ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Τα GOLDEN BOYS του Δημοσίου τομέα.....




Οπως λέχθηκε από επίσημα χείλη μία από τις σοβαρότερες αιτίες των δημοσιονομικών προβλημάτων του τόπου μας αποτελεί η "αυθαίρετη" πρόσληψη μεγάλου αριθμού υπαλλήλων στο ίδιο το Δημόσιο αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως π.χ. ΔΕΚΟ, Δημοτικές Αναπτυξιακές εταιρείες κλπ Οπως ήδη έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες αναρτήσεις η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στον αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων με τον αριθμό τους να βαίνει διαρκώς διογκούμενος και επιβαρύνοντας τα ελλείμματα ενός αναποτελεσματικού Δημοσίου τομέα (δεν το λέω εγώ, οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων αυτό αποδεικνύουν....)

Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με θεσμοθετημένο νόμο υπάρχει η δυνατότητα στις εισηγμένες ΔΕΚΟ να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου (αορίστου χρόνου) κατά παρέκκλιση των ισχυόντων εσωτερικών διατάξεων (π.χ. κεντρικές αποφάσεις για πάγωμα προσλήψεων κλπ). Με λίγα λόγια κάθε διοικητής ΔΕΚΟ ή τοπικός άρχοντας με το πρόσχημα των "έκτακτων αναγκών" μπορεί να προκηρύσσει οποτεδήποτε επιθυμεί διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού, δίχως να είναι αναγκαία η έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών ή/και Οικονομικών το οποίο (το δεύτερο) βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων και καλείται ετεροχρονισμένα να καταβάλλει μισθούς και επιδόματα που το ίδιο ούτε έχει υπολογίσει, ούτε έχει εγκρίνει (εξ ου και το τίναγμα στον αέρα κάθε απόπειρας σύνταξης ενός σωστού οικονομικού προϋπολογισμού από το Υπουργείο Οικονομικών).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η - ΔΕΗ

Σε αυτή λοιπόν τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας πρόκειται να προσληφθούν μέχρι το καλοκαίρι 2035 άτομα στη ΔΕΗ (!!!!) και μάλιστα με σύμβαση η οποία αν και ιδιωτικού δικαίου (αορίστου χρόνου)- μετά την παρέλευση της δοκιμαστικής περιόδου- δίνει το δικαίωμα στους νεοπροσληφθέντες να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τους λοιπούς εργαζόμενους του Δημοσίου τομέα (π.χ. μονιμότητα, υπαγωγή στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κ.α.). Ενώ η νέα διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επικαλείται την αναγκαιότητα πρόσληψης 5000 νέων υπαλλήλων, αντίθετη άποψη εκφράζει ο κ. Στ. Μάνος ο οποίος υποστηρίζει πως το προσωπικό της ΔΕΗ - με την κατάλληλη αναδιάρθρωση - θα μπορούσε να μειωθεί από 22.500 σε 18.500 (σχετικό άρθρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Που βρίσκεται η αλήθεια τελικά????

  • Απορίας άξιον φαντάζει το ερώτημα πως είναι δυνατόν να μειωθούν τα οικονομικά ελλείμματα (και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως σωστά απαιτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας) εφ΄όσον :
1. ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να διογκώνεται με νέες προσλήψεις και
2. δεν έχει προηγηθεί ούτε καν μια υποτυπώδης μελέτη αξιοποίησης του ήδη υπάρχοντος υπεράριθμου προσωπικού (και μετακίνησής του αναλόγως των πραγματικών αναγκών των υπηρεσιών του Δημοσίου) αλλά και αύξησης της παραγωγικότητάς του????

  • Επίσης με προβληματίζει το γεγονός πως αν και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πάγωμα νέων προσλήψεων στο Δημόσιο (και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα), επιτρέπει μια τέτοιου είδους εξέλιξη (δηλαδή νέες προσλήψεις σε ΔΕΚΟ) νομιμοποιώντας τώρα προσλήψεις που προέκυψαν από  διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το 2007!!!!

