποιών με οπλισμό.
    -Ποιοί τους τροφοδοτούν?
    -Πως περνάνε από τα ελληνικά σύνορα?
    -Ποιοί τα διακινούν δίχως να γίνονται αντιληπτοί (????) από την αστυνομία????
    -Δεν μιλάμε για τσίχλες, μιλάμε για ογκώδη αντικείμενα....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Καπιταλιστικό κουμμούνι

    Οχι δεν πιστεύω πως είναι η βία των άχαρων μητροπόλεων.
    Είναι τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας από πλευράς πολιτείας.
    Οσο αυτά δεν φτιάχνονται τόσο η εγκληματικότητα θα αυξάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @koulpa

    Το να πας από αυτοκινητιστικό δυστύχημα σίγουρα είναι κάτι συνηθισμένο. Αλλά το να πας από χειροβομβίδες και σφαίρες την ώρα που ξεφορτώνεις τα εργαλέια σου σε μια κατά τα άλλα ειρηνική και δημοκρατική χώρα δεν είναι φυσιολογικό.

    Είναι θέμα κρίσης τελικά ή μήπως θέμα λειτουργικής ανεπάρκειας των Υπηρεσιών Ασφαλείας του τόπου μας???

    Γιατί εάν οι κλέφτες έμπαιναν στο φούρνο για να κλέψουν ψωμί θα συμφωνούσα μαζί σου αφού ένας πεινασμένος στην απελπισία του μπορεί και να κλέψει για να χορτάσει τη πείνα του.

    Εδώ μιλάμε για ληστές οι οποίοι έχουν κλέψει κοσμηματοπωλεία (είχαν και ακριβά γούστα) και ήταν ζωσμένοι με όλο τον οπλισμό που διαθέτει η Καμπουλ.

    Και όλα αυτά τα φύλαγαν στο διαμέρισμα μιας κατοικημένης πολυκατοικίας της γειτονιάς μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Γιώργος Χατζηδημητρίου

    Δεν νομίζω πως είναι απλές ηθικολογίες αυτά Γιώργο.

    Ζω σε μια περιοχή (στον Βύρωνα) όπου πριν από χρόνια θα θυμάσαι πως μπήκε η 17 Νοέμβρη και έδεσε τους αστυνομικούς!!!!! Αυτό είναι το αστυνομικό τμήμα που υποτίθεται πως με προστατεύει σαν πολίτη.

    Πριν επίσης από μερικά χρόνια οι κάτοικοι του Καρέα είχαν ξεσηκωθεί επειδή τα σπίτια τους καθημερινά τα άδειαζαν διαρρήκτες και η αστυνομία έλεγε "δεν είστε οι μόνοι". Αναγκάστηκαν και βγήκαν στα τηλεοπτικά κανάλια. Υπήρχε κάτοικος που του είχαν διαρρήξει το σπίτι 13 φορές !!!!!!

    Εχουμε ενημερώσει την Ασφάλεια πως τα βράδυα και τα χαράματα ακούγονται ασυνήθιστες εκρήξεις.

    Στο Βύρωνα βρέθηκε το κρησφύγετο του Γιωτόπουλου. Οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα κατά 50%!!!! Οι επιθέσεις (ή η εξαπάτηση) σε ηλικιωμένους αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Τις προάλλες γρονθοκόπησαν μια ηλικιωμένη για να της αρπάξουν τη τσάντα.

    Και τώρα μέσα σε 1 χρόνο έχουμε νεκρά 2 νέα παιδιά!!!!!!

    Δεν είναι πως απλά τα συζητάμε για να τα συζητάμε. Εχουμε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας πολλές φορές.

    Δεν νομίζεις πως η κατάσταση έχει παραγίνει???? Τι άλλο δηλαδή πρέπει να κάνουμε εμείς σαν πολίτες???

    2 λύσεις έχουμε :
    - Η να προσλάβουμε σεκιουριτάδες
    - Η να πάρει καθένας μας από ένα όπλο στο σπίτι του για να προστατευτεί....!!!!

