ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Κυριακάτικος περίπατος στο "Παλατάκι" του Χαϊδαρίου

Ενα δημοσίευμα στην εφημερίδα (εδώ) αποτέλεσε την αφορμή για έναν Κυριακάτικο περίπατο στο σχετικά άγνωστο στους μη κατοίκους του Χαϊδαρίου (ως προς το ιστορικό σκέλος του) "Παλατάκι".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα διοργανωνόταν ξενάγηση με πρωτοβουλία του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου (ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ Χαϊδαρίου) η οποία όπως έμαθα αποτελεί την πρώτη από σειρά ξεναγήσεων και δράσεων με σκοπό τη γνωριμία των πολιτών με την ιστορία της πόλης τους.
Το γνωστό ως "Παλατάκι" είναι ένα πυργοειδές κτίσμα τυπικό δείγμα αρχιτεκτονικής ρομαντικού ιστορισμού με νεογοτθικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον ομιλητή κ. Γιάννη Ιγγλέση (Αρχιτέκτονα Μηχανικό) το Παλατάκι για πρώτη φορά αναφέρεται στα κείμενα του ιστορικού και πολεμιστή Χρήστου Βυζαντίου (1805- 1877) ως πύργος με κήπο στον οποίο οχυρώθηκε ο Καραϊσκάκης κατά την μάχη του Χαϊδαρίου και αυτή αποτελεί την πρώτη μαρτυρία για την ύπαρξη της έπαυλης με την αρχική της μορφή. Το κτίσμα άλλοι λένε πως πρόκειται για έργο του Πολεοδόμου και Αρχιτέκτονα Σταματίου Κλεάνθη (1802- 1862) κτισμένο κατά παραγγελία της Sophie de Marbois, γνωστής και ως Δούκισσας της Πλακεντίας (Duchesse de Plaisence), την οποία ο θρύλος ήθελε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο κτήριο για τις μυστικές συναντήσεις της με το λήσταρχο Νταβέλη. Άλλοι ισχυρίζονται πως σύμφωνα με τα κατασκευαστικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία του Πύργου, το «Παλατάκι» μάλλον είναι έργο του Γάλλου Μπουλανζέ (Francois Boulanger). Μια τελευταία εκδοχή θέλει τον κ. Τσίλλερ να έχει κατασκευάσει το κτίριο.
Ο κ. Ιγγλέσης κάνοντας μια αναδρομή στα ιστορικά στοιχεία του "κτήματος Χαϊδαρίου" το οποίο καταλάμβανε μια έκταση 6000 περίπου στρεμμάτων, μέρος του οποίου αποτελεί το Παλατάκι, αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος το οποίο έπειτα από πολλαπλές μεταβιβάσεις αποκτήθηκε από τον Τηνιακό επιχειρηματία Νικόλαο Νάζο μέχρι το 1886 οπότε το "κτήμα Χαϊδάρι" πέρασε στα χέρια του Θών, αυλικού του Γεωργίου Α για να αγοραστεί το 1916 από τον Χιώτη εφοπλιστή Αντώνη Παληό (Περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Κατά την είσοδό μας στο κτίριο ακολουθήσαμε μια ξύλινη σκάλα που οδηγούσε στους πάνω ορόφους.
Στην αίθουσα που αντικρύσαμε έπνεε ο αέρας μια άλλης εποχής. Την ψηλοτάβανη αίθουσα κοσμούσε ένας πολυέλαιος, στον χώρο δέσποζε ένα εντυπωσιακό τζάκι, ενώ το ταβάνι ήταν διακοσμημένο με πανέμορφες οροφογραφίες.Οταν βγήκαμε από το Παλατάκι (το οποίο λέγεται πως χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως εξοχική κατοικία), κατευθυνθήκαμε προς τα υπόλοιπα βοηθητικά κτίρια που κάποτε αποτελούσαν τον ξενώνα, τον στάβλο (σήμερα αναψυκτήριο "το Ιστορικό") και ένα ελαιοτριβείο.

Η γύρω περιοχή είναι περιτριγυρισμένη από κήπους και πολύ πράσινο με ψηλά εξωτικά δέντρα. Διασχίζοντας το πλακόστρωτο συχνά συναντά κανείς ελεύθερους χώρους στάθμευσης λογιών λογιών τροχοφόρων οχημάτων της ....πολύ νεότερης γενιάς.... ....Τα παιδιά της πόλης έχουν χώρο να αθληθούν και να παίξουν σε μια αρμονική συμβίωση με το περιβάλλον..........μα συνάμα τους δίνεται η ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή.....
....με τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους....
....φτάνοντας μέχρι την είσοδο του κτιρίου με το τροχοφόρο τους!!!!
Τυχαία πληροφορήθηκα για την έκδοση ενός ενδιαφέροντος βιβλίου με τίτλο "Χαϊδάρι-Τόπος και άνθρωποι" (περισσότερες πληροφορίες εδώ) πλούσιου σε πληροφορίες αλλά και με σπάνιες φωτογραφίες της περιοχής και των ανθρώπων της.
Αξίζει κανείς να το προμηθευτεί.

Ενοιωσα πως τέτοιες πρωτοβουλίες θα έπρεπε να αγκαλιάζονται και να προβάλλονται περισσότερο από τα ΜΜΕ. Για παράδειγμα εγώ δεν θα μάθαινα ποτέ πως έγινε αυτή η τόσο ενδιαφέρουσα ξενάγηση εάν τυχαία δεν διάβαζα το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα.

Η ξενάγηση συνεχιζόταν σε παρακείμενο κτίσμα (παλιό ξενώνα) όπου μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη....
(συνεχίζεται)

43 σχόλια:

  1. καλησπερα Δυοσμαρακι!
    ηθελα πολυ να παω κ δεν μπορεσα!
    αλλα ηταν σαν να ημουν κ εγω εκει,με την ομορφη αναρτηση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμεις οι μη Αθηναίοι δεν το ξέρουμε,σ'ευχαριστούμε για την ωραία ξενάγηση,πόσοι όμως παροικούντες το κλεινόν άστυ το γνωρίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α δεν ηξερα ότι το λένε έτσι γι' αυτό!
    Όμορφο είναι όσο φαίνεται! Και πάλι καλά που δεν είναι εγκαταλελειμμένο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρηκα που έμαθα από σένα για το Παλατάκι του Χαϊδαρίου και κυρίως ότι ΥΠΑΡΧΕΙ σε τόσο καλή κατάσταση ένα τόσο σπουδαίο αρχιτεκτονικό μνημείο. (Αρχιτεκτονική= Η Ποίηση της κατασκευής) Νά 'σαι καλά με τις όμορφες επιλογές και την αισθητική σου που την μοιράζεσαι μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όμορφος ο περίπατος σου!
    τελικά υπάρχουν διαμαντάκια ακόμη και στις μεγαλουπόλεις μας, αλλά δεν έχουμε την διάθεση κυρίως να τα ανακαλύψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Laplace

    Δηλαδή παραλίγο να συναντιόμασταν...
    Πράγματι ήταν πολύ όμορφα. Εδώ έχω γράψει ελάχιστες πληροφορίες από όσες αναφέρθηκαν.
    Νοιώθω πως έφυγα από την εκδήλωση πιο πλούσια σε γνώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Vad

    Εγώ η γεννημένη στην Αθήνα δεν γνώριζα τόσες λεπτομέρειες. Μόνο την περιοχή γνώριζα σαν παλατάκι επειδή είχε καλές καφετέρειες....λολ
    Βέβαια παλιότερα (δεν ξέρω πόσο παλιά) είχε μία μάντρα ψηλή που το έκρυβε η οποία αφαιρέθηκε αργότερα.
    Ομως αυτό και πάλι δεν με δικαιολογεί να μην γνωρίζω (όπως και πολοί άλλοι από το κλεινό άστυ) δυο-τρια πράγματα για την ιστορία του.
    Χάρηκα πολύ που βρέθηκα εκεί, η ομιλία από τον. κ. Ιγγλέση ήταν πολύ πλούσια και οργανωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας γινει παράδειγμα και για άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους ωστε να οργανώσουν τετοιες ξεναγήσεις.... θα μαθαίναμε πολλά για την πόλη που ζούμε για την οποία οι περισσότεροι ατυχώς ξέρουμε ελάχιστα.
    Και κυρίως να τυχουν της δεουσας προβολής απο τα ΜΜΕ για να τα πληροφορηθούμε ολοι.

    Υπέροχη η ξενάγησή σου.

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ωραια ενημέρωση!!!
    ωραία βόλτα!!!
    σε ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Hfaistiwnas

    Το Παλατάκι είχε ρημάξει και εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια. Από πιο παλιά κατ΄αρχήν γίνονταν προσπάθειες να περιέλεθει στην κυριότητα του Δήμου Χαιδαρίου με αγορά από τους κληρονόμους των κληρονόμων!!!!
    Επειτα ο Δήμος όπως μας εξήγησε ο κ. Ιγγλέσης έκανε τεράστιες προσπάθειες για να βρεθούν τα χρήματα να ανακαινιστεί το κτίσμα.
    Τελικά όπως μας διευκρίνισε δεν έγινε ανακαίνιση η αναπαλαίωση μα ανακαταστευάστηκε (εσωτερικά) με βάση τις φωτογραφίες που είχε στα χέρια του ο ίδιος. Ετσι η σημερινή του εικόνα προσομοιάζει στην εικόνα που είχε κάποτε. Μέχρι και τα μάρμαρα από το τζάκι είχαν λεηλατηθεί....!!!
    Αυτά συμβαίνουν όταν το Δημόσιο αργεί να πάρει αποφάσεις και κινείται με ρυθμούς αιώνων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν γνώριζα ότι είναι ανοιχτό για το κοινό. το έχω θαυμάσει απ' έξω μόνο. ευχαριστούμε για την βόλτα!
    τον ανεμιστήρα στην τραπεζαρία τι τον θέλουν;;;; ;))
    πολύ καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπερα
    πολυ ομορφες οι φωτο
    αλλα δεν ξερω γιατι μαλλον η συνηθεια και η βαρεμαρα μου φταινε αλλα το χαιδαρι σαν περιοχη δεν την εχω επισκεφτει ποτε

    θα παω ομως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Φαίδων Θεοφίλου

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ομως τα μπράβο νομίζω πως αξίζουν σε όσους διοργάνωσαν αυτή τη ξενάγηση, η οποία σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση είναι η πρώτη ξενάγηση που έγινε ποτέ για το Παλατάκι.
    Αρχιτεκτονική - Η ποίηση της κατασκευής. Κρατώ φυλαγμένη την έκφρασή σας αυτή, είναι τόσο αντιπροσωπευτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @tovene592

    Ξέρεις tovene καμιά φορά σκέφτομαι πως δεν είναι θέμα διάθεσης.
    Ισως από τη μια να φταίει το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξη αυτών των διαμαντιών αφού

    1. οι επίσημες προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών γύρω από αυτά τα θέματα είναι τόσο αποσπασματική, δεν έχει χαραχτεί μια επίσημη πολιτιστική πολιτική για την ευαισθητοποίηση του κοινού
    και
    2. καμιά φορά όταν σκουντουφλάμε πάνω σε ένα κτίριο καθημερινά το θεωρούμε τόσο δεδομένο που δεν μπαίνουμε στον κόπο να το εξερευνήσουμε.
    Ανακαλύπτουμε την αξία του μοναχά όταν το χάσουμε πια...
    Αυτή είναι η αίσθηση που έχω κρίνοντας βέβαια και από μένα την ίδια που μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισα να εξερευνώ την ίδια την πόλη στην οποία γεννήθηκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Aristodimos

    Οπως το λες, θα πρέπει να πάρουν παράδειγμα και άλλοι σύλλογοι και να κάνουν παρόμοιες ξεναγήσεις ή δραστηριότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @basnia

    Πρέπει να είναι ανοιχτό συγκεκριμένες ώρες. Σήμερα λειτουργεί ως βιβλιοθήκη αν και αυτό αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής του κ. Ιγγλέση. Αιτία αποτελούν οι καταστροφές που γίνονται συνήθως σε αυτά τα παλιά κτίρια αφού χρειάζονται εγκαταστάσεις για υπολογιστές και τρυπούν τους τοίχους για να περάσουν τα καλώδια.
    Ο κ. Ιγγλέσης πρότεινε να μετατραπεί το κτίσμα σε Μουσείο της Ιστορίας της ευρύτερης περιοχής και Κέντρο Τεκμηρίωσης.
    ΥΓ. Τον ανεμιστήρα δεν τον πρόσεξα όταν έβγαζα τη φωτό λολ Δεν ξέρω που χρησιμοποιείται (παρατηρητικότητα όμως....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αξιέπαινη πράξη. Ο πολιτισμός και η πολιτιστική παράδοση πρέπει να προβάλλονται. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Skouliki

    Και εγώ σκουλικάκι μου δεν την γνώριζα την περιοχή καθόλου, μέχρι που γνώρισα μια φίλη που μένει εκεί. Και πάλι όμως σύχναζα στις καφετέριες της περιοχής. Είναι η πρώτη φορά που πήγα για "πολιτιστική" επίσκεψη και πολύ μου άρεσε....
    ΥΓ. Το Χαϊδάρι τα τελευταία χρόναι έχει αλλάξει μορφή. Εκσυγχρονίζεται, έχει αρκετό πράσινο και παλτείες για περιπάτους, μνημεία αλλά και πολύ νεαρόκοσμο λόγω των ΤΕΙ. Αξίζει κανείς να αφιερώσει κανείς ένα Κυριακάτικο πρωϊνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είχα ακούσει για το Παλατάκι, αλλά δεν ήξερα τι είναι. Από τις φωτογραφίες σου νομίζω ότι μοιάζει αρκετά με ένα άλλο σπίτι που επισκέφτηκα πρόσφατα εδώ στο Λονδίνο. Πολύ ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι εγώ διάβασα στην εφημερίδα σχετικά με το Παλατάκι, αλλά ποτέ δεν είχα πάει εκεί. Πολύ όμορφη η περιγραφή σου και οι φωτό. Η σύστασή σου για τη περιοχή του Χαϊδαρίου, δε θα μείνει ...αναπάντητη απο μένα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το έχω επισκεφτεί κι είχα μάθει και την ιστορία του τότε! Πολύ ωραία ανάρτηση Δυοσμαράκι μου, να'σαι καλά! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα!
    Πολύ ενδιαφέρον post!
    Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε όντως παλατάκι εκεί πέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όλες οι παρουσιάσεις και οι έρευνες που έχεις κάνει είναι πολύ καλές. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας. Αν και ασχολούμαι μόνο με την πειραϊκή ιστορία παρόλα αυτά διαβάζω πάντα τα άρθρα σου με μεγάλο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ομολογώ ότι δεν έχω πάει ποτέ. Απόλαυσα την ξενάγηση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θαυμάσιες οι φωτογραφίες, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ξενάγηση και ... αφορμή να σκεφτούμε ακόμα μια φορά τα πόσα μπορούμε να ανακαλύψουμε μέσω των μπλογκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάντα ενδιαφέρουσες αυτές οι αναρτήσεις σου, ειδικά για εμάς τους μη Αθηναίους. Είναι ευκαιρία να "γνωρίσουμε" μέρη που δεν έχουμε δει από κοντα.

    Αναμένουμε τη συνέχεια dyosmaraki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πλήρης η ξενάγησή σου,

    Μαθαίνουμε πολλά και κυρίως τις αλλεπάλληλες ιστορίες και καταστάσεις γύρω από κτίρια του παρελθόντος που παραμένουν όρθια μέχρι σήμερα.

    Αξιέπαινη η δικιά σου προσπάθεια και των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν.

    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kαλςεισθε εις το ιστολόγιόν μας δι' υπόθεσίν σας:))

    Καλημέραααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Phivos Nicolaides

    Πιστεύω πως εκεί που πάσχουμε στον τόπο μας είναι η προβολή του πολιτισμού και των πολιτιστικών μας παραδόσεων.
    Σε πείσμα των καιρών κάποιοι πολίτες πράγματι κάνουν αξιόλογες προσπάθειες για θέματα του πολιτισμού.
    Μα χρειάζεται αυτές τους οι προσπάθειες να προβάλλονται κιόλας για να τις πληροφορούμαστε και εμείς οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Σοφία

    Οπως και εγώ Σοφία μου, το Παλτάκι το γνώριζα μοναχά ως τόπο καφετεριών!!!

    Καλώς ήρθες στη μικρή αυτή διαδικτυακή γωνίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @leondokardos

    Για να σε δώ φίλε μου. Πάντως εάν κρίνω από την απάντηση σχετικά με το καφενείο η ωραία Ελλάς νομίζω πως εμπλούτισες και πρόσθεσες πολύτιμα στοιχεία με τον δικό σου ιδιαίτερο τρόπο.
    Εν αναμονή λοιπόν της "απάντησής" σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Maria Tzirita

    Καλημέρες πολλές Μαράκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Ταχυδρόμος

    Καλημερούδια. Εχω γράμμα μήπως? lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @VagSiok

    Καλημέρα και καλώς ξανάρθες φίλε μου. Μείνε κοντά μας γιατί θα ακολουθήσει και το β μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Neoptolemos

    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια φίλε μου.
    Η αλήθεια είναι πως αυτό εδώ το blog αποτέλεσε και για μένα μια διέξοδο για καταγραφή όλων των πληροφοριών που κατά καιρούς είχα συλλέξει. Κιτρινισμένα χαρτουλάκια και σκόρπιες σημειώσεις βγήκαν από τα ντουλάπια κι έτσι κατάφερα και εγώ να συγκεντρώσω το υλικό μου σε αυτόν εδώ τον χώρο.

    Αν και όλα τα άρθρα δεν τα έχω αρχειοθετήσει ακόμη με τον τρόπο που θα ήθελα για να μπορεί κάθε αναγνώστης να έχει εύκολη πρόσβαση, δουλεύω προς αυτή την κατεύθυνση και ίσως μέχρι την 1.1. να έχω ολοκληρώσει αυτή την προσπάθεια.

    Και εγώ διαβάζω τις αναρτήσεις σου και τις βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες (έχω εργαστεί στην περιοχή του Πειραιά μα δεν έτυχε να μάθω πολλά πράγματα, έτσι το blog σου με ταξιδεύει σε άγνωστες γωνιές)

    Καλώς ήρθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Meropi

    Νάσαι καλά Μερόπη μου. Θα ακολουθήσει και το β μέρος.
    Καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Mike

    Πες το πολλές ακόμη φορές φίλε μου. Μεταξύ άλλων χρησιμοτήτων των blogs είναι και η επαφή μας με άγνωστες πτυχές της ζωής μας του τόπου μας των πτυχών της ιστορίας μας.

    Καλώς όρισες σε αυτήν εδώ τη μικρή διαδικτυακή γωνιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Ndn

    Χαίρομαι που μπορούν κάποιες αναρτήσεις να λειτουργήσουν ως μέσον γνωριμίας με άγνωστες πτυχές του τόπου μας. Ετοιμάζεται και το β μέρος...

    Καλημερούδια "μη Αθηναίε" φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @AlexMill

    Κτίρια του παρελθόντος που παραμένουν όρθια σήμερα, θα συμπληρώσω "και κάποια από αυτά αγωνίζονται να γλυτώσουν από τη φθορά του χρόνου".

    Μακάρι τέτοιες πρωτοβουλίες να διαδοθούν σε ολο τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. DYOSMARAKI ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα ανακαλύπτοντας τυχαία το σπουδαίο blog σου και την ανάρτηση του θέματος της ξενάγησης που έκανα στο "ΠΑΛΑΤΑΚΙ" σε συνεργασία με τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. Με ενδιαφέρον διάβασα και τα σχόλια των φίλων σου που για μένα είναι τροφή στην έρευνα που κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Σε ευχαριστώ και είμαι στη διάθεση σε σενα και τους φίλους σου για οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με την μεγάλη ιστορία του ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, του τόπου που γεννήθηκα - μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι. ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΣΗΣ - ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ &ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Vad

    Ηρθα και απόλαυσα με συγκίνηση την έκπληξή σου καλέ μου Vad.
    Ενα μεγάλο ευχαριστώ από μια ρομαντική ψυχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Giannis

    Μεγάλη έκπληξη αλλά και τιμή αποτέλεσε η επίσκεψή σας στην μικρή αυτή διαδικτυακή γωνιά.

    Θεώρησα χρέος μου να προβάλλω την πρωτοβουλία σας γιατί πιστεύω πως σε αυτόν τον τόπο δεν είναι λίγοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που υπηρετούν τον πολιτισμό. Είναι όμως αδικημένοι από τα ΜΜΕ γιατί δεν προβάλλονται αυτές τους οι πρωτοβουλίες.

    Αλλωστε πιστεύω πως για τον καθένα από εμάς οι ενέργειές σας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση προς μίμηση.

    Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμητική σας επίσκεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;