ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Δημοσκοπήσεις η Δημαγωγίες????


Μια παροιμία λέει "πες -πες το κοπέλι, κάνει τη κυρά και θέλει"
Ετσι λοιπόν αφού το τελευταίο διάστημα βαρέθηκα να ακούω από τα τηλεοπτικά μέσα περί δημοσκοπήσεων επί δημοσκοπήσεων, κατά την παροιμία ΘΕΛΗΣΑ να κάνω και εγώ μια δημοσκόπηση :
Να εντοπίσω το ποσοστό των τηλεοπτικών καναλιών που άνοιξαν τα δελτία ειδήσεών τους με εκτενή αναφορά στην δημοσκόπηση που αφορούσε
  • είτε τα ποσοστά των κομμάτων (ποιός προηγείται),
  • είτε ποιόν θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο πρωθυπουργό!!!!
Λοιπόν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησής μου έδειξαν πως :
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακο από το πρωί της 20ής μέχρι και το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου το ΣΥΝΟΛΟ (100%) των δελτίων ειδήσεων ΟΛΩΝ των τηλεοπτικών σταθμών (συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών) ξεκίνησαν με πρώτο θέμα τις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις. Αυτό συνετέλεσε ώστε να σπαταληθεί σημαντικό μέρος του χρόνου του δελτίου στις ανούσιες (κατά τη γνώμη μου) δημοσκοπήσεις στερώντας από τους πολίτες τη δυνατότητα πληροφόρησης για άλλα πιο καίρια θέματα όπως για παράδειγμα ακρίβεια, ανεργία, διεθνής κρίση κλπ κλπ

Δεν διαφωνώ πως τα αποτελέσματα των τηλεοπτικών δημοσκοπήσεων μπορεί να είναι χρησιμότατα για τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να βλέπουν εάν η δημοτικότητά τους ανεβαίνει η πέφτει (κάτι σαν έρευνα αγοράς ας πούμε), όμως ας μου εξηγήσει κάποιος ποιό είναι το νόημα μια τέτοιας δημοσκόπησης για την ζωή του απλού πολίτη? Ας μου αποδείξει κάποιος έμπρακτα την χρησιμότητά της και ΠΩΣ θα βελτιωθεί η ζωή των πολιτών εάν ένα κόμμα ανέβει κατά 1% και την άλλη ημέρα πέσει κατά 1%. Αλλωστε μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές που δεν θα έπρεπε καν να αναφέρονται. Αντίθετα κανένα κανάλι δεν φαίνεται να δίνει έμφαση στο γεγονός πως ένα ποσοστό της τάξεως του 20% των πολιτών δηλώνει πως ΔΕΝ είναι ευχαριστημένο από τις παρούσες πολιτικές συγκυρίες.

Θα ήμουν ευγνώμων λοιπόν εάν κάποιος φορέας επιχειρούσε άλλου είδους δημοσκοπήσεις με σκοπό την ανάδειξη αληθινών προβλημάτων της καθημερινότητας του λαού, με παράλληλες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Ισως εγώ να μην έχω την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσω μια τέτοιας μορφής δημοσκόπηση. Ελεγα όμως μήπως κάποιος φορέας λόγω της ημέρας, μια και σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στην μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ευαισθητοποιηθεί και πραγματοποιήσει μια δημοσκόπηση που θα καταγραφεί για παράδειγμα πόσες φορές τον χρόνο-αν όχι την εβδομάδα- παρεμποδίζεται η ομαλή διακίνηση των πολιτών από/προς το κέντρο της Αθήνας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (είτε λόγω των απεργιών που εξαγγέλλουν διάφοροι κλάδοι-, είτε λόγω των πορειών που διοργανώνονται από μικρές και μεγάλες ομάδες πολιτών-με όλο τον σεβασμό που τρέφω στα αιτήματά τους-). Η ακόμη μια δημοσκόπηση για το τι είδους δημοσκόπηση θα επιθυμούσε ο λαός να γίνει...Η ακόμη για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα της χώρας μας όπως για παράδειγμα μια δημοσκόπηση όπου θα καταγράφεται πόσοι από τους πολιτικούς άρχοντες που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα ή δημόσια περιουσία έχουν υποχρεωθεί να επιστρέψουν τα χρήματα η την δημόσια περιουσία στο δημόσιο, δηλαδή στους πολίτες.....