Πως μπορώ εγώ η φορολογούμενη πολίτις να δεχτώ για πολλοστή φορά νέες αυξήσεις στη τιμή της παροχής ρεύματος - η νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχει ήδη αποφασιστεί να ισχύσει αρχής γενομένης από το 2011- με το πρόσχημα πως η ΔΕΗ δεν βγαίνει οικονομικά???? Μα πως να βγει οικονομικά όταν προβαίνει σε νέες αλόγιστες προσλήψεις προσωπικού???? Σε τελική ανάλυση γιατί θα πρέπει εγώ (ο καταναλωτής) να πληρώσω τις ζημιές από τη κακοδιαχείρηση της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ?

ΥΓ1. Σημειωτέον πως οι προσλήψεις δεν αφορούν μοναχά τη ΔΕΗ. Εάν κανείς ξεφυλλίσει τις ημερήσιες εφημερίδες θα δει ένα πανδαιμόνιο ανακοινώσεων για επικείμενες προσλήψεις σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τελικά ισχύει η δεν ισχύει το πάγωμα των προσλήψεων???? Εχω μπερδευτεί....Τι νόημα έχει να διώχνονται οι συμβασιούχοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις εάν πρόκειται να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι???

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η - Οι υπάλληλοι της παλιάς ΟΑ

Οπως είχαμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση παράξενη νεκρική σιγή επικράτησε κατά τη παραχώρηση της ΟΑ σε ιδωτικά χέρια (δίχως να αντιδράσουν οι υπάλληλοι). Βέβαια πως να μην επικρατήσει νεκρική σιγή αφού πέραν των υπαλλήλων που δέχθηκαν να μεταφερθούν στον νέο ιδιωτικό φορέα της ΟΑ, οι υπόλοιποι υπάλληλοι χωρίστηκαν σε 2 κατηγορίες :
α. εκείνους για τους οποίους συμφωνήθηκε (κάτω από το τραπέζι) να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 45 ετών και τους χορηγήθηκαν πλούσιες αποζημιώσεις (δημιουργώντας νέες μαύρες τρύπες την κάλυψη των οποίων καλούμαστε να καταβάλλουμε εμείς οι υπόλοιποι πολίτες μέσω έκτακτων εισφορών και πρόσθετων άμεσων και έμμεσων φόρων) και
β. εκείνους (περίπου 3500 άτομα) οι οποίοι από 1.1.2010 είχε συμφωνηθεί να μεταταγούν σε διάφορους τομείς του Δημοσίου (με τα ίδια μισθοδοτικά δικαιώματα που κατείχαν στην παλιά ΟΑ, ίσως και κάτιτις παραπανίσιο αφού όπως λέγεται θα αναγνωριστεί η προγενέστερη της ΟΑ υπηρεσίας τους - μισθολογικά μιλώντας - γεγονός που θα αυξήσει το συνολικό ύψος του μισθού τους).

Αφού λοιπόν η 1.1.2010 πέρασε, τώρα αρχίζουν και σκάνε τα προβλήματα στα χέρια της νέας κυβέρνησης επειδή παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του κ. Ραγκούση κανένας φορέας (Δήμοι, Νομαρχίες, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ) δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να δεχτεί στους κόλπους του τα golden boys της παλαιάς ΟΑ (τα οποία κατά ένα μεγάλο ποσοστό, δεν φαίνεται να διαθέτουν και τα αντίστοιχα gold προσόντα).

Σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε αναφέρει πως τυχαία τον Ιούνιο του 2009- λόγω καθυστερήσεων σε μια αεροπορική πτήση που ταξιδεύαμε-μάθαμε (εκ των έσω και όχι με βάση επίσημες ανακοινώσεις αφού το θέμα αποσιωπήθηκε επιμελώς ακόμη και από τα επίσημα ΜΜΕ) για τη στάση εργασίας που είχαν κηρύξει οι υπάλληλοι της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας)  επειδή δήλωναν αντίθετοι στο "βόλεμα" στη δική τους Υπηρεσία όσων golden boys "ξώμειναν" από την παλιά ΟΑ. Η τότε πολιτική ηγεσία είχε τάξει στα golden boys της παλιάς ΟΑ πως θα τα "τακτοποιήσει" σε κάποια καρέκλα στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα και η τωρινή πολιτική ηγεσία το είχε αποδεχθεί σιωπηρώς (δίχως δηλαδή να αντιδράσει).