    Ούτε η μία λύση είναι εφικτή (αφού σαν φορολογούμενη πολίτις έχω την απαίτηση να με προστατεύει η πολιτεία και όχι να πληρώνω για προστασία σε ιδιωτικές εταιρίες) ούτε η άλλη αφού αν με πιάσουν με όπλο θα πάω φυλακή.

    Η λύση είναι η Πολιτεία να παίξει τον ρόλο που οφείλει να παίξει. Δηλαδή να μου παρέχει ένα από τα στοιχειώδη συνταγματικά μου δικαιώματα : την ασφάλεια!!!!

    Αν είναι ανίκανη να το κάνει τότε ας μας πει πως αδυνατεί. Τότε όμως θα πρέπει να πάψει να εισπράττει φόρους για να συντηρεί προσωπικό το οποίο δεν επιτελεί τον ρόλο για τον οποίο έχει προσληφθεί : να προστατεύει τον πολίτη!

    (Και μάλιστα προσωπικό το οποίο συνταξιοδοτείται στα 45!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλημερα δυοσμαρακι..
    αυτα ειναι τα χαλια μας..
    χαιρομαι που το αντιμετωπισες στην σωστη του βαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΕΣ
    Καλη μερα καταφερνεις παντα να βρισκεις απολυτα το στοχο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ και αρκετά χρόνια δε θυμάμαι να έγινε φονικό, να υπήρχε αστυνομία και να έφταιγε κάποιος άλλος εκτός από την αστυνομία.

    Στην προκειμένη περίπτωση, ακόμη κι αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι 8 ή 9 σφαίρες στο κορμί του νεκρού ήταν από αστυνομικό όπλο (ή αν δεχτούμε ότι ήταν από το αστυνομικό όπλο που είχαν κλέψει οι "ληστές με τη βαριοπούλα" το προηγούμενο βράδυ), αν δηλαδή δε δεχτούμε ότι τον άνθρωπο τον έφαγαν αυτοπροσώπως οι αστυνομικοί,-

    (παρόλο που δε φαντάζομαι για ποιο λόγο ο ληστής θα του έριχνε 8 ή 9 σφαίρες στην πλάτη, ενώ ο αστυνομικός θα μπορούσε κάλλιστα να τον έχει μπερδέψει με τους ληστές)-

    και αν δε συνδέσουμε το γεγονός με το θιγμένο κύρος της αστυνομίας από την επίθεση εναντίον περιπολικού το προηγούμενο βράδυ, από άτομα που φέρονται να ήταν αυτοί οι ίδιοι δύο, ούτε με τις επικείμενες κρίσεις των αξιωματικών,-

    ακόμη λοιπόν και σ' αυτή την περίπτωση, έχουμε μία επιχείρηση που όπως δηλώνεται αποσκοπούσε στον εντοπισμό του κρησφύγετου των ληστών και όχι στη σύλληψή τους, και είναι γνωστό ότι πρόκειται για αδίστακτους πιστολάδες. Μ' αυτά τα δύο δεδομένα η αστυνομία κρίνει σκόπιμο να κάνει πέσιμο μέρα μεσημέρι σε μία πυκονοκατοικημένη γειτονιά. Είναι να συζητάμε ποιος στάθηκε αφορμή να πεθάνει το παλικάρι;

    Και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, εξ αφορμής δύο δολοφόνων -είτε αστυνομικών είτε μεταναστών- να σκεφτόμαστε να πάρουμε όπλο στο σπίτι. Η αστυνομία μπορεί να αρέσκεται να παριστάνει τους καουμπόηδες, αλλά εμείς;

    Όσο για το ότι ο μακαρίτης ο Νικόλας είχε βγει για το μεροκάματο, δεν έχει καμία σημασία. Δηλαδή αν ήταν της καλής κοινωνίας, όπως ο Γρηγορόπουλος, θα ήταν μικρότερο το έγκλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @the lonely skipper

    Αλήθεις θλιβερές που θα πρέπει κάποτε η πολιτεία να τις αντιμετωπίσει κατάματα και όχι με υπεκφυγές.

    Καλημέρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Πέπε

    Κάθε έγκλημα δεν χάνει τον χαρακτήρα του. Εγκλημα παραμένει. Η έμφαση που δίνω για την έννοια του μεροκαματιάρη είναι επειδή τον τόπο μας έχουν κατακλύσει 2 κατηγορίες μεταναστών :

    1. Τα κλεφτρόνια και
    2. Οι μεροκαματιάρηδες που ήρθαν σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

    Το ερώτημα είναι για την Ελλάδα ποιά από τις 2 αυτές κατηγορίες μεταναστών θα άποφασίσει να αγκαλιάσει. Θα αγκαλιάσουμε τους μεροκαματιάρηδες και θα τους ζτηρίξουμε να συμπορευτούμε μαζί για μια καλύτερη κοινωνία ή θα στηρίξουμε τα (εκ συνειδήσεως) κλεφτρόνια και θα κάνουμε τη χώρα μας τόπο διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και κρησφύγετο εγκληματιών????

    Και κάνω αυτή τη διάκριση γιατί οι 2 δράστες δεν ήταν (όπως συχνά παρουσιάζεται) 2 πεινασμένοι που έκλεψαν από το φούρνο μια φρατζόλα ψωμί. Διατηρούσαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας!!!! Τι τα ήθελαν?? Εάν ήταν απλά κλεφτρόνια δεν χρειάζοντνα έναν οπλισμό που μπορεί να ανατινάξει ολόκληρη την Αθήνα...!!!!
    Επομένως μιλάμε για άτομα του υπόκοσμου (για να μην πω περισσότερα) τα οποία όμως ΔΕΝ απελαύνονται από τη χώρα μας, κυκλοφορούν ανενόχλητοι σαν κύριοι ανάμεσα σε παιδιά και πολίτες και βγαίνουν για περίπατο κουβαλώντας ένα σακίδιο γεμάτο με χειροβοβομβίδες.

    Αυτή τη κατηγορία των δραστών θα πρέπει κατά τη γνώμη μου οι Αρχές αντί να τους ταίζουν και να τους ποτίζουν στις φυλακές να τους απελάσουν από τη χώρα δίχως δικαίωμα επανεισόδου.

    Τους άλλους μετανάστες όπως η περίπτωση του Νικόλα που έρχονται στον τόπο μας πάνε για ένα μεροκάματο, δημιουργούν την οικογένειά τους εδώ και βέβαια να τους αγκαλιάσουμε.

    Για ποιά απόδοση ιθαγένειας μιλάμε σε αυτό το στάδιο όταν οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους και να ελέγχουν την παράνομη κυκλοφορία τόσο μεγάλου οπλισμού ανάμεσα στα πόδια μας, ανάμεσα σε αθώους πολίτες και παιδιά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εντάξει, όπως το θέτεις δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

    Αλλά ξέρεις καμία άλλη περίπτωση όπου οι αστυνομικές αρχές κάνουν τη δουλειά τους;
    Ή καμιά άλλη κατηγορία πολιτών που η πολιτεία να τους αγκαλιάζει όπως τους αξίζει και όπως συμφέρει για το καλό της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Πέπε

    Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα που θέτεις είναι: ΟΧΙ...

    Μάλιστα πιστεύω πως αυτή είναι ηξ κύρια αιτία των δεινών του τόπου μας

    Καλή εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οταν κάποιος αθώος πληρώνει με τη ζωή του τα λάθη ή την βλακία άλλων θλίβομαι όσο δεν πάει. Δεν ξερω τι να πω, τιποτα δεν ειναι ικανό και αρκετό.
    Και συμβαίνουν στις απλές γειτονιές αυτά, εκει που δεν το περιμένεις και πας στη δουλειά σου και σε βρίσκει ενα κακό που δεν προκάλεσες, δεν ήξερες, ενα βημα πιο πίσω και θα ζούσε το παιδί, ενα βημα που δεν ηξερε οτι θα ηταν το τελευταίο του.
    Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο, για λόγους προσωπικούς.
    Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @tzonakos

    Και το κακλο είναι πως τα λάθη όσο πάνε και πληθαίνουν, γίνονται όλο και πιο συχνά....

    Καλό βράδυ τζόναξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;