ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Στην Ελλάδα απαγορεύεται να αρωσταίνεις


Χθες βρέθηκα τυχαία σε ένα περιστατικό που με συγκλόνισε. Μια φίλη μου με παρακάλεσε να την βοηθήσω να μεταφέρουμε τη μητέρα της στο νοσοκομείο επειδή παρουσίαζε έντονους ιλίγγους. Μόλις έφτασα στο σπίτι της η κυρία Σ. (η μητέρα) είχε αρχίσει να παρουσιάζει έντονους σπασμούς και τρέμουλο, μούδιασμα και σιγά σιγά πάγωναν τα άκρα της.

Θορυβημένες πως μπορεί να πρόκειται για την αρχή ενός εγκεφαλικού η κάποιου καρδιακού επεισοδίου και αφού η γυναίκα είχε αρχίσει να χάνει επαφή με το περιβάλλον λόγω των ιλίγγων (ήταν αδύνατον να την μεταφέρουμε μόνες μας) καλέσαμε το ΕΚΑΒ. Μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις κατά τις οποίες το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ ΔΕΝ απαντούσε και ενώ η κατάσταση της γυναίκας επιδεινωνόταν απάντησε στην άκρη της γραμμής μια γυναικεία φωνή (δυστυχώς δεν συγκρατήσαμε αριθμό θέσης)
Θα πρέπει να ήταν γύρω στις 11.30-12.00
-Παρακαλώ έχουμε ανάγκη κατεπειγόντως από ένα ασθενοφόρο στην οδό τάδε.
-Γνωρίζετε ασφαλώς πως αυτή τη στιγμή υπάρχει στάση εργασίας του ΕΚΑΒ?
-Οχι, δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως έχω έναν άνθρωπο που μπορεί να κινδυνεύει η ζωή του και απαιτώ να μου στείλετε ένα ασθενοφόρο.
-Μα τι μου λέτε τώρα, δεν σας ενδιαφέρει πως έχουμε στάση εργασίας?
-Οχι δεν με ενδιαφέρει κοπέλα μου, ένα ασθενοφόρο ζητώ, επαναλαμβάνω, έχω άνθρωπο μου μπορεί να κινδυνεύει η ζωή του!!!! Το καταλαβαίνεις????
- Σας επαναλαμβάνω πως έχουμε στάση εργασία ςπου λήγει στις 14.00!!!
- Απαιτώ εδώ και τώρα να έρθει ένα ασθενοφόρο. Αρνείστε δηλαδή να στείλετε ασθενοφόρο?Δώστε μου το όνομά σας παρακαλώ....
-Οχι, δεν σας το δίνω
..........
-Εμπρός, εμπρός?????? Δεν το πιστεύω! Μου έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα!!!!

Η γυναικεία φωνή από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ είχε κλείσει το τηλέφωνο!!!!!
Βρέθηκα σε αδιέξοδο, από τη μια να προσπαθώ να ηρεμήσω την εξαγριωμένη και απεγνωσμένη φίλη μου και από την άλλη ενστικτωδώς να τρίβω τα άκρα της κυρίας Σ. για να διευκολύνω τη κυκλοφορία του αίματος (δεν έχω γνώσεις πρώτων βοηθειών, αυτό μου ήρθε να κάνω ενστικτωδώς).

Κάλεσα έναν παθολόγο που γνώριζα (δυστυχώς βρισκόταν εκτός Αθηνών) και του ζήτησα απεγνωσμένα βοήθεα η μια συμβουλή τι μπορούμε να κάνουμε. Μου πρότεινε να καλέσουμε τους "Γιατρούς SOS". Το τηλεφωνικό τους κέντρο απάντησε αμέσως, μας ρώτησαν τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής και μας έδωσε κάποια βοήθεια από το τηλέφωνο (κυρίως καθησυχάζοντάς μας). Στην πορεία μας κάλεσαν και μας είπαν πως ο γιατρός που κατευθυνόταν προς το σπίτι της φίλης μου είχε εγκλωβιστεί στο δρόμο λόγω των ταραχών που είχαν ξεσπάσει λίγο παραπάνω στο αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής.