Οι υπάλληλοι της ΥΠΑ λοιπόν βλέποντας πως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός παρά τις διαμαρτυρίες τους, τώρα ετοιμάζονται για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αφού όπως ισχυρίζονται,  τα 700 από τα 1014 golden boys της παλιάς ΟΑ που σχεδιάζεται να μεταταγούν στις υπηρεσίες τους ουσιαστικά ΔΕΝ έχουν αντικείμενο εργασίας (με λίγα λόγια απλά θα "βολευτούν" σε κάποια καρέκλα Δημόσιας Υπηρεσίας λόγω πολιτικής βούλησης και συμφωνιών "κάτω από το τραπέζι" και όχι κατόπιν μελέτης των αληθινών αναγκών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας σε προσωπικό.

Η μετάταξη αυτών των golden boys (+girls) στην ΥΠΑ υπολογίζεται πως θα επιβαρύνει το κόστος μισθοδοσίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας με ένα πρόσθετο κόστος 70-90 εκατ. ευρώ ετησίως χώρια από τους κινδύνους που εγκυμονεί η δίχως όρους μετάταξη των golden boys της παλαιάς ΟΑ στο Ταμείο των υπαλλήλων της ΥΠΑ (π.χ. δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τα golden boys της παλιάς ΟΑ θα έχουν ίσα δικαιώματα στην είσπραξη "εφάπαξ" με τους υπαλλήλους της ΥΠΑ έστω και αν οι ίδιοι δεν έχουν καταβάλλει ούτε ένα Ευρώ από το μισθό τους για εισφορές που καταβάλλονται μηνιαίως υπέρ του εφάπαξ από κάθε υπάλληλο της ΥΠΑ....)

Μεταξύ άλλων, οι κινητοποιήσεις της ΥΠΑ έχουν ακόμη μία αιτία :
Βρίσκει αντίθετους τους Δημοσίους υπαλλήλους (γενικότερα και όχι μόνο τους υπαλλήλους της ΥΠΑ) η διακήρυξη της κυβέρνησης περί  φορολόγησης και ενσωμάτωσης όλων των επιδομάτων σε μια ενιαία φορολογική κλίμακα, μέτρο το οποίο (εάν εφαρμοστεί) προσωπικά βρίσκω ιδιαίτερα θετικό και κοινωνικά δίκαιο....υπό μία προϋπόθεση.... : 
-Να εφαρμοστεί για όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των πολιτών, (συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών, των δικαστικών, των πρώην Πρωθυπουργών κλπ).
Οι υπάλληλοι της ΥΠΑ εναντιώνονται γιατί εκτός των λοιπών επιδομάτων εισπράττουν πολλαπλά  ιδιαίτερα υψηλά κονδύλια απευθείας από φορείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης (αν δεν με απατά η μνήμη μου από τη Eurocontrol - εδώ - ) τα οποία (εισοδήματα) σήμερα υπόκεινται στη διαδικασία αυτοτελούς φορολόγησης και δεν υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών τους. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνουν κάποιο φόρο και προφανώς η νέα μέθοδος φορολόγησης δεν τους συμφέρει οικονομικά αφού αυξάνεται το ποσοστό του φόρου που παρακρατείται, με αντίστοιχη μείωση του καθαρού τους εισοδήματος.


  • Από μια μεριά καταλογίζω δίκιο στους υπαλλήλους της ΥΠΑ που αντιδρούν στην "τακτοποίηση" των golden boys της παλαιάς ΟΑ στη δική τους Υπηρεσία αφού αυτή η "τακτοποίηση" όχι μόνο ΔΕΝ απορρέει από πραγματικές ανάγκες της Υπηρεσίας τους για πρόσθετο προσωπικό αλλά εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομική ευρωστία τόσο της ίδιας της ΥΠΑ όσο και του Ταμείου των υπαλλήλων της, ένα Ταμείο που μέχρι πρότινος ήταν υγιές οικονομικά. Δυσκολεύομαι να αποδεχτώ τέτοιου είδους ενέργειες και παρεμβάσεις εκ των άνωθεν (πολιτικές υποσχέσεις και συμβιβασμούς των πολιτικών ηγεσιών με τους συνδικαλιστικούς φορείς της παλαιάς ΟΑ) μόνο και μόνο για να παρακαμφθούν οι όποιες αντιδράσεις δίχως παράλληλα να έχουν μελετηθεί οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις σε όλο τους το εύρος (κάπως έτσι μετατρέπονται σταδιακά όλοι οι Δημόσιοι Φορείς σε ζημιογόνους, ακόμη και αν κάποτε δεν ήταν) .


  • Από την άλλη αδυνατώ να κατανοήσω γιατί ΔΕΝ θα πρέπει να ενταχθούν τα συγκεκριμένα επιδόματα στο σύνολο των αμοιβών των υπαλλήλων της ΥΠΑ και να φορολογηθούν αντίστοιχα. Εφ΄όσον τα επιδόματα αποτελούν προϊόν εσόδων πιστεύω πως θα πρέπει να συνυπολογίζονται στο σύνολό τους, και κάθε μισθωτός να φορολογείται αναλόγως του συνόλου του εισοδήματός του. Να υπενθυμίσω πως οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό φορέα φορολογούνται για το σύνολο των επιδομάτων που εισπράττουν από κάθε αιτία με τη φορολογική κλίμακα που έχει θεσπιστεί από το Κράτος. .

Τελικά καθώς δείχνουν τα πράγματα παρά το πολικό ψύχος που κατέφθασε και στη χώρα μας, οι επόμενοι μήνες μάλλον θα κυλίσουν μέσα σε θερμόαιμες αντιπαραθέσεις.

-Θα έχουν άραγε γόνιμο τέλος????
-Θα επικρατήσει η κοινή λογική για το καλό του τόπου μας????
-Θα πάψει επί τέλους ο διαχωρισμός των πολιτών σε 2 κατηγορίες :
  • από τη μια τα διαρκώς προστατευμένα πορφυρογέννητα golden boys του Δημοσίου των οποίων τα δικαιώματα δεν θίγονται ποτέ και
  • από την άλλη οι υπόλοιποι πολίτες (οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι) που πάντοτε αυτοί καλούνται να βουλώνουν τις μαύρες τρύπες των δημοσιονομικών ελλειμμάτων  που όλο και περισσότερο βαθαίνουν ????
- Ποιά θα είναι η στάση που θα κρατήσει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση??? Θα φανεί δυνατή και θα θελήσει πράγματι να βάλει μια τάξη στον δημόσιο τομέα και φρένο στις αυθαιρεσίες του παρελθόντος ή θα υποχωρήσει στις πιέσεις των πορφυρογέννητων golden boys του Δημοσίου (όπως καλή ώρα πάει να γίνει στη περίπτωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και όπως ήδη έγινε στην περίπτωση των golden boys της παλαιάς ΟΑ???)

.....Μέχρι να μάθουμε.......
.....θα σας ευχηθώ να περάσετε ένα όμορφο ΣΚ.....

ΥΓ2. Εγκυκλοπαιδικά αναφέρω μερικά από τα επιδόματα που δίνονται στα golden boys του Δημοσίου :
  • επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (????) δηλαδή η σύμβαση που υπογράφει ο μισθωτός δεν αρκεί για την τήρηση συγκεκεκριμένου ωραρίου εργασίας και θα πρέπει κανείς να επιβραβεύεται για να τηρήσει το αυτονόητο (δηλαδή το ωράριο εργασίας που απορρέει από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τον δημόσιο φορέα στον οποίο εργάζεται???)        
  • επίδομα προικοδότησης θυγατρός (?????)
  • επίδομα καυσόξυλων (?????)

27 σχόλια:

  1. Υπαρχουν δλδ πολλοι που πιστευουν οτι το ενα απο τα δυο κομματα που διορισε στο Δημοσιο σαν υπαλληλους τον κυρ Κωστα και την κυρα Μαρια που κραταγαν καλα τις πλαστικες σημαιουλες και κολλαγαν καλα τις αφισες του ΠΑΣΟΚ στα νιατα τους, θα βαλει ταξη στο δημιουργημα της;;;

    Θα ειναι σα να βαζει τα χερακια της και να βγαζει τα ματακια της.

    Προσωπικα δεν ελπιζω σε τιποτα, γιατι απο λογια εχουμε χορτασει πλεον.

    (να υπενθυμισω απλα οτι οι πρωτες εννοιες του υπουργου Δημοσιας Διοικησης ειναι ο Καλλικρατης και η προετοιμασια ενος ακομα πασοκικου εκλογικου νομου. Ολα τα ειχε η Μαριορη κτλ κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Αλλά, για να πούμε τη μαύρη αλήθεια, ευθύνη φέρουμε και όλοι οι πολίτες, αφού ο καθένας μας και η κάθε επαγγελματική τάξη, δεν δέχεται να θιγούν τα οποιαδήποτε συμφέροντα ή "συμφέροντα" της, και η όποια ψήφος που δίνεται (τουλάχιστον στα 2 μεγάλα κόμματα) δίνεται με ... αντιπαροχή! Ο Γιώργος δείχνει να θέλει να τα αλλάξει όλα αυτά, αλλά θα τον αφήσουν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν αυτά τα επιδόματα; Μένω άφωνος! Πλάκα μας κάνουν! Μην πάμε πολύ ψηλά, σήμερα άκουγα ότι υπάλληλοι της εφορίας έχουν μισθούς 2 χιλιάδες και.. και δεν μιλώ για πολλά χρόνια υπηρεσίας..
    απορώ απλά..
    Καλό ΣΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @roadartist

    Τραγικά, όπως το λες καλλιτέχνιδά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @αντώνης

    Κάποτε θα πρέπει επί τέλους να γίνει η αρχή και να πάψουν τόσο οι δίχως λόγοι διορισμοί όσο και η "τακτοποίησή" τους κατά το δοκούν δίχως ουσιαστικά να υπάρχει αληθινή ανάγκη για προσλήψεις.

    Εάν και η τωρινή κυβέρνηση δεν τολμήσει να το κάνει και υποχωρήσει σε πιέσεις τότε θα κάνουμε απλά μια τρύπα στο νερό....σαν χώρα πια και όχι σαν κόμμα Χ ή κόμμα Ζ. Αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυοσμαράκι,
    να συμπληρώσω, πως όλο αυτό το διάστημα, οι υπάλληλοι της πάλαι ποτέ ΟΑ, έπαιρναν κανονικά το μισθό τους αν και ήταν στον ΟΑΕΔ.
    Στην Ελλάδα υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια.
    Αυτές τις τραγικές διαφορές δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη να τις εξομοιώσει;
    Λυπάμαι, για την οργή που αρχίζει ώρες - ώρες να με κυριεύει και δεν έχω που να την διοχετεύθσω.
    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Mike

    Εχεις δίκιο.
    Αυτές οι "αντιπαροχές" θα μας φάνε...
    Οσο για τον Γιώργο είναι στο χέρι του. Εάν πράγματι διαθέτει χαρίσματα ηγέτη, τότε είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει κάποια μέτρα παρά τις αντιδράσεις των "βολεψάκηδων" που επιζητούν αντιπαροχές.
    Εάν δεν τα κάνει θα αποδείξει πως είναι και ο ίδιος μία από τα ίδια διαψεύδοντας τις ελπίδες για καλύτερες μέρες και αυτό δεν μας συμφέρει σαν χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Hfaistiwnas

    Και όμως....Κι εγώ έμεινα άφωνη με πολλά είδη επιδομάτων που δίνονται σε δημοσίους υπαλλήλους.
    Αλλα είναι κατάλοιπα αλλοτινών εποχών (όπως το επίδομα καυσόξυλων) τα οποία όμως κανείς από τους διοικούντες δνε μπήκε στον κόπο να επανεξετάσει μια και οι ανάγκες αλλάζουν. Για παράδειγμα πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε το επίδομα χρήσης υπολογιστή αφού δεν υπήρχαν υπολογιστές. οπως τώρα δεν υπάρχει νόημα να εξακολουθεί να υφίσταται το επίδομα για καυσόξυλα αφού αυτά χρησιμοποιούνται μοναχά στα τζάκια των βορείων προαστείων πια...

    Οι υπάλληλοι που υπάγονται στο Υπουργείο Οικονομικών γενικά (όχι μόνο οι εφοριακοί) είναι από τους πλέον καλοπληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους λόγω πολλαπλών επιδομάτων. Για αυτό και όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε άλλα Υπουργεία βάζουν λιτούς και δεμένους για μετάταξη στο Υπουργείο Οικονομικών.

    Μπορεί εν μέρει να υπάρχει μια κάποια λογική. Για παράδειγμα όσοι εργάζονται σε ελεγκτικούς μηχανισμούς της Εφορίας υποτίθεται πως εισπράττουν καλύτερους μισθούς για να μην μπουν στον πειρασμό να "δωροδοκηθούν". Στην πράξη όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @epikouros

    Μένω έκπληκτη!
    Δηλαδή και επίδομα ανεργίας και μισθό από την παλιά ΟΑ εισέπρατταν????

    Το ίδιο αίσθημα οργής με κυριεύει και μένα φίλε μου.

    Δεν λέει κανείς να βοηθήσουμε όλοι τον τόπο μας για να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλεθει. Ομως πολλές φορές όταν ακούω τέτοια πράγματα νοιώθω το κορόϊδο της υπόθεσης....

    Δηλαδή εγώ θα πληρώνω διαρκώς και κάποιοι θα εισπράττουν διαρκώς???

    Που είναι η σινομία μεταξύ των πολιτών????

    Δεν μπορεί να συνεχίζονται τέτοιες αδικίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι γεγονός ότι ...
    η κακοδαιμονία του πολιτικού
    μας συστήματος στηρίζεται πρώτα και κύρια
    στον υπερτροφικό δημόσιο τομέα ...
    Εδώ και δεκαετίας τα κυβερνώντα κόμματα
    διόριζαν ρουσφετολογικά και χωρίς αξιοκρατία
    τους δικούς τους στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ ...
    Σε άλλες χώρες το κράτος λειτουργεί και
    αποδίδει καλύτερα με τους μισούς υπαλλήλους και με πολύ λιγότερα έξοδα ...
    Καλό Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειλικρινά πίστεψες οτι δεν θα γίνονται πλέον προσλήψεις; Ότι δηλαδή δε θα εύρισκαν και οι σημερινοί τρόπους να προσλάβουν όσους και όποιους θέλουν;
    Απο λόγια πάμε πολύ καλά.Και μέχρι στιγμής λόγια ακούμε. Κιας μας έχουν κάνει ρεζίλι στην Ευρώπη.
    Άμοιρη χώρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα.

    Η ΝΔ πλήρωσε την σκανδαλώδη ανοχή της στην διαφθορά και την ατολμία της να λάβει μέτρα τα οποία θα εξασφάλιζαν την ισονομία όλων των πολιτών με εκλογική διαφορά περίπου δέκα ποσοστιαίων μονάδων. Αν η παρούσα κυβέρνηση πιστεύει ότι της δόθηκε η εξουσία μόνο και μόνο επειδή οι Έλληνες ψηφοφόροι νοστάλγησαν τα έργα και τις ημέρες του παλαιού ΠΑΣΟΚ είναι γελασμένοι.
    Το διακύβευμα -κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Πρωθυπουργού- είναι η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς.. Αν δεν τολμήσουν τώρα να εξαλείψουν τις κοινωνικές αδικίες και να εξισώσουν τους Έλληνες, αν δεν βάλουν τέλος στις πελατειακές σχέσεις η αμφισβήτηση απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα θα είναι γενικευμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Side21

    Μα αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα. Εμ και διαθέτουμε έναν υπερτροφικό δημόσιο τομέα εμ και η παροχή υπηρεσιών από πλευράς του δεν είναι αυτός που αρμόζει σε μια Ευρωπαϊκή χώρα.

    Καλό ΣΚ εύχομαι και σε σένα φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @leondokardos

    Ναι leondokarde ομολογώ πως πίστευα πως η μη ανανέωση των συμβάσεων που έληξαν σήμαινε μία ένδειξη αποφασιστικότητας. Αποφασιστικότητας που θα εκφραζόταν με το πάγωμα νέων προσλήψεων στο Δημόσιο.
    Εφ΄όσον οι διοικούντες ισχυρίζονται πως "δεν υπάρχει σάλιο" δεν μπορεί αυτό να ισχύει μοναχά για τον ιδιωτικό τομέα και να εξαιρείται ο δημόσιος.
    Αλλωστε η μη δραστική περικοπή δαπανών και η αντίστοιχη μείωσή τους στον δημόσιο τομέα είναι ένα από τα σημεία για τα οποία επιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πως κάνουμε μεγάλο λάθος, και νομίζω πως δεν έχουν καθόλου μα καθόλου άδικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @x-man

    Συμφωνώ φίλε μου
    Θα προσθέσω πως εάν η νέα κυβέρνηση δεν τολμήσει να εξαλείψει τις κοινωνικές αδικίες όχι μόνο θα γενικευτεί η αμφισβήτηση απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα μα πολύ φοβάμαι πως θα δούμε τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες να διεκδικούν μοναχές τους η μία από την άλλη αυτά που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να κάνει το ίδιο το κράτος.
    Και αυτό πολύ με ανησυχεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπερα Δυοσμαρακι
    τι να γραψω..εχω εξοργιστει πολυ...
    προλαβε κ με καλυψε ο αντωνης με το σχολιο του,,αυτα ηθελα να γραψω κ εγω..
    το αναδημοσιευω κ εγω
    καλη κυριακη να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ευτυχως τρελαθηκα με το ζορι λογω τριωδιου θα κανω νηστεια σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @laplace

    Κι εγώ έχω εξοργιστεί laplace. Δεν μπορεί από τη μια να απαιτούνται θυσίες και από την άλλη να εξακολουθούν οι σπατάλες στον δημόσιο τομέα.

    Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @the lonely skipper

    Ουπς! Με τούτα και με τ΄άλλα ξεχάσαμε πως άνοιξε το τριώδιο, άρχισε και η νηστεία λολ....

    Νάσαι καλά που μας το θύμισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το κουβάρι με τους διορισμούς ναι με αλλά... δεν έχει άκρη. Οι κυβερνώντες θα κάνουν ότι έμαθαν τόσα χρόνια: να διορίζουν με το α ή β τρόπο ψηφοφόρους.
    ΥΓ. Golden Boy είμαι κι εγώ. Αφού κάθε φορά που με βλέπει η πεθερά μου, λέει "βρε χρυσό μου παιδί, δεν ήταν ανάγκη..." "μα τι χρυσό παιδί που είναι ο γαμπρός μου" (Σημείωση: δε γνωρίζει αγγλικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @JK Skroutzakos

    Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

    Καλημέρα φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @phlouflis

    Καλό ΣΚ χρυσέ μου (ή golden boy μου) λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τώρα θα πάω στον εργοδότη μου και θα αιτηθώ:
    α) επίδομα λήψης εντολών
    β) επίδομα εκτέλεσης εντολών
    Σα δε ντρεπόμαστε, λέω εγώ!
    Καλό ΠΣΚ Δυοσμαράκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @TeddyBoy

    Μη μου δίνεις σατανικές ιδέες γιατί θα πάω κι εγώ στον εργοδότη μου και θα διεκδικώ....λολ

    Καλό ΠΣΚ φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;