ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Γελοιογράφοντας την επικαιρότητα.....+ 1 μάθημα ηθικής

Μπήκε το φθινόπωρο. Το πήραμε απόφαση πως οι διακοπές τερματίστηκαν οριστικά (τουλάχιστον για το 2008). Τα πρωτοβρόχια όντας ιδιαίτερα ωφέλιμα για τις καλλιέργειες αυτή την εποχή εκτός από τη γη δρόσισαν και εμάς.
Μοναχά που τα πρωτοβρόχια συνοδεύτηκαν από βροχή ανακοινώσεων για νέους φόρους και αυξήσεις σε πολλά είδη και υπηρεσίες....Η ΕΥΔΑΠ αρχής γενομένης της πρώτης Οκτώβρη αυξάνει το τιμολόγιό της κατά 3,5 % (αν θυμάμαι καλά). Είχε προηγηθεί φυσικά η κλασική γκρίνια περί του προβλήματος της λειψυδρίας (ξέρετε όπως η γκρίνια της ΔΕΗ περί της ανεπάρκειας του ηλεκτρικού ρεύματος ακριβώς λίγες ημέρες προτού η ΔΕΗ ανακοινώσει τις αυξήσεις στο τιμολόγιό της)
Οι μαθητές επέστρεψαν με χαρά στα θρανία..... ενώ την ίδια στιγμή προγραμματίζεται ένα πρωτότυπο πείραμα αποκαλούμενο Bing Bang με άγνωστες τις πιθανές παρενέργειες για την ανθρωπότητα. Ενα άλλο Bing Bang ξέσπασε με την αποκάλυψη της εμπλοκής του κ. Βουλγαράκη σε μια σκανδαλώδη αγοραπωλησία ανάμεσα στο Δημόσιο και την Μονή Βατοπαιδίου ή Βατοπεδίου ή Βαλτοπεδίου ή Ναρκοπεδίου (όπως πολλοί το αποκάλεσαν). Οι πιστοί Χριστιανοί δείχνουν απορημένοι και προσπαθούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει στο "περιβόλι της Παναγίας". Η Μονή Βατοπεδίου ισχυρίζεται πως η ιδιοκτησία της βασίζεται στα χρυσόβουλα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων και όχι μόνο......Ο πεθερός του κ. Βουλγαράκη σκίζει τα ιμάτιά του...και όχι μόνο...πως ο γαμπρός του είναι αθώος και πως όποιος τον πειράξει θα έχει να κάνει με τον ίδιο.... Το "σεμνά και ταπεινά"του πρωθυπουργού δείχνει να ξεθωριάζει ενώ η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρόπους να απεμπλακεί από το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός συμβουλεύεται τους επικοινωνιολόγους του για το πως πρέπει να φερθεί, συζητιέται έντονα πως ασκούνται πιέσεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης για να βγεί το κυβερνόν κόμα αλώβητο από την κρίση.
Εν τω μεταξύ οι δημοσκοπήσεις των διαφόρων εταιρειών καλά κρατούν, ...και ενώ μέχρι πρότινος έβγαζαν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή... ...τώρα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται σκορπίζοντας χαρά στους οπαδούς (αλλά και τους επικεφαλής) του κόμματος... Θέμα έχει τεθεί για το αν ο ήρθε το τέλος του δικομματισμού η εάν αντίθετα ενισχύθηκε. Οι ίδιες δημοσκοπήσεις ισχυρίζονται πως τα ποσοστά της Αριστεράς δεν επιδεικνύουν σημαντικές μεταβολές από.... παλαιότερα.... Το σκίτσο είναι του ΚΥΡ
Μοναχά τα ποσοστά του ΣΥΝ παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις παίρνοντας τη μορφή καρδιογραφήματος (μία πάνω-μία κάτω δηλαδή) όταν αφορούν το πολυσυζητημένο πρόσωπο του κ. Τσίπρα.
Οι πολίτες λέει άλλοτε μιλούν πικρόχολα..... Το σκίτσο είναι του ΚΥΡ

και άλλοτε ...."ειδυλλιακά"......Το σκίτσο είναι του ΚΥΡ
Σοβαρές όμως αναταράξεις έχει προκαλέσει το ζήτημα της τύχης της ΟΑ. Ο κ. Χατζιδάκης από ότι φαίνεται έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση αφού οι εργαζόμενοι στην ΟΑ έχουν στρέψει τα πυρά τους εναντίον του.
Σύμφωνα με άρθρο του Βήματος της 25.9. ο αντιπρόεδρος της Αναλογιστικής Αρχής κ. Μ. Βαμβακάς επισημαίνει πως "το Ασφαλιστικό έχει εξελιχθεί στο κύριο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και παρουσιάζει τάσεις επιδείνωσης αφ΄όσον δεν υπάρξουν -εγκαίρως -ουσιαστικές παρεμβάσεις μέσα από συναινετικές διαδικασίες" . Σχήμα οξύμωρο αποτελεί η είδηση πως ετοιμάζεται σχέδιο από την κυβέρνηση, όπου όπως αναφέρεται όσοι από τους εργαζόμενους της ΟΑ δεν επιθυμούν να μεταταχθούν στο Δημόσιο θα συνταξιοδοτούνται από την ηλικία των 45 ετών!!!!!
Η εταιρεία στην οποία εργαζόμουν αποχώρησε από την Ελλάδα, και άφησε υπαλλήλους στο δρόμο. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο επειδή είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ δεν μπορώ να συνταξιοδοτηθώ νωρίτερα από την ηλικία των 65 ετών !!!!
Μήπως οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας ????
Η μήπως μπορώ να υπαχθώ και εγώ σε αυτή τη διάταξη????
Απλά αναρωτιέμαι......
Πάμε παρακάτω.....Την ίδια ώρα που ο λαός συνεχίζει αμέριμνα την καθημερινότητά του το τοπίο παραμένει θολό ως προς το ποιό περιουσιακό ακίνητο ή κινητό ή άϋλο στοιχείο θα λογίζεται ως τεκμήριο
Η υπέρμετρη προβολή από τα ΜΜΕ της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων που ξεκίνησε μόλις τη προηγούμενη Δευτέρα πανικόβαλλε τους Γιωταχήδες που έσπευσαν να σχηματίσουν ουρές χιλιομέτρων στα πρατήρια βενζίνης.... ίδια και απαράλλαχτα όπως την προηγούμενη φορά για την οποία είχαμε μιλήσει στην ανάρτηση Γιωταχήδες και βενζίνες φέραν στη ζωή μας γκρίνιες-να μην τα λέμε πάλι- ("τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς") . Αναμενόμενο αποτέλεσμα ....να "στεγνώσουν"τα πρατήρια και να απρουσιαστούν κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά
Το αντίτιμο των διοδίων όχι μόνο αυξάνεται μα και προκαταβάλλεται για δρόμους που ΘΑ γίνουν. Πολύ χαρακτηριστική η περιγραφή του Παντελή Μπουκαλά της εφμ Καθημερινής όπου αναφέρει χαρακτηριστικά
Πας λοιπόν στο εστιατόριο και παραγγέλνεις με το γνωστό λιτοδίαιτο πνεύμα χοιρινή,χωριάτικη,φέτα,χόρτα,κρασάκι, α ! και μια μελιτζανοσαλάτα. Τα σημειώνει ο σερβιτόρος και αντί να κινηθεί προς την κουζίνα, σου δίνει τον λογαριασμό. "Είκοσι εφτά κι εξήντα, το φιλοδώρημα δεν περιλαμβάνεται, ελάτε μεθαύριο να φάτε ότι παραγγείλατε επειδή λέει το εστιατόριο μπήκε σε "πρόγραμμα αυτοχρηματοδότησης"
(Ολόκληρο το άρθρο το βρίσκετε εδώ , διαβάστε το αξίζει)

Γκρίζο το τοπίο οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά από όλα. Μοναδικό φως στο βαρύ αυτό κλίμα οι δραστηριότητες κάποιων παιδιών....
Η ομάδα αρχαίου δράματος μιας ομάδας νεαρών μαθητών του Κλασσικού Γυμνασίου του Ζάγκρεμπ βρέθηκε στην Ελλάδα και ανέβασε στην Τήνο μια θεατρική παράσταση βασισμένη στον
"Ιππόλυτο"του Ευρυπίδη. Στο συγκεκριμένο σχολείο τα παιδιά διδάσκονται Αρχαία και Νέα Ελληνικά. Μα είναι και κάτι άλλο, μαθαίνουν να αγαπούν το "διαφορετικό", δηλαδή την ιστορία και τον πολιτισμό των γειτονικών στη χώρα τους λαών.

Αυτοί λοιπόν οι μικροί Κροάτες πέρσυ μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας συγκέντρωσαν χρήματα από τις παραστάσεις που έδωσαν στη χώρα τους και τα πρόσφεραν για την ανοικοδόμηση ενός πυρόπληκτου σχολείου, στο Αλιβέρι Ευβοίας.


.....Ενα μάθημα
ηθικής και ανθρωπιάς από τους νεαρούς μαθητές της γειτονικής μας χώρας που καθώς φαίνεται ασχολείται με την καλλιέργεια της ψυχής των παιδιών.
Στην Ελλάδα η είδηση (εδώ)
πέρασε στα ψιλά