Μετά από μιάμισυ ώρα όταν μπήκε ο γιατρός (από τους γιατρούς SOS) στο σπίτι μας λέει "είχατε καλέσει ασθενοφόρο?". Λέμε "ναι, αλλά μας έκλεισαν κατάμουτρα το τηλέφωνο χωρίς να κρατήσουν ούτε όνομα ούτε τηλέφωνο". "Kάτω βρίσκεται ένα ασθενοφόρο και ψάχνει να βρει κάποιον άγνωστο άτομο τραυματισμένο στο δρόμο"!!!!!!" μας απαντά απορημένος. Δεν αργήσαμε να ανακαλύψουμε τι είχε συμβεί. Οι άνθρωποι του ασθενοφόρου μας επιβεβαίωσαν πως το σήμα που τους ήρθε από το κέντρο μιλούσε για "άγνωστο άτομο στο δρόμο" και αυτό έψαχναν και ρωτούσαν τους περαστικούς. Τους είχαν δώσει την διεύθυνση που είχε προλάβει να αναφέρει η φίλη μου προτού της κλείσει το τηλέφωνο η γυναικεία φωνή από το κέντρο του ΕΚΑΒ. Υποθέτω πως οι κλήσεις θα πρέπει να καταγράφονται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ και θα πρέπει να υπάρχει αναγνώριση κλήσης. Ετσι η γυναικεία φωνή που απάντησε προκειμένου να καλύψει την πλάτη της σε περίπτωση που ο μη γένοιτο συνέβαινε ένα μοιραίο γεγονός , και για να μην της αποδωθούν ευθύνες πως πολίτης κάλεσε ασθενοφόρο και δεν δόθηκε η κήση στα ασθενοφόρα, έδωσε την κλήση αλλά με όσα στοιχεία διέθετε (δηλαδή μόνο τη διεύθυνση) με την ένδειξη "άγνωστος άνθρωπος στο δρόμο"!!!!!!

Στην εύλογη ερώτησή μας στα παιδιά του ασθενοφόρου "δηλαδή όταν έχει στάση εργασίας το ΕΚΑΒ πεθαίνουν οι άνθρωποι?"μας εξήγησαν ευγενικά πως υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για να εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά. Μάλλον η κλήση μας είχε συμπέσει με αλλεπάληλες κλήσεις ασθενοφόρων λόγω των χθεσινών συμπλοκών.

Το σημαντικό ήταν πως η κυρία Σ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πρόλαβαν να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.
Εγώ όμως μετά από την αγωνία που έζησα χθες αναρωτιέμαι:
- Η στάση εργασίας ενός φορέα τίθεται πάνω από μια ανθρώπινη ζωή?
- Δεν θα μπορούσε η συγκεκριμένη γυναικεία φωνή να απαντήσει "θα φροντίσω να σας στείλω ασθενοφόρο το συντομώτερο δυνατό, αλλά να ξέρετε πως μπορεί να καθυστερήσει για δύο λόγους, ο ένας επειδή μέχρι τις 14.00 υπάρχει στάση εργασίας και ο δεύτερος επειδή αυτή τη στιγμή όλo το προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται σε έκτακτα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στο τάδε μέρος?"

Δεν λέω πως τα αιτήματα του συγκεκριμένου φορέα είναι δίκαια ή άδικα αφού δεν τα γνωρίζω. Δεν λέω πως ολόκληρο το προσωπικό είναι αγενές αφού στο ασθενοφόρο υπήρχαν δύο πολύ γλυκά και ευγενικά παιδιά. Αυτό που λέω είναι πως η ανθρώπινη ζωή είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε στάση εργασίας. Δηλαδή "λόγω στάσης εργασίας η λόγω επιδρομής στα αστυνομικά τμήματα απαγορεύεται να αρωσταίνετε"????
Ακόμη λέω πως ο σεβασμός προς τον πολίτη είναι το πρωταρχικό καθήκον κάθε εργαζόμενου σε κάθε φορέα ιδιαίτερα αυτούς που πραγματεύονται την ανθρώπινη ζωή.
Βehavior breeds behavior
λένε οι Αγγλοι.
Ο σεβασμός των εργαζομένων του ΕΚΑΒ προς τον πολίτη θα φέρει τον σεβασμό και τη συμπαράσταση του πολίτη απέναντι στα αιτήματα και τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

ΥΓ. Για παρόμοια συμπεριφορά σε άλλο κλάδο βλ. προηγούμενη ανάρτησή μου με τίτλο "στους διαδρόμους ενός δημόσιου νοσοκομείου"(εδώ)

34 σχόλια:

  1. Το θυμάμαι και το προηγούμενο post.. Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία πραγματικά.
    Πραγματικά στην Ελλάδα απαγορεύεται να αρρωστήσεις, όπως το γράφεις..Να παρακαλάς να μην αρρωστήσεις..
    Τυχαίνει τους τελευταίους μήνες να πηγαινοέρχομαι σε δαύτα, λόγω μιας ασθένειας συγγενικού μου προσώπου και πραγματικά τα έχω δει όλα, που λέμε..
    Αλλά το χειρότερο είναι η αγένεια που έχεις να αντιμετωπίσεις από υπαλλήλους θρονιασμένους χρόνια στη θεσούλα τους..Περαστικά στη μητέρα της φίλης σου.
    τα φιλιά μου έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kalos se brika!!
    Diabasa tin peripeteia pou eixes kai siglonistika! Eutixos eixe kali ekbasi!!
    O sebasmos kata tin gnomi mou prepei na uparxei se olous tous kladous na kuriarxei kurios o allilosebasmos!!
    Auto omos ksekinaei apo emas tous idious kata poson sebomaste ton idio mas ton eauto!!
    Se filo!
    Arco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίστευτη η ξετσιπωσιά τους! Η κυρία την ήθελε τη μύνησή της ή ότι άλλο παίρνει η συγκεκριμένη συμπεριφορά. Σημασία έχει πως όλα πήγαν καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΑΓΙΚΟΙ!
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι δεν πρέπει να το αφήσετε να περάσει έτσι. Η κυρία προφανώς παραβίασε κάθε κανονισμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ και έχει ευθύνη ατομική.

    Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να βρούνε ποια ήταν. Αν δεν τιμωρηθεί θα κινδυνέψουν κι άλλοι συμπολίτες μας.

    Εύχομαι να είναι καλά η κυρία Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το κράτος βλάπτει σοβαρά την υγεία. ή που θα σε σκοτώσουν στο δρόμο ή που θα απεργούν και δεν θα σου δώσουν σημασία. τι να πεις;
    πάλι καλά που βρέθηκε λύση..
    αυτό με τους γιατρούς σος δεν το ήξερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγκλονιστικο!!!
    Θα συμφωνησω με το σχολιο του teddy boy, η υπαλληλος που εκλεισε το τηλεφωνο πρεπει να απολυθει παραυτα κατα τη γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι καλά που σώθηκε η κυρία.

    Αλλά με τέτοιες συμπεριφορές μερικών υπαλλήλων, χάνουν το δίκιο τους όλοι οι υπάλληλοι, όπως λες.

    Θα μπορούσε να σου πει απλά ότι στέλνει το ασθενοφόρο από το προσωπικό ασφαλείας που εργάζεται οικειοθελώς, παρά το ότι έχουν στάση εργασίας.

    Και τα αιτήματά τους θα προωθούσε και θα έδειχνε ότι σέβονται την ανθρώπινη ζωή!

    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στα τελευταια τριάντα τόσα χρόνια μονο επι υπουργού υγείας Γεννηματά ειχε γίνει πραγματική επανάσταση στο χώρο της υγείας με το ΕΣΥ,από τότε κύλησε πολύ νερό στ'αυλακι,τίποτα νεότερο δεν περπάτησε,ούτε ένας υπουργός υγείας,ολων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων που ακολούθησαν, δεν κατάφερε να κανει το έλάχιστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι μια απίστευτη και απάνθρωπη ιστορία. αυτό το κλείσιμο του τηλεφώνου στα μούτρα και για ένα τέτοιο θέμα ζωής και θανάτου είναι η επιτομή του αμοραλισμού και του θράσους.η ρεαλιστική περιγραφή του περιστατικού που κάνεις του δίνει μεγαλύτερη δύναμη πειθούς και τρόμου για τον αναγνώστη.
    καλές γιορτές dyosmaraki και για να ξεφύγουμε λίγο από το κλίμα: άνακάλυψα τις προάλλες ένα χωριό στις κορυφές του πάρνωνα που το καλοκαίρι έχει τρία (3) παραδοσιακά πανηγύρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι γνωστές και συχνές οι παραλείψεις του ΕΚΑΒ. Καθυστέρηση να απαντήσουν, λίγα τα ασθενοφόρα, γίνεται διάκριση περιστατικών(αν είσαι ηλικιομένος χάθηκες), αργούν να φθάσουν στο προορισμό τους κ.ά.
    Στην Ελλάδα ή δε πρέπει να αρρωστήσεις ή πρέπει να έχεις και ....ασθενοφόρο δικό σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ αυτή την κίνηση δεν την ονομάζω κινητοποίηση. Την ονομάζω αλητεία. Απαράδεκτη η τηλεφωνήτρια. Κρίμα που δεν συγκράτησες τον αριθμό θέσης της, έτσι για το γαμώτο.
    Ελπίζω η φίλη σας να είναι καλά.
    Ναι, αυτό έχει σημασία. Αλλά θα έλεγα πως όχι μόνο αυτό.
    Αύριο ένας άλλος άνθρωπος μπορεί να έχει ανάγκη και η τύπισσα να κρίνει πως ασθενοφόρο δεν χρειάζεται.
    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. dyosmarakiκαλησπερα
    μετα απο μια τετοια αναλογη εμπειρια .εγω το ΜΑΙΟ αποχαιρετησα
    τελικα την μανα μου,το ασθενοφορο κατι ειχε παθει,αναγκαστηκαμε να
    φωναξομε τους ιατρους sos,μας καθησηχασαν και επαναπαυτηκαμε .τελικα μπηκαμε στο νοσοκομειο1 μαρτιου μειναμε 7 ημερες ραντζο,μετα ποτε απεργιες ποτε το ενα ποτε το αλλο .ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΚΑΤΣΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ετσι για να ξεχναω και ξεκινησε το ΚΑΣΙΩΤΟΚΟΥΣΕΛΙ οσοι πραγματικα βρισκονται ξαφνικα μπροστα σε τετοια γεγονοτα δεν
    ξερουν τι να κανουν.στο τελος
    οταν χρεισθηκαμε παπα μας ειπαν οτι
    επρεπε να κλεισομε ραντεβου.
    καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Roadartist

    Είναι γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πως το επάγγελμά τους συνδέεται με την ανθρώπινη ζωή και θα έπρεπε να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία.
    Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου καλλιτέχνιδα για τις ευχές.
    Θα τις μεταβιβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @arcobaleno

    Πολύ έυστοχη η παρατήρησή σου.
    Οταν δεν μας διακρίνει ο αυτοσεβασμός πως είναι δυνατόν να σεβόμαστε τον διπλανό μας?

    Καλώς όρισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Hafaistiwnas

    Ευτυχώς όλα πήγαν καλά
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @laplace78

    Οπως το λες, να κάνουμε το σταυρό μας να μην αρωσταίνουμε...
    Καλημέρα laplacako

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Teddyboy

    Η φίλη μου που είναι εξοργισμένη σκέφτεται να μάθει με ποιόν τρόπο μπορείν να διαμαρτυρηθεί.
    Και εγώ πιστεύω πως μπορεί να βρεθεί το συγκεκριμένο άτομο.
    Είναι πάντως τραγικό και απάνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @tovene592

    Ούτε εγώ γνώριζα τους γιατρούς SOS.
    Το τηλεφωνικό τους κέντρο απαντά καλώντας το 1016 και συνήθως από ότι έμαθα εκ των υστέρων έρχονται όταν τους καλέσεις μέσα σε μισή ώρα (εκτός αν έχει φωτιές,πυρκαγιές,καταλήψεις κλπ στον δρόμο)
    Στο κείμενο έβαλα link.
    Μου φάνηκαν εξυπηρετικότατοι και ευγενέστατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @αντώνης

    Συμφωνώ. Δεν είναι μοναχά για το συγκεκριμένο περιστατικό (που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος) αλλά όπως είπε ο TeddyBoy το ζήτημα είναι να μην κινδενέψουν άλλοι συμπολίτες μας εξ αιτίας της συγκεκριμένης κυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ikor

    Το πρόβλημα είναι όπως είχα πει και στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση πως κάποιοι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πως η συμπεριφορά τους μπορεί να φέρει τους πολίτες στον αντίποδα των αιτημάτων τους και αυτό είναι άδικο.
    Αντε να τολμήσει να μιλήσει κανείς στην φίλη μου τώρα για τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Vad

    Εχεις απόλυτο δίκιο.
    Βλέπεις είναι λίγοι πλέον οι χαρισματικοί άνθρωποι οι οποίοι αφήνουν έργο όπου και αν περάσουν.
    Αν θυμάμαι καλά προσπάθησε και ο Παπαδόπουλος ως Υπουργός Υγείας να κάνει κάποιες αλλλαγές μα δεν τον πρόλαβε γιατί προσπάθησε να τα βάλει με ισχυρά συμφέροντα και έστι μετακινήθηκε από αυτή τη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για τη συμπεριφορά (καλύτερη) που θα μπορούσε να έχει η κυρία στο τηλέφωνο απάντησαν οι προηγούμενοι σχολιαστές.

    Να προσθέσω κάτι άλλο,

    Θα μπορούσε (αλλά είναι ψιλά γράμματα) να υπάρχει προγραμματισμός στο ΕΚΑΒ που να συνδέεται με το κέντρο κυκλοφορίας και να τους βγάζει τη συντομότερη διαδρομή σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Κάτι σαν after shock management.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άλλη μια απόδειξη του μπάχαλου. Ετσιθελικά πάντα, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παράλειψή μου,ναι,τον Αλέκο Παπαδόπουλο δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νομίζω ότι σε μερικά επαγγέλματα η έννοια της απεργίας οφείλει να μην απομακρύνεται από την έννοια του ανθρωπισμού.

    Πολλές φορές, μιας και θα ακολουθήσω το συγκεκριμένο επάγγελμα, έχω σκεφτεί τι θα έκανα σε παρόμοιες περιπτώσεις, και νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι και να προωθηθούν τα όποια αιτήματα και να μην ταλαιπωρείται ο ασθενής: ενημέρωση των ασθενών με φυλλάδια για τις κινητοποιήσεις, για τις ανάγκες, για τα αιτήματα και προσπάθεια να έρθει η κοινωνία με το μέρος του γιατρού και όχι εναντίον του.

    Αυτός που πονάει σίγουρα δεν πρόκειται ποτέ να ενστερνιστεί το αίτημα του απεργού γιατρού, όταν ο τελευταίος τον αφήνει να πεθάνει στο δρόμο. Αν όμως ο γιατρός, μετά το πέρας της θεραπείας τον ενημερώσει ότι παρ'όλη την απεργία ήταν δίπλα του, τότε νομίζω ότι θα έχει κερδίσει έναν αναντικατάστατο κοινωνικό σύμμαχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @navarino-s

    "επιτομή του αμοραλισμού και του θράσους"

    Χαρακτήρισες με τον καλύτερο τρόπο το συγκεκριμένο απαράδεκτο περιστατικό.

    Πανηγύρια? Σε ποιά χωριά και πότε? Για λέγε για λέγε...

    Συμφωνώ πως πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια των τελευταίων ημερών, για αυτό η επόμενη ανάρτηση θα έχει αυτό το σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @leondokardos

    Οι ηλικιωμένοι δεν έχουν φαίνεται θέση στην περίθαλψη, το έχω βιώσει με δικό μου άνθρωπο στο παρελθόν.
    Αδιαφορούν οι πάντες.
    Και ενώ είναι λογικό πως ένα παιδί ή ένα νεαρό άτομο είναι σημαντικό να τραβά το ενδιαφέρον των γιατρών, είναι εξ ίσου παράλογο να αδιαφορούν για έναν απόμαχο της ζωής.
    Την ημέρα με το συγκεκριμένο περιστατικό δίπλα μας η κόρη ενός ηλικιωμένου ασθενή ούρλιαζε : "δώστε λίγο σημασία, δεν αξίζει του πατέρα μου τέτοια μεταχείρηση στο τέλος της ζωής του"
    Αστα να πάνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @cinderella

    Μα μόνο αλητεία μπορεί να χαρακτηριστεί καλή μου cinderella μια τόσο απάνθρωπη πράξη.
    Ευτυχώς η κυρία Σ. είναι καλύτερα, πέρασα χθες το απόγευμα να δω τι κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Κασιωτοκουσέλι

    Συγκλονιστική η μαρτυρία σου.
    Ισως μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες του καθενός από εμάς αναδεικνύεται η χρησιμότητα των blogs.
    Βγαίνουν προς τα έξω οι πραγματικότητες της καθημερινής ζωής και όχι της εικονικής
    (αυτής που παρουσιάζουν τα επίσημα ΜΜΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Matrix

    Οι γιατροί SOS φάνηκαν να χρησιμοποιούν μια τέτοια μέθοδο (νομίζω) αφού από ότι άκουσα χρησιμοποιούν GPS.

    Οσο για το ΕΚΑΒ δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Kitsosmitsos

    "Ετσιθελικά"
    Κάπως έτσι δεν κινείται η ζωή μας το τελευταίο διάστημα?
    Κάποιοι καθορίζουν με τη συμπεριφορά τους και τη δική μας ζωή χωρίς να μας προσφέρουν το δικαίωμα της επιλογής.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Hellenic Potion

    Η τοποθέτησή σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.

    Μάλιστα εάν κάποιος σου συμπαρασταθεί και κατόπιν σε ενημερώσει για τα αιτήματά του, θα τον στηρίξεις με όλο σου το είναι.

    Χαίρομαι που έτυχε να διαβάσεις αυτή την ανάρτηση. Παρ΄όλο που μιλάμε τόσο καιρό δεν γνώριζα πως θα ακολουθήσεις τον ιατρικό κλάδο.
    Εύχομαι αυτή η ανάρτηση και τα πολύτιμα σχόλια-προτάσεις που κατατέθηκαν να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και της αντιμετώπισής της.

    Την καλημέρα μου και ευχαριστώ για την πολύτιμη τοποθέτησή σου και πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. xαιρομαι που εισαι ακομα εδω....
    Δυοσμαρακι μου...!!! Περνα απο το μπλογκ μου να παρεις το δωρο σου
    Και καλες γιορτες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;