H λέξη δημοσκόπηση εμπεριέχει το ρήμα σκοπέ-ω /σκοπώ που στα Αρχαία Ελληνικά σήμαινε σκέπτομαι, αποδίδω σημασία σε κάτι. Από τα αποτελέσματα που βρήκα από τη δική μου δημοσκόπηση, δηλαδή από το γεγονός πως προβάλλονται υπέρμετρα ανούσιες δημοσκοπήσεις, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ πως αυτές δεν μπορεί παρά αποβλέπουν σε συγκεκριμένα οφέλη και ενώ δίνουν υπερβολική σημασία σε μηδαμινά ποσοστά που αφορούν μια μικρή μερίδα ανθρώπων (ένα ποσοστό 1 με 1.5% διαφορά), εθελοτυφλούν σε άλλου είδους δημοσκοπήσεις χρησιμότερες για το σύνολο των πολιτών.

Η θέση μου είναι πως η μοίρα του απλού πολίτη δεν βελτιώνεται με ερωτήσεις του στυλ "Πόσο ανέβηκε ή πόσο μειώθηκε το ποσοστό (κατ΄εξοχήν) των δύο μεγάλων κομμάτων?"

η "Ποιόν θεωρείτε ως καταλληλότερο πρωθυπουργός?"

Αντίθετα, με αυτήν την εμμονή οι πολίτες εθίζονται σε μια άκρατη προσωπολατρία που δεν έχει νόημα από τη στιγμή που υποτίθεται πως το πολίτευμά μας ορίζεται ως δημοκρατία. Στις αληθινές δημοκρατίες, λοιπόν, σημασία ΔΕΝ έχουν τα πρόσωπα μα η αποτελεσματική εργασία του συνόλου των εκλεγμένων από τον λαό εκπροσώπων για να φέρουν σε πέρας ένα προκαθορισμένο έργο.

Η καθημερινή μεταβολή των ποσοστών των κομμάτων αφορά μόνο διαδικασίες μάρκετιγκ που μάλλον είναι περιττές και αδιάφορες για τη ζωή του ίδιου του πολίτη. Οσο για το αν ένας ηγέτης είναι πιο χαρισματικός από έναν άλλον, αυτή η ιδιότητα μάλλον δεν μπορεί να καθοριστεί από καμία δημοσκόπηση, ούτε καν κληρονομείται....

Αποδεικνύεται έμπρακτα με πράξεις.

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν ΓΙΑΤΙ ειδικά αυτή την εποχή ΟΛΑ τα τηλεοπτικά κανάλια εμμένουν σε ανούσιες δημοσκοπήσεις ενώ θα έπρεπε να επικεντρώνουν την προσοχή τους σε σοβαρότερα θέματα?

Πρόσφατα διάβαζα (δεν θυμάμαι που) μια πρόταση που παραφράζοντάς την θα συμφωνήσω πως
"την πείνα και την ακρίβεια, την ανεργία και την υποβάθμιση του οικονομικού επιπέδου του απλού πολίτη δεν την γεννά η φύση, αλλά οι λανθασμένες αποφάσεις, οι εσφαλμένοι υπολογισμοί, η έλλειψη προνοητικότητας, τα δημαγωγικά μέτρα, οι πολιτικές των ισχυρών"

Μήπως λοιπόν τις "Δημοσκοπήσεις" να τις μετονομάζαμε σε "Δημ-αγωγίες"που σημαίνει (στα Αρχαία Ελληνικά)

"Η ΔΙ' ΑΠΑΤΗΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" ????

40 σχόλια:

  1. Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-η αναρτηση!!!

    Και φυσικα ειναι δημ-αγωγιες.

    Το θεμα ειναι ποσοι σκεφτονται με τον τροπο που σκεφτεσαι και εκφραζεσαι εσυ.
    Ελπιζω να ειναι αρκετοι σημερα και να γινουν ακομα περισσοτεροι αυριο-μεθαυριο.

    Μπραβο Δυοσμαρακι!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και να τις ονομάζουν είναι το ίδιο άχρηστες .. απορρώ που κάθονται και χαζεύουν με τις ώρες, λες και θα αλλάξει κάτι.. ;)
    Ωραία ανάρτηση πάντως! Μας τα λιάνισες όλα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ απαιτητική πολίτης είσαι και δεν τους κάνεις!Να ρωτήσουν για σοβαρά θέματα στις δημοσκοπήσεις;Μα τότε οι πολίτες θα εγείρουν απαιτήσεις για επίλυση των προβλημάτων τους!Δε λέει!

    ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εύγε! είσαι φτιαγμένη για το σταρ ;)καλό φθινοπωρινό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο τις καλυτερες αναρτησεις σου δυοσμαρακι!
    εντελως αποπροσανατολιστικες!να,συμφωφνωι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημοσκοπήσεις...δημαγωγίες...Το ίδιο δεν είναι τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπραβο δυοσμαρακι μου ,παντα σωστη σε ολα σου ακομη και στις δημοσκοπησεις -δημαγωγιες.Συμφωνω μαζι σου το 2ο,ας σκυψουν στ απλα προβληματα του απλου πολιτη που μας βασανιζουν καθημερινα.Φιλια ελευθερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά απόλαυσα τον τρόπο σκέψης σου. Το κείμενο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αλλά μιας και έθεσες κάποια ερωτήματα πρέπει να συμμετάσχουμε και στις απαντήσεις! Σωστά;

    Λοιπόν, αν γινόταν μία δημοσκόπηση σαν κι αυτή που λες δεν θα υπήρχε τίποτα για να μαλώσουν στα κανάλια. Δηλαδή τι νόημα θα είχε να μαλώσουν για το αν ειναι 52% ή 54% το ποσοστό των ανθρώπων που θέλουν διόδια στο κέντρο. Ενα απλό "η οριακή πλειοψηφία" θα ήταν αρκετό και στις 2 περιπτώσεις. Ωστόσο, τα κανάλια είναι επιχειρήσεις. Πρέπει κάτι να πουλήσουν. Αν οι δημοσκοπήσεις ήταν όπως όλες οι προηγούμενες θα ήταν 4-5 θέμα. Επειδη είναι διαφορετικές παίζονται ως πρώτο. Αν και οι επόμενες είναι ίδιες θα γινουν 2ο θέμα κ.ο.κ.

    Αυτή ειναι η γνώμη μου για το για ποιο λόγο προβάλλονται τόσο εκτενή ρεπορτάζ για τις δημοσκοπήσεις που όμως δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Αλλά για να λέμε την αλήθεια, ποιος περιμένει να ενημερωθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ για τη διεθνή κρίση;

    Καλό βραδυ dyosmaraki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @αντώνης

    Θέλω να πιστεύω πως αυτά που γράφω όλοι λίγο πολύ τα έχουμε σιγομουρμουρίσει. Δεν αρκεί όμως το σιγομουρμούρισμα...

    Χρειάζεται να πειστούμε πως "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός"και πως ό,τι μας σερβίρεται δεν είναι πάντα για καλό σκοπό. Για αυτό καλό είναι να ψάχνουμε τι κρύβεται πίσω από επαναλαμβανόμενες καθημερινές πρακτικές όπως είναι οι δημοσκοπήσεις.

    Πιστεύω πως είναι αρκετοί αυτοί που είναι συνειδητά προβληματισμένοι και ακολουθούν τη δική τους ρότα αδιαφορώντας για τις επιταγές της μάζας.

    Προτείνω να διαβάσουμε μια υπέροχη ανάρτηση της Roadartist με την οποία συμφωνώ πλήρως στο http://roadartist.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html η οποία στέλνει το μήνυμα πως "σε αυτή τη ζωή πρέπει να γίνουμε ό,τι εμείς θέλουμε".

    Ας γίνουν περισσότεροι λοιπόν αυτοί που κάνουν τις δικές τους επιλογές και ας μην μπαίνουμε στο τρυπάκι που μας στέλνουν οι δημοσκοπήσεις....

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @hfaistiwnas

    Πράγματι! Με τις δημοσκοπήσεις δεν αλλάζει τίποτα. Με την απαξίωσή τους όμως από πλευράς μας, ίσως κάτι να αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @vad

    Χα χα χα!Δίκιο έχεις!

    Ναι από μωρό ήμουν έτσι απαιτητική. Οταν ήθελα να διεκδικήσω την τροφή μου πιανόμουν από τα κάγκελα του κρεβατιού και τα έσεια έως ότου ζαλιστούν οι γονείς μου....
    Ετσι έλυνα τα προβλήματά μου, και κέρδιζα τον επιούσιον (το γάλα μου δηλαδή).
    Πρόβλημα λέγεται ότι έχει λύση. Τόσο για την κατασκευή του προβλήματος όσο και για την επίλυσή του απαιτείται να ενεργοποιηθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
    Την καλημέρα μου Vad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @basnia
    ¨
    Λες να έρθει μια μέρα να κάνω και εγώ τηλεοπτικές δημοσκοπήσεις???? Χα χα χα

    Καλημέρα basnia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @laplace78

    Ελπίζω αποπροσανατολιστικές να εννοείς τις δημοσκοπήσεις....όχι τίποτα άλλο αλλά....(αστειεύομαι φυσικά)
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @kitsosmitsos

    Ετσι νομίζω, πως είναι συνώνυμα...

    Καλημέρα kitsmits

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ελευθερία

    Πρωϊνά φιλιά καλή μου Ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ndn

    Και βέβαια είναι ευπρόσδεκτες οι απαντήσεις στα ερωτήματα. Βέβαια οι απαντήσεις επιφέρουν νέες ερωτήσεις (αυτή άλλωστε είναι η χαρά του διαλόγου).

    -Γιατί άραγε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων διαφοροποιούνται από εταιρεία σε εταιρεία ? (Μήπως "παίζει"το ποιός χρηματοδοτεί την συγκεκριμένη δημοσκόπηση?)

    -Θα συμφωνήσω μαζί σου πως τα κανάλια είναι εμπορικές επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η αυξημένη τηλεθέαση...η μήπως είναι η είσπραξη μεγαλύτερων κονδυλίων από όποιον χρηματοδοτεί την διασπορά των συγκεκριμένων "ψευδών","υποθετικών"η "ανούσιων" πληροφοριών? (π.χ. πολιτικά κόμματα, επιχειρηματίες κλπ)

    Γιατί μέχρι στιγμής εμένα δεν έτυχε να ρωτήσει κανείς τη γνώμη μου σε κάποια δημοσκόπηση....
    Εσάς μήπως????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Dyosmaraki,

    Εμένα προσωπικά δεν με έχουν ρωτήσει, αλλά εγώ έχω ρωτήσει πολλούς. Συμμετείχα στα exit polls των δημοτικών του 98, των Ευροεκλογών του 99, των βουλευτικών του 2000 (με εκείνα τα απίστευτα αποτελέσματα), των δημοτικών του 02, των βουλευτικών του 04. Στις Ευρωεκλογές του 04 θα είχα και καλύτερη θέση λόγω εμπειρίας, αλλά διάλεξα να πάω εφορευτική, μιας και με είχαν καλέσει εκεί. Από τις εκλογές έχω κάθε εμπειρία εκτός από κομματικός αντιπρόσωπος (όσο κι αν φαίνεται περίεργο).

    Επίσης έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλές έρευνες ψήφου, τηλεφωνικές και με κάλπη και σε πλείστες ακόμα έρευνες που διεξάγονται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων για λογαριασμό κομμάτων καναλιών, αλλά και υποψηφίων!! Η εμπειρία μου είναι μεγάλη και τις δημοσκοπήσεις τις εκτιμώ. Τις αληθινές όμως. Οποιος γνωρίζει στατιστική ή εφαρμοσμένα μαθηματικά, αν δει τον τρόπο που διεξάγεται μία δημοσκόπηση μπορεί εύκολα να καταλάβει αν είναι στημένη ως προς τα αποτελέσματα της. Δυστυχώς στις εφημερίδες το μόνο που παρέχεται είναι ο αριθμός νοικοκυριών και οι ημερομηνίες που διεξήχθει η δημοσκόπηση.

    Επομένως δεν αμφισβητώ καθόλου ότιο γίνονται δημοσκοπήσεις και κάποιες είνια πάρα πολύ έγκυρες. Θα επιμείνω ότι παρουσιάζονται τώρα και σε τόσο μεγάλο βαθμό επειδή ακριβώς πουλάνε. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το αντιμετωπίζουν ως ένα ευχάριστο νέο και ακριβώς σύμφωνα με την (τρομερά αστεία) διαφήμιση... «Θέλουν να το ακούνε»! Προβλέπω ότι αν η διαφορά παγιώνεται και στις επόμενες δημοσκοπήσεις θα μεταφερθούν στο 4ο-5ο θέμα μετά τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα για μένα είναι μέσον επηρεασμού και χειραγώγησης της κοινής γνώμης και αυτό αποδεικνύεται από την μορφή των ερωτήσεων, την προβολή δευτερευόντων στοιχείων κτλ Έτσι και τώρα γίνεται μια προσπάθεια αναβίωσης του δικομματισμού. Να δούμε τους αποδέκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όπως είπε και ο φίλος από τους Βουτιάνους αυτό επιχειρούν.
    Η αμέσως επόμενη προπαγάνδα που θα ακουστεί είναι πως χρειαζόμαστε κυβέρνηση με αυτοδυναμία και όχι κυβερνήσεις Συνασπισμού.
    Τις είδαμε και τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις...
    Προσωπικά δεν ενημερώνομαι από την τηλεόραση, ούτε φυσικά δίνω σημασία στις δημοσκοπήσεις.
    Πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος.
    Δεν προσφέρουν τίποτα στην ενημέρωση του πολίτη.
    Είναι επαγγελματίες νανουριστές ή στην καλύτερη περίπτωση άτομα που ασχολούνται με λαϊκίστικα ή χαμηλού επιπέδου θέματα..
    Όσο γρηγορότερα τους γυρίσουμε την πλάτη τόσο το καλύτερο.
    Άσε που έτσι μπορούν και να αλλάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα σε το πω απλά...

    "Δεν έχει σημασία εάν ο πόλεμος είναι ή δεν είναι αληθινός.
    Η νίκη δεν είναι εφικτή.
    Ο πόλεμος δεν πρέπει να κερδίζεται, πρέπει να συνεχίζεται.
    Η ιεραρχική κοινωνία βασίζεται στην φτώχεια και την άγνοια.
    Η νέα εκδοχή είναι παρελθόν και κανένα διαφορετικό παρελθόν δεν έχει υπάρξει ποτέ.
    Ο πόλεμος ανέκαθεν σχεδιαζόταν για να έχει την κοινωνία στο χείλος του λιμού.
    Γίνεται από την κυρίαρχη τάξη εναντίον των υποτελών της.
    Στόχος δεν είναι η νίκη στην Ευρασία ή την Αν. Ασία αλλά η προστασία της δομής της κοινωνίας…"

    Πάνω σε αυτή την άγνοια και με την ίδια πάντα λογική το αποτέλεσμα είναι πάντα το επιθυμητό... η προστασία της δομής της κοινωνίας...

    Lykos
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κι όμως αυτούς θελει ο ελληνας πολιτης...να τους ψηφίσει,να τους ζητησει ένα ρουσφετι...εχουμε ως λαός αυτό που μας αξιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O λαζόπουλος πότε αρχίζει????
    Να δούμε τι θα πει τώρα που τον Αγαπημένο του τον πέρασε ο...Κανένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κοίτα που πιάσαμε το ίδιο θέμα εμεις οι δύο !
    Και μάλιστα εσυ το αναλύεις περισσότερο όσον αφορά τον σκοπό των δημοσκοπήσεων.
    Κοίτα, πέτυχα μια δημοασκόπηση κάπου όπου ρωτούσνα πόσα βιβλία διαβάζουεμ κάθε χρόνο. Αυτη, μπορεί να μου πει πολλά περισσότερα απο το ποιόν θεωρούν για πιο κατάλληλο πρωθυπουργό.
    Χαζή ερώτηση κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά κάνουν Μελένια.!!
    Τα έχειν τους προστατεύουν.!!
    Γιατί τους ζητάς ευθύνες??
    Ξύπνιοι είναι.!!
    Ο λαός τι κάνει??
    Η λαμπρή νεολαία με δυό και τρία πτυχία??
    Με μεταπτυχιακά??
    Με ξένες γλώσσες??
    Που για να κρεμά σεις τα πτυχία τους δεν φθάνει ένας τοίχος.!!
    Γιατί δέχονται να παίξουν το παιχνίδι τους??
    Τι φταίει??
    Με τι χάντρες και καθρεφτάκια γελάνε τόσο έξυπνα παιδιά??
    Γιατί δεν μονιά ζουν να ζητήσουν τα δίκια τους??
    Εμείς θα τους ακολουθήσουμε.
    Παιδιά μας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ καλά τα λες Δυοσμαράκι.

    Αν είχε και ο μέσος πολίτης τον δικό σου τρόπο σκέψης:

    - τα τμήματα marketing των κομμάτων θα είχαν κλείσει
    - οι πολιτικοί μας θα έπαιρναν αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη και όχι την επικοινωνιακή απήχηση

    Δυστυχώς όμως, αυτό που βλέπουμε εγώ και εσύ, δεν μπορεί να το δει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

    Γιαυτό άλλωστε και την εξουσία την κατακτά πάντοτε αυτός που θα ξοδέψει προεκλογικά τα περισσότερα.

    Χρήματα που προέρχονται από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία αφού 'διορίσουν' τους εκάστοτε κυβερνόντες, μετά απλώς τους δίνουν εντολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νά λοιπόν που σε επισκέφτομαι για πρώτη φορα.
    Η ανάρτησή σου για τις δημοσκοπήσεις πολύ αναλυτική και πετυχημένη. Ετσι ακριβώς είναι, ενα ακόμα θέμα για .... συνεχείς συζητήσεις στα κανάλια.
    Όσο για εμάς, τα δικά μας προβλήματα; Ναι, αυτά δεν λύνονται απο τέτοιες ανόητες μετρήσεις.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δυοσμαρακι μου σε ευχαριστω πολυ για την αναφορά στο post μου, στο σχολιο σου προς τον αντωνη.
    Καλησπερα και καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φυσικά και οι σφυγμομετρήσεις αποτελούν πανίσχυρο όπλο στα χέρια της κάθε προπαγάνδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Ndn

    Σέβομαι την άποψή σου γαι τις δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα αφού καταθέτεις πως έχεις μια εμπειρία από πρώτο χέρι.

    Θα προσθέσω μόνο κάτι που δεν είναι απόλυτα σχετικό με τις δημοσκοπήσεις μα δεν είναι και εντελώς ξένο προς αυτές.

    Κάποτε έθεσα την ερώτηση σε ένα φίλο καθηγητή Πανεπιστημίου να μου εξηγήσει πως είναι δυνατόν άλλες επιστημονικές ομάδες να επιμένουν πως τα αποτελέσματα των ερευνών τους αποδεικνύουν πως η χρήση των κινητών δημιουργεί βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό ενώ άλλες ισχυρίζονται πως οι επιστημονικές τους έρευνες αποδεικνύουν ρητά πως καμία βλάβη δεν δημιουργείται στον ανθρώπινο οργανισμό από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

    Η απάντησή του ήταν:
    "Πάντα θα κοιτάζεις ποιός φορέας χρηματοδοτεί την συγκεκριμένη ερευνα....Για παράδειγμα όταν ή έρευνα αφορά το κάπνισμα και ο φορέας που χρηματοδοτεί την έρευνα είναι μια εταιρεία πώλησης τσιγάρων, θα ήταν αστείο να περιμένεις πως η επιστημονική ομάδα θα καταλήξει ποτέ στο συμπέρασμα πως το κάπνισμα βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό...."
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @tsopanis

    Κάποιος (δεν θυμάμαι ποιός) είπε πως σε περιόδους κρίσης οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι...

    Η φτώχεια πολλές φορές είναι η αδελφή της άγνοιας....

    Καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @cook

    Αχ αυτό το ρουσφέτι, πάνω σε αυτό βασίζονται οι πολιτικές μας επιλογές, έχεις δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @patsiouri

    Μάλλον έχω χάσει επεισόδια, δεν ξέρω πότε αρχίζει ο Λαζόπουλος...

    ΥΓ. Αλήθεια ποιός είναι ο Αγαπημένος του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Νίκος

    "Ο λαός τι κάνει?"

    Στήνεται στος ουρές για να ζητιανέψει λίγη βενζίνη...τίγγα τα βενζινάδικα χθες...

    "Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς"

    Χθες έμεινα 20 λεπτά μέσα σε ακινητοποιημένο λεωφορείο εξ αιτίας της ουράς των ΙΧ που περίμεναν σε βενζινάδικο και είχαν κλείσει τον δρόμο...Ουφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @teddyboy

    "Γιαυτό άλλωστε και την εξουσία την κατακτά πάντοτε αυτός που θα ξοδέψει προεκλογικά τα περισσότερα"

    Εχεις δίκιο. Κάποτε για να γίνει κανείς πολιτικός πούλαγε όλα του τα υπάρχοντα (χωράφια, ακίνητη περιουσία, ακόμη και το βρακί του -υπερβάλλω βέβαια χωρίς να αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο)

    Σήμερα όχι μόνο δεν χρειάζεται κανείς να πουλήσει τα υπάρχοντά του μα αποκτά περισσότερα κατά τη διάρκεια της πολιτικής του θητείας και μάλιστα την προεκλογική εκστρατεία την καταβάλλει ο πολίτης μέσω των χορηγιών που δίνει το κράτος στα πολιτικά κόμματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @leondokardos

    Και εγώ αυτό πιστεύω, πως οι μετρήσεις δεν λύνουν τα αληθινά μας προβλήματα.

    Καλώς όρισες Λεοντόκαρδε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Roadartist

    Την αναφορά την έκανα με το χέρι στην καρδιά καλή μου καλλιτέχνιδα. Αγάπησα πολύ αυτή σου την ανάρτηση.
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ασκαρδαμυκτί

    Συμφωνώ

    Καλή σου ημέρα askar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ισχσυρίζεται πως είναι ο Τσίπρας αλλά κάνει μπαμ πως είναι ο...Καταλληλότερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Dyosmaraki φάνηκε αυτό που γράφεις. Εκτιμώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που ενεργούν όπως εσύ.
    Απο εδώ και στο εξής θα γράφω αρκετά συχνότερα σκέψεις μου..
    Σε ευχαριστώ ξανά, καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;