ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Μαιζονέτες για τους αξιωματικούς χτίζονται μέσα στο δάσος (Σακέτα-Υμηττός)

36 μαιζονέτες (ή αλλοιώς κατοικίες) για αξιωματικούς έκτασης 1000 τ.μ. χτίζει το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο χώρο του στρατόπεδου Αερονομίας Σακέτα στον Βύρωνα.
Η έκταση στην οποία είναι χτισμένο το στρατόπεδο υπάγεται στη προστευόμενη Ζώνη Β του Υμηττού και βρίσκεται σε πευκόφυτη περιοχή!!!
Η οικοδόμηση κατοικιών στη προστευόμενη Ζώνη Β του Υμηττού παραβιάζει ακόμη και αυτό το εν ισχύει
Προεδρικό Διάταγμα της 31.8.1978
(«περί καθορισμού ζωνών ρυθμίσεως και προστασίας του Υμηττού»)
το οποίο ορίζει πως
στη
Ζώνη Β του Υμηττού, «επιτρέπονται εγκαταστάσεις κοινωφελών μόνον λειτουργιών και ειδικότερα η δόμηση μόνον κτιρίων χρήσεως αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, και εν γένει κτιρίων προς εξυπηρέτηση αναλόγων ευαγών σκοπών, ως η δημιουργία αλσών, πάρκων και εν γένει χώρων πρασίνου και υδαταποθηκών».

Ενώ το πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι η απομάκρυνση του στρατοπέδου Σακέτα από το δάσος (σημειωτέον μέσα στο δάσος υπάρχει βενζινάδικο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των οχημάτων υπαλλήλων του Δημοσίου....με λίγα λόγια μια ωρολογική βόμβα μέσα στη καρδιά του πολύπαθου Υμηττού) ,το Υπουργείο Αμυνας αποφάσισε να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου!!!!!

Με πρόσχημα την ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων (συνολικής έκτασης 1000 τ.μ.) οι εργασίες επεκτάθηκαν (?) για να συμπεριλάβουν την κατασκευή νέων κατοικιών συνολικής έκτασης άλλων 1000 τ.μ.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα καθώς και τοπικοί φορείς παρενέβησαν ενώ μέλη των επιτροπών κατοίκων Βύρωνα και Καισαριανής που πληροφορήθηκαν για την αυθαίρετη κατασκευή νέων κτιρίων στο Σακέτα επισκέφτηκαν τον διοικητή του στρατοπέδου κ. Χαράλαμπο Τουράτζωφ και ζήτησαν να τους παρουσιάσει τη σχετική άδεια οικοδόμησης από την Πολεοδομία. Ο Διοικητής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ούτε τον αριθμό οικοδομικής αδείας ούτε τα τετραγωνικά μέτρα που χτίζονται εντός του στρατοπέδου ούτε τη χρήση για την οποία προορίζονται τα κτίσματα, παρά μόνο πως προορίζονται γενικά και αόριστα για τις ανάγκες διοικητικής μέριμνας. Επίσης αρνήθηκε να δώσει το όνομα του εργολάβου, και παρέπεμψε το θέμα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Επέμενε πως οι εργασίες είναι πέρα για πέρα νόμιμες καθώς αυτή την ενημέρωση είχε από την υπηρεσία του.

Με ανακοινώσεις τους κάτοικοι και Δημοτικές Πρατάξεις καταγγέλουν την Πολεμική Αεροπορία και το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας ότι καταπατούν το νόμο και αποκρύπτουν τα στοιχεία από τους πολίτες. Με αυτές τις αδιαφανείς διαδικασίες ανέγερσης κτιρίων μέσα σε προστατευόμενη περιοχή παραμένουν αναπάντητα τα παρακάτω ερωτηματικά :

1. Ποιά είναι η θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας
και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Γ.Ε.Α.?


2. Ποιά είναι η θέση και οι ουσιαστικές ενέργειες του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) για το θέμα?
(δεδομένου ότι αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις και προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών - όπως η άδεια οικοδόμησης από την Πολεοδομία - αναλώνεται πολύτιμος χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου οι οικοδομικές εργασίες συνεχίζονται)

3. Σε τι ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος Βύρωνα?
....για την υλοποίηση πρόσφατου ομόφωνου ψηφίσματος για την απομάκρυνση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και εν γένει οχλουσών δραστηριοτήτων από το βουνό?

(να υπενθυμίσουμε πως ο δήμαρχος Βύρωνα κ.Χαρδαλιάς - ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΣΠΑΥ - πριν από μερικούς μήνες ζητούσε την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, για να μεταφέρει εκεί το Δημαρχείο του Βύρωνα)

4. Ποιά είναι η θέση του Δασαρχείου
για το συγκεκριμένο θέμα και πότε περιμένει να παρέμβει???
Μήπως αφότου ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες?

Στις ανακοινώσεις αυτές οι κάτοικοι και οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν :

α) Την απομάκρυνση του στρατοπέδου Σακέτα και τον άμεσο τερματισμό οποιασδήποτε οικοδομικής δραστηριότητας βρίσκεται σε εξέλιξη.

β) Να κηρυχτεί το σύνολο του ορεινού όγκου του Υμηττού ζώνη απόλυτης προστασίας με απαγόρευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στο βουνό δίχως καμία απολύτως εξαίρεση (π.χ. Στρατός)

Οι 15 Δήμοι - μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν σταματήσει άμεσα η κατασκευή των 36 μαιζονετών (κατοικιών ή δωματίων κατ΄άλλους) που προορίζονται για αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και χτίζονται μέσα στο στρατόπεδο της πρώην 350 Πτέρυγας Μάχης με απόφαση του ΓΕΑ. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως αφού δεν έχει προκομιστεί άδεια ανέγερσης των κτιρίων από τις αρμόδιες αρχές η προσφυγή στην Εισαγγελία αποτελεί μονόδρομο. Η Εισαγγελία έπειτα από 30 ημέρες ενημέρωσε πως αδυνατεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα περί τους αριθμού αδείας ανέγερσης κτιρίων και επικαλέστηκε.....θέμα απορρήτου!!!

Η κ. Αννα Φιλίνη βουλευτής κατήγγειλε ότι την ίδια στιγμή που το ΥΠΕΧΩΔΕ επικαλείται πως με το νέο ΠΔ προστατεύεται ο Υμηττός στην πράξη μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.

Σχετικά δημοσιεύματα για το εν λόγω θέμα μπορείτε να βρείτε εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ και στη Βυρωνιώτικη εφημερίδα Δημοτικός Αντίλογος αρ. φύλλου 57.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι παίζεται στον Υμηττό (π.χ. ζώνες προστασίας, αυτοκινητόδρομοι) σας υπενθυμίζω παλαιότερη ανάρτησή μου που θα την βρείτε εδώ.

*Η φωτό 1 είναι από Τα Νέα on line
*Η φωτό 2 από την εφμ Δημοτικός Αντίλογος

ΥΓ. Και όλα αυτά στα μουλωχτά εν μέσω......θερινής νυκτός.... (όπως συνήθως γίνεται σε παρόμοιες περιστάσεις) όταν οι πολίτες απουσιάζουν

42 σχόλια:

  1. Ημουν σιγουρος οτι θα εγραφες γι' αυτο το θεμα.
    Αυτους τους καραβαναδες ετσι κι αλλιως δεν τους χωνεψα ποτε μου.

    Αλλά και ο δημαρχος εχει κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον την ευθυνη της αδρανειας.

    Καλημερες

    * μετριασμος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Αντώνης

    Μα δηλαδή με αυτόν τον Υμηττό έχει γίνει χαμός....

    Στου Σακέτα είναι εκεί που είχε πιάσει φωτιά το 2007 και κάηκε μια μεγάλη περιοχή δάσους. Τώρα να χτίζουν????

    Ο δήμαρχος Βύρωνα Αντώνη μου πριν από λίγους μήνες ζήταγε τα συγκεκριμένα κτίρια για να στεγάσει εκεί το Δημαρχείο (το οποίο σημειωτέον σήμερα στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο με μοντέρνες εγκαταστάσεις). Οπως καταλαβαίνεις ξεσηκώθηκαν όλοι οι κάτοικοι. Που ξανακούστηκε Δημαρχείο μέσα σε δάσος????

    Επίσης ο ίδιος είναι επικεφαλής του ΣΠΑΥ. Φυσιολογικά όφειλε να αντιδράσει πρώτος σε αυτή την εγκληματική ενέργεια που συντελείται στον Υμηττό.

    Καλημερούδια

    ΥΓ. Ενεργοποίησα τον μετριασμό σχολίων γιατί βρήκα σχόλιο σε προηγούμενες αναρτήσεις από Κινεζικό bot!!! Περιμένω από τον Kitso Mitso να μάθω τι έκαναν με την Google γιατί έγραφε πως το ίδιο συνέβη σε πολλά ελληνικά blogs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το διάβασα και εγώ πρόσφατα. και τι να πει κανείς; να βάλει τα γέλια; τα κλάματα; είναι απλά θέμα χρόνου να χτιστεί το παραμικρό. και ώρες ώρες νομίζω ότι τελικά ίσως και καλύτερα είναι να μοιραστεί κάθε πράσινο σε όλους μας. ξέρω γω; ένα στρέμμα στον καθένα. και να υποχρεώνει να χτίζεται το μισό αν είναι να χτιστεί και το άλλο μισό δάσος και να το συντηρεί ο ίδιος.
    από το να καίγεται όλο το βουνό και να χάνονται ζωές για κάτι που ούτως ή άλλως θα γίνει τουλάχιστον να γλιτώσει το μισό.
    τι άλλο να κάνει κανείς;
    καλημέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΚΛΗΜΑ.... KΡIMA TO ΔAΣOΣ

    Η Πολιτεία όμως είναι ενήμερη...
    ΄Αρα ΟΛΑ στα μέτρα τους τα κόβουν και τα ράβουν, γι' αυτό σκοτώνονται για το βουλευτιλίκι.
    Τρέξτε αύριο στην ουρά στις κάλπες αφού ντυθείτε το χρώμα της επιλογής σας.

    Να θυμάστε όμως πως στους κλέφτες αρέσουν ΟΛΑ τα χρώματα...

    Πρέπει να τιμωρούνται και την τιμωρία θα τη διαχειριστούμε εμείς οι απλοί (αχρωμάτιστοι) πολίτες

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @basnia

    Η π΄ροτασή σου ίσως θα ήταν εφικτή εάν μιλούσαμε για Δημόσιες αρχές που σεβονται τον εαυτό τους και τον πολίτη από τον οποίο εκλέγονται για να τον προστατεύουν. Εδώ όμως αυτό που βλέπουμε είναι πως εάν ένας ιδιώτης τολμήσει (από απλή άγνοια του νόμου) να κάνει μία μικροπαράβαση του κώδικα Πολεοδομίας θα πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο σε όλη του τη ζωή και θα διαπομπευτεί και θα σπιλωθεί το όνομά του.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση , βλέπουμε πως η παρανομία από πλευράς των αρχών έχει νομιμοποιηθεί!!!

    Και δεν είναι μοναχά αυτό μα το θεωρώ γελοίο οι δημόσιες υπηρεσίες (αυτές που εμείς έχουμε εκλέξει για να μας προστατεύουν και να τηρούν τον νόμο) να αρνούνται να παρουσιάσουν την νόμιμη άδεια οικοδόμησης μέσα σε προστατευομενη δασική περιοχή με το πρόσχημα πως είναι απόρρητη!!!!!

    Ε τότε να πάω και εγώ να χτίσω μια έπαυλη μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να ισχυριστώ πως κατέχω μεν άδεια αλλά δεν μπορώ να την αποκαλύψω επειδή έτσι με όρκισε ο παππούς μου!!!!

    Τι να πω????

    Καλημέρα basnia μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι απίστευτη η τόση υποκρισία..
    κρίμα.. που όλοι θέλουν να προστατέψουν το πράσινο και όλοι κάνουν το αντίθετο..
    Έχουν τη δύναμη να σταματήσουν όλες αυτές τις ενέργειες και δεν κάνουν τίποτα, χρήμα από πίσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η λεξη ΕΓΚΛΗΜΑ ειναι λιγη...
    τα εγραψε ολα ο φιλος αντωνης! προσυπογράφω το σχολιο του
    καλημερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι τέτοιες ώρες, έρχεται σαν μύγα και τσιγκλάει το μυαλό μου κάτι πολύ πολύ κακό...

    Σαμποτάζ.

    Αυτοδικία.

    Δεν κάνει, το ξέρω.
    Αλλά η μύγα τσιγκλάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιστεύω οτι επειδη έχει γίνει μεγάλος θόρυβος απο τα ΜΜΕ, δε θα προχωρήσουν στο εξωφρενικό αυτό εγχείρημα.Μα είναι δυνατόν να κάνουν ο,τι θέλουν μόνο και μόνο επειδή είναι γαλονάδες;;
    Και αποτελεί δικαιολογία αυτό, οτι δε μπορεί το Υπουργείο να επέμβει γιατί είναι περιοχή στρατοπέδου ;; Αλλά αυτή είναι η χώρα που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπέρα,ναμαι και γω.Παρακαλώ μην επιτρεπετε τον ζηλόφθωνα εαυτό σας να σας παρασύρει!!!!
    Ο Βαρύς και μυστακοφόρος Υπουργός ΑΠΑΝΤΗΣΕ.
    Κατασκευαζω δωμάτια για χαμηλόμισθους και χαμηλόβαθμους του σώματος μοναχικούς[δηλ.καρσονιέρες πολυτελείας,φροντίζει ο ανθρωπος].
    Δεν θα συνεχίσω καθως θα ξεφύγω .....βρε γελίοι τα φανταράκια στην ΚΩ εχουν να βγουν απο το Στρατόπεδο ενα μήνα.!!!!
    Αυθαίρετο ο Σουφλιάς, Αυθαίρετο ο Μειμαράκης.
    Βαρεθηκα την αθλια ιδιαίτερη μεταχείρηση των Στρατιωτικών,[σπιτια,ενοίκια,κατασκηνώσεις,χώροι διασκεδασης,οπου κυρίες με στράς περιμένουν με υφος Αντουανέτας να τους σερβίρουν τον καφε τα παιδιά μας]νια ημουν και γερασα!!!!!!!!
    Οσο για τα Δασαρχεία δεν τα μάθατε??Ο Σουφλιας τα ξεβρακωσε,ταχουν παιξει. Απο 1998 και μετα εχουν ρημαξει την πλεον οργανωμένη μεχρι τότε Δημόσια Υπηρεσία.Σας κουρασα ομως ειμαι πολύ μα πολύ οργισμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα. Είμαι οργισμένος... με αυτά που βλέπω, που διαβάζω αλλά περισσότερο που δεν ξέρω κάποιο νόμιμο τρόπο να αντιδράσω! Θα γραφτούν, θα συζητηθούν, θα ξεχαστούν!!!! όπως η μεγάλη φωτιά το 1981... μεγάλα λόγια, αναδάσωση.... και τον επόμενο χρόνο νέες περιοχές εντός σχεδίου, βίλλες πολυτελείας. Κάποιοι απο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο πλούτισαν. Το ίδιο γίνεται και τώρα. Λύση δραστική έχει κάποιος να μου δώσει; Αν ψάξουμε όλους τους δημάρχους πιστεύω πως όλοι, μα όλοι έχουν τεράστια ακίνητη περουσία. Πως γίνεται αυτό; Μήπως ο b|a|s|n\i/a έχει δίκιο; Ένα έχω να πώ: πως και μένα με τσιγκλάει η μύγα antidrasi+sex. Όσο για την έπαυλη στον αρχαιολογικό χώρο ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!!! Βρείτε τρόπο τιμωρίας,αντίδρασης και εγώ μαζί σας. Καληνύχτα γιατί απο τα νεύρα που έχω θέλω να σπάσω το pc και το έχω ακριβοπληρώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Φύρδην Μίγδην

    Εδώ και πολλά χρόνια τον Υμηττό τον έχουν τσακίσει. Τον κουτσουρεύουν κάθε χρόνο. Θες με την πράνομη δόμηση θες με τις πυρκαγιές ελάχιστη βλάστηση έχει απομείνει πια.

    Και το χειρότερο? Αν εξαιρέσεις τους δασοπυροσβέστες και τους εθελοντές δεν βλέπω τους Δημόσιους φορείς να ευαισθητοποιούνται και να τον προστατέψουν. Το 1998 έχασαν τη ζωή τους 4 παλλικάρια για να προστατέψουν το βουνό από την πυρκαγιά. Το 2007 η περιοχή Σακέτα έγινε κάρβουνο η ίδια αυτή που τώρα χτίζεται με μαιζονέτες!!!

    Χρώμα-Χρήμα Γλαρένια μου έχουν γίνει συνώνυμα. Και τα δυό αρχίζουν από ΧΡ Οπου οσφρίζονται χρήμα, υποχωρούν και τα χρώματα και τα κόμματα και μόνο για χρυσάφι ενδιαφέρονται αφού η περιοχή του Υμηττού αξίζει όσο και το χρυσάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Hfaistiwnas

    Και βέβαια θα μπορούσαν να προστατέψουν το δάσος.
    Βούληση δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Laplace

    Αυτή είναι η σωστή λέξη ρομποτάκο μου. Στις μέρες μας συντελείται ένα Εγκλημα με θύμα το βουνό και το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχουν καταλάβει
    φαίνεται οι καραβανάδες
    πως πέρασε η εποχή του ...
    "Αποφασίζομεν & διατάσσομεν" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό καλοκαίριιιιιιιιιιιιιι

    kisses


    υγ..ειμαι διακοπες για αυτο δεν εχω χρονο να διαβασω την αναρτηση σου αυτην την στιγμη και να την σχολιασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η αυθαίρετη δόμηση είναι ένα έγκλημα, στο οποίο συμμετέχουν δυο συνεργοί, το κράτος με τις διάφορες αρμόδιες για τη δόμηση υπηρεσίες και οι πιο "έξυπνοι" συμπατριώτες μας.
    Όλη η ελλάδα έχει γεμίσει από αυθαίρετες κατασκευές, όπου και να γυρίσεις και κάτι αυθαίρετο θα δεις, από μεμονωμένες ’κατασκευές’ μέχρι "οικισμούς" από ημιυπαίθριους μέχρι "πανοσηκώματα". Μια άθλια κατάσταση, που έχει καταστρέψει περιβάλλον, αισθητική, έννοια δικαίου και ισονομίας.
    Κατά κύριο λόγο την ευθύνη όλων αυτών την έχουν οι πολεοδομίες, τα καθ' ύλη αρμόδια όργανα για τον έλεγχο σε όλα τα στάδια της δόμησης και πολιτικά η εκάστοτε κυβέρνηση.
    Βέβαια το νόμιμο είναι και ηθικό, αλλά και η ανάγκη για τους ελληναράδες είναι ηθική.
    Βέβαια για το πρώτο όλοι γνωρίζουμε και σε αυτό σίγουρα εντάσσεται η περίπτωση που περιγράφεις αγαπητή μου, πιθανόν να έχουν άδεια, αλλά έχει σημασία; αν κατασκευάζουν σε δασική έκταση που αποχαρακτήρισαν παράνομα;
    Για το δεύτερο, τα αυθαίρετα που οι ελληναράδες σπέρνουν εδώ και κει, η ανάγκη δεν υπάρχει για να το κάνουν, (επικροτώ να το κάνει κάποιος που έχει πραγματική ανάγκη), την επικαλούνται οι περισσότεροι, έχοντας βέβαια αραγμένα δίπλα την BMV, το εξάμετρο φουσκωτό.
    Εν κατακλείδι, δύσκολα τα πράγματα, υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν έχουν καταστραφεί και δυστυχώς οι αγριεμένοι ελληναράδες με τη βοήθεια του κράτους, των δήμων, των οικονομικών και εκκλησιαστικών συμφερόντων και άλλων παραγόντων, θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.
    Μόνο οι αντιδράσεις αυτών που υφίστανται άμεσα τη παρανομία μπορούν κάτι να κάνουν και αυτό βέβαια είναι μπάλωμα γιατί το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος σε επίπεδο δόμησης είναι ολικό και αν κατορθώνεις να αποτρέψεις μια (παρανομία) δέκα ξεφυτρώνουν στα πιο απίθανα και πιθανά μέρη.

    Ευχαριστώ, τα ξαναλέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @antidrasi+sex

    Ετσι νοιώθω και εγώ φίλε μου.
    Ενας λόγος παραπάνω που μένω στην ευρύτερη περιοχή και πονάω τον Υμηττό. Γνωρίζω επίσης πολύ καλά τα παιχνίδια και τις φιλοδοξίες που κρύβονται πίσω από την οικοδόμηση του Υμηττού.

    Ομως είναι υγιές να ανησυχούμε και να εξοργιζόμαστε, σημαίνει πως δεν είμαστε αναίσθητοι ως πολίτες απέναντι στις ανομίες που μας περιτρυγυρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @leondokardos

    Και όμως καλέ μου leondokarde....δεν τους πτοεί τίποτα....

    Διαβάζω σήμερα πως με νόμο του 1987 (κοινή Υπουργική απόφαση(???) "για τα έργα ή τις εγκαταστάσεις που εκτελούνται εντός στρατοπέδων είτε αυτά βρίσκονται εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων ή ορίων οικισμών ή και εκτός αυτών, καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων ή ορίων οικισμών δεν απαιτείται πολεοδομικής έγκριση" !!!!

    Την απόφαση υπέγραφαν ο τότε Υπουργός Εθνικής Αμυνας και ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Χαραλαμπόπουλος και ο Ευάγγελος Κουλουμπής.

    Και αναρωτιέμαι....
    Υποτάσσεται η ιδιότητα χαρακτηρισμένης προστατευμένης δασικής περιοχής μπροστά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις???

    Γιατί εάν ναι, τότε μιλάμε για το άκρον άωτον του παραλόγου....

    Τότε προς τι ο χαρακτηρισμός "δασικής έκτασης" εάν ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για στρατιωτικές χρήσεις...για χώρους αναψυχής...για ευαγή ιδρύματα κλπ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Phoivos Nicolaides

    Πολλές οι απορίες και τα ερωτηματικά για αυτήν την υπόθεση φίλε μου. Αραγε θα λυθούν ποτέ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @taspa

    Για τους στρατιωτικούς παρέλειψες την συνταξιοδότηση από τα 45 και την προικοδότηση της θυγατέρας...!!!!

    Ααααα! Και το σπίτι του Μαγγίνα από την άλλη μεριά του Υμηττού (στο Κορωπί-Ζωνη Β' προστατευμένη και αυτή...) που χτίστηκε με άδεια αναψυκτηρίου σε προστατευόμενη δασική περιοχή
    (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=857450)

    Ε! Τώρα το μόνο που απέμεινε είναι να ακούσουμε πως οι μαιζονέτες (γκαρσονιέρες για ανύπαντρους) να χτίζονται με άδεια ....
    "ευαγούς ιδρύματος"!!!!

    Ωρες είναι

    ΥΓ. Καλώς ήρθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Αρκάς

    Η παρανομία δεν έχει απόχρωση.
    Εδώ και χρόνια είναι γνωστό πως ο Υμηττός ΔΕΝ προστατεύεται!!!
    Τηλεφώνησα για να μάθω τι ενέργειες πρόκειται να γίνουν προκειμένου να εμποδιστεί η τσιμεντοποίηση του Υμηττού αλλά είναι περίοδος που όλοι λείπουν σε άδεια.
    Μόλις μάθω Αρκά μου θα σας ενημέρωσω. (Μήπως έχεις κάποιο email για να σε ειδοποιήσω???)

    Καλημέρες πολλές

    ΥΓ. Ομως τον υπολογιστή να μην τον σπάσεις ντεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Side21

    Ακριβώς έτσι φίλε Side...
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Skouliki

    Καλά να περνάς σκουλικάκι μου
    Και όσο για τα προβλήματα της Αθήνας άστα παραπίσω

    Κάνε καμιά βουτιά και για εμάς
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελα που σ'επιασα αδιάβαστη,υπάρχει και το 'σπιτάκι'του Σπανουδάκη ,''χώρος φίλων της Μουσικής'' λοιπόν να μη κρατω το διαβατήριο στα δοντια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @AlexMil

    Θίγεις πολλά κρίσιμα ζητήματα όπως οι παράμνομοι αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων. Φτάνει να δούμε από τα χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν στις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, πόσα από αυτά χαρακτηρίστηκαν αναδασωτέα και πόσα αποχαρακτηρίστηκαν από δασικές εκτάσεις.
    Μόλις μερικά χρόνια πριν στις καμένες εκτάσεις της Ραφήνας το επόμενο πρωί από την ημέρα που έγινε αναδάσωση με τη συμμετοχή πολλών φορέων, τα δεντράκια βρέθηκαν ξεριζωμένα!!!!! (Για να ξεριζώθηκαν μοναχά τους δεν το νομίζω....)
    Τελικά από τη Νομαρχία της περιοχής τα στρέμματα που κηρύχτηκαν αναδασωτέα ήταν πολύ λιγότερα από εκείνα που κάηκαν. Τα υπόλοιπα απλά ....χτίστηκαν (οικοδομικός οργασμός στη Ραφήνα επικρατεί μέχρι τις μέρες μας)
    Και δεν είναι φυσικά η Ραφήνα το μοναδικό μέρος όπου συμβαίνουν όλα αυτά.

    Σε ευχαριστώ που θίγεις μέσα από το σχόλιό σου τόσα θέματα της στραβής καθημερινότητάς μας.

    Νομίζω πως θα συμφωνήσουμε πως για να αλλάξουν όλα αυτά το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση. Και δυστυχώς η εμπειρία μας μέχρι τώρα μας έχει δείξει πως όποιας απόχρωσης και αν είναι η πολιτική βούληση δεν είχε τα κότσια να παρέμβει, υποκύπτοντας σε πιέσεις και π΄ροσκαιρα μικροκομματικά συμφέροντα.

    Καλή σου μέρα φίλε μου και σε καλωσορίζω και από εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @taspa

    Αααα!
    πράγματι με έπιασες αδιάβαστη...
    Που είναι αυτό???
    Για λέγε...Για λέγε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Dyosmaraki καλησπέρα,

    Και εγώ τη διάβασα την είδηση, αλλά πλέον δεν μου κάνει εντύπωση. Η Χαλκιδική και ιδιαίτερα το κομμάτι που κάηκε το καλοκαίρι του 2006 έχει αρχίσει να χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Οπότε και στον Υμηττό και στην Πάρνηθα κάτι παρόμοιο θα συμβαίνει. Εξάλλου γι αυτό το λόγο τα καίνει. Βεβαια η συγκεκριμένη περίπτωση ειναι ακόμα πιο κραυγαλέα. Το ίδιο το κράτος παρανομεί και έτσι δείχνει και το δρόμο στους κάθε λογής επιτήδειους.

    Πολύ κρίμα dyosmaraki γιατί ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε απέναντι στην αυθαιρεσία του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και όμως, αδέλφια. σας έχω τη λύση:

    Μίζες!

    Αφού όλα γίνονται γιατί παίρνουν μίζες (για χτισίματα, για άδειες, για όπλα κλπ κλπ κλπ) να αρχίσουμε να τους μιζώνουμε για τα δάση.

    (ΡΕ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Ndn

    Ωστε και η Χαλκιδική οικοδομείται???

    Τι άθλια κατάσταση!!!

    Είναι ολφάνερο πια πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο και όχι για "τυχαίες" πυρκαγιές αφού και στη συγκεκριμένη περιοχή (στρατόπεδο Σακέτα) είχε πιάσει φωτιά το 2007 και κατακάηκε μεγάλη έκταση.

    Επειτα τώρα πια συμπληρώνεται το puzzle αφού στο νέο Νομοσχέδιο για τους Αυτοκινητόδρομους του κ. Σουφλιά προβλέπεται μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος εκεί στην ίδια τοποθεσία για την οποία συζητάμε, στο στρατόπεδο Σακκέτα!!!!
    Επειτα από μερικά χρόνια προβλέπω οι επόμενες γενιές να αναρωτιούνται γιατί η περιοχή θα ονομάζεται "των Αξιωματικών" και θα έχει γεμίσει από πολυτελείς μαιζονέτες.

    Νοιώθω εξοργισμένη.
    Μα τέλος πάντων δεν υπάρχουν νόμοι σε αυτή τη χώρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @antidrasi+sex

    Λέω να ονομάσουμε τον Υμηττό => Υμιζό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ειμαι κάθετα κατά της οικοπεδοποίησης του Υμηττού, να μην γίνουν κτίρια, να μην καταπατηθεί το βουνό για τσιμέντο.
    Ειμαι όμως κάθετα ΥΠΕΡ της διάνοιξης του νέου δρόμου.
    Μόνο του δρόμου, διευκρινίζω.

    Επίσης ειμαι κάθετα αντίθετος στο να βεβηλώνουν με σπρέη διάφοροι "ενεργοί πολίτες" οτι βρούν γράφοντας πάνω 'να μη γινει δρόμος'. Τέτοια ασχήμια ειναι χειρότερη απο αυτο που θέλουν να πετύχουν.

    Καλημερες και πάλι.

    * Ωραίο άρθρο και αυτο και το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Eδω ηθελα να αφήσω σχόλιο, το άφησα αλλού σχετικά.

    Ειμαι κάθετα κατά της οικοπεδοποίησης του Υμηττού, να μην γίνουν κτίρια, να μην καταπατηθεί το βουνό για τσιμέντο.
    Ειμαι όμως κάθετα ΥΠΕΡ της διάνοιξης του νέου δρόμου.
    Μόνο του δρόμου, διευκρινίζω.

    Ειδικά οι αυθαιρεσίες Στρατού, Εκκλησίας και διάφορων με νευριάζουν αφάνταστα.

    Επίσης ειμαι κάθετα αντίθετος στο να βεβηλώνουν με σπρέη διάφοροι "ενεργοί πολίτες" οτι βρούν γράφοντας πάνω 'να μη γινει δρόμος'. Τέτοια ασχήμια ειναι χειρότερη απο αυτο που θέλουν να πετύχουν.

    Καλημερες και πάλι.

    * Ωραίο άρθρο και αυτο και το άλλο και οι παραπομπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Tzonakos

    Τζονάκο, η βεβήλωση δημόσιων χώρων δεν αφορά μόνο τα συνθήματα που αφορούν την έκφραση της αντίθεσης για τον δρόμο στον Υμηττό. Εδώ βεβήλωσαν την Τριλογία του Πανεπιστημίου (με διάφορα άσχετα συνθήματα) κτίρια που αποτελούν μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Είναι οι "ενεργοί πολίτες" η αιτία ή μήπως το γεγονός πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ολα τα κτίρια δημόσια και ιδιωτικά μουτζουρώνονται!!!Μια μεγάλη μουτζούρα έχει καταντήσει η Ελλάδα.

    Οσον αφορά όμως τον δρόμο στον Υμηττό δεν θα συμφωνήσω μαζί σου και θα εξηγήσω το γιατί :
    Οταν σχεδιάστηκε η Αττική Οδός όλοι οι "ειδικοί"ισχυρίζονταν πως θα λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας. Εγώ δεν είδα να λύνεται κανένα πρόβλημα. Το αντίθετο θα έλεγα....

    Δύο συνοικίες (Καισαριανή και Βύρωνας) υποβαθμίστηκαν αφού

    1. Αυξήθηκε υπερβολικά ο αριθμός των διερχόμενων αυτοκινήτων τόσο στις κεντρικές αρτηρίες όσο και στα παρακείμενα στενά με αποτέλεσμα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας να καθίσταται αδύνατη η διέλευση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών.

    2. Η ζωή των κατοίκων αυτών των περιοχών έγινε αφόρητη αφού αυξήθηκε η ηχορύπανση καθώς και οι ρύποι από τις εξατμίσεις.

    Η δημιουργία της Αττικής οδού μπορεί μεν να διευκόλυνε τις διαδρομές αλλά δεν μείωσε στο ελάχιστο την αύξηση της χρήσης των ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας και τις παρακείμενες συνοικίες.

    Και κάτι ακόμη :
    Στον πολύπαθο Υμηττό ας μην ξεχνάμε πως παρά τις καταπατήσεις και τους κατ΄εξακολούθηση εμπρησμούς εξακολουθεί να υφίσταται σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Κάθε επιβάρυνσή του με θόρυβο και ανθρώπινες δραστηριότητες μειώνει τη δυνατότητα επιβίωσης των πλασμάτων της φύσης στην περιοχή.

    Η γνώμη μου είναι πως αντί να αυξάνονται οι αυτοκινητόδρομοι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να διευκολυνθεί η κίνηση των πολιτών μέσω των Μέσων Μαζικής μεταφοράς.
    Αντί να συντελούμε στην εξαφάνιση των Δασών θα πρέπει να φροντίσουμε τη διάσωσή τους.

    Καλημέρες πολλές tzonax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα αφου συμφωνούμε !

    Γράφεις :

    "
    Δύο συνοικίες (Καισαριανή και Βύρωνας) υποβαθμίστηκαν αφού

    1. Αυξήθηκε υπερβολικά ο αριθμός των διερχόμενων αυτοκινήτων τόσο στις κεντρικές αρτηρίες όσο και στα παρακείμενα στενά με αποτέλεσμα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας να καθίσταται αδύνατη η διέλευση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών.

    2. Η ζωή των κατοίκων αυτών των περιοχών έγινε αφόρητη αφού αυξήθηκε η ηχορύπανση καθώς και οι ρύποι από τις εξατμίσεις.
    "

    Για αυτούς τους λόγους πρέπει να γίνει νέος δρόμος, για να αποσυμφορηθούν οι γειτονιές !
    Λες να φέρουν Μετρό στην Καισαριανή τον Βύρωνα ψηλα, Νεα Ελβετία και Καρέα και Αστυνομικά ;

    Μια νεα μεγάλη οδός ειναι η λύση.
    Οσο για τις κινήσεις πολιτών, αν δεις, οι 9 στις 10 φέρουν στην ονομασία τους κατι που παραπέμπει στην αριστερά ! Ελεος !
    Ο κάθε πυροβολημένος -με το συμπάθειο- την ειδε αριστερός αγωνιστής και φυσικά με σπρέη λερώνει οτι βρει αφου "εχει" δίκιο ο αγώνας του !
    Δεν πα να δουν αν έρχομαι ;

    Μήπως ολοι αυτοί δεν εχουν διαμερίσματα εκει κοντά ;
    Δεν χτίστηκαν πρώτα ολες οι παρυφές του Υμηττού και τωρα λένε ΟΧΙ ;

    Δεν καταλαβαίνω, αληθεια δεν καταλαβαίνω και φυσικά ειμαι ΥΠΕΡ του δρόμου.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @tzonakos

    Οχι! Δεν συμφωνούμε tzonax!

    Αυτό που λέω εγώ είναι πως οι 2 αυτές συνοικίες ήταν μια χαρά ΕΩΣ ΟΤΟΥ κατασκευάστηκε η Αττική οδός αφού δεν μελετήθηκε το αν αυτές οι συνοικίες είχαν το απαραίτητο οδικό δίκτυο για να σηκώσουν τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που τις διέρχονται καθημερινά για να φτάσουν στην Αττική οδό!!!

    Εκτοτε υποβαθμίστηκαν οι συνοικίες και η ζωή των κατοίκων έγινε κόλαση. Μα πέρα από αυτό.... σημαντικότερο από όλα θεωρώ πως :
    - Στον Υμηττό υπάρχουν σπάνια πουλιά και σπάνια βλάστηση. Εξ άλλου έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή. Γιατί παραβλέπουμε αυτόν τον παράγοντα???

    -Τι πάει να πει κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου ο οποίος θα διασχίζει τα όρια μιας προστατευόμενης περιοχής????

    - Τότε ποιό είναι το νόημα των διατάξεων που ορίζουν ως προστευόμενη μια περιοχή????

    - Μήπως να υποθέσω πως για τους αυτοκινητόδρομους και για τις μαιζονέτες γίνονται οι εμπρησμοί??? Γιατί ξέρεις η περιοχή στο στρατόπεδο Σακέτα είναι που κάηκε το 2007 εκεί που τώρα χτίζονται οι μεζονέτες, εκεί που τώρα θέλουν να δημιουργήσουν τον κόμβο του νέου αυτοκινητόδρομου....

    Το Μετρό έτσι λένε, πως ΘΑ κατασκευαστούν σταθμοί στο κέντρο του Βύρωνα και στην Ηλιούπολη.

    Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η απόχρωση όσων μουτζουρώνουν. Η ουσία με ενδιαφέρει : Πως μουτζουρώνουν. Στις πρόσφατες Ετρωεκλογές τα προεκλογικά συνθήματα που είδα γραμμένα σε όλες τις συνοικίες προέρχονταν τόσο από μπλε,όσο και από κόκκινες, και πράσινες και μαύρες παρατάξεις.

    Οσο για το θέμα της οικοδόμησης του Υμηττού είναι διαφορετικό από αυτό των αυτοκινητόδρομων αλλά εξ ίσου σημαντικό. Το ποιοί έχτισαν τον Υμηττό άστα καλύτερα γιατί σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Ενα είναι βέβαιο : πως κανείς πολίτης δεν έχτισε αυθαίρετα δίχως τις πλάτες και τη στήριξη πολιτικών προσώπων που ήταν στα πράγματα σε κάθε εποχή.

    Για του λόγου το αληθές ρίξε μια ματιά εδώ : http://arthrosyllektis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%92%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%9D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @tzonakos

    Μάλλον πληκτρολόγησα λάθος το link. Αν μπεις στο άλλο μου blog arthrosyllektis.blogspot.com θα βρείς ενδιαφέροντα στοιχεία κάτω από την ετικέτα Δάση και Περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΖΩΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΙΛΑΤΕ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ.
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΑΝΤΕ ΒΟΔΙΑ ΓΙΥΑΤΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΕΡΑ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @zxr

    Φίλε μου υποθέτω πως το σχόλιό σου αφορά άλλη ανάρτηση. Γιατί εάν είχες διαβάσει το κείμενό μου θα έβλεπες πως δεν έχω κάνει καμιά νύξη για τα μισθολογικά σας. Στο κείμενό μου μιλώ για τις μαιζονέτες που χτίζατε ΠΑΡΑΝΟΜΑ μέσα σε δασική έκταση και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τα όσα αναφέρεις.

    Τώρα αν θέλεις να μιλήσουμε για το θέμα που θίγεις (το οποίο επαναλαμβάνω είναι παντελώς άσχετο με τη συγκεκριμένη ανάρτηση) εάν τα χρήματα για τις προικοδοτήσεις των θυγατέρων σας τα καταβάλλετε εσείς από το μισθό σας, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σας (από την ηλικία των 45 ετών) καλούμαστε να τις πληρώσουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Μόνο και μόνο για να απολαμβάνετε εσείς το προνόμιο να κάνετε και δεύτερη δουλειά μετά τη συνταξιοδότησή σας και να δουλέψουμε εμείς μέχρι τα 100 μας.

    Αν θέλεις πάντως να επισκέπτεσαι αυτό το blog θα ήθελα να σε παρακαλέσω το ύφος σου και οι εκφράσεις σου να είναι πιο κόσμιες. Δεν ταιριάζουν με το γενικότερο ύφος αυτού εδώ του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 2007 - 2012

    Τα αυτά πραγματοποιήθηκαν με την Ημιτελή ΤσιμεντανΑπλαση του κεντρικού Πεδίου του Αρεως των Αθηνών.
    Καταστρατηγήθηκαν όλοι οι Νόμοι του Κράτους σε Δασική χαρακτηρισμένη έκταση: Δίκαιο του Περιβάλλοντος της Ε.Ε. Δασικοί νόμοι. Οικονομική και Επιστήμη του Περιβάλλοντος. Οικολογική Νομολογία ΣτΕ ΝσΚ. σχετικοί νόμοι και ΦΕΚ απο το 1878.
    Ο αείμνηστος φίλος μας κάτοικος Θαμώνας εκλιπών καθηγητής Νομικής ποινικολόγος πρώην Υπουργός Αλεξανδρος Μαγκάκης το είχε πριν χρόνια χαρακτήρησει: σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.
    Και μέχρι σήμερα {που περικόπτονται οι μισθοί οι συντάξεις και απολύονται υπάλληλοι} δαπανήθηκαν τουλάχιστον 10.000.000 $ ευρώ για να βλέπουμε.............. φοίνικες και δένδρα που καταρρέουν και ένα πάρκο του ΕΙΔΕΝΑΙ, όπου η συνεισφορά του ως πνεύμονα πρασίνου στο περιβάλλον της πόλης μας..... σύμφωνα και με γνωμοδοτήσεις πανεπιστημιακών ειναι.....................ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.




    http://kyameftopedioareos.blogspot.com

    http://expaganus.wordpress.com

    http://www.asda.gr/elxoroi

    http://polmarkarch.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Πολύκαρπος Μαρκαράς

    Εχετε δίκιο. Η σπατάλη σε έργα για το θεαθήναι είναι ανυπολόγιστη. Κι έπειτα καμία απολύτως συντήρηση. Πολύτιμοι πόροι πεταμένοι στα σκουπίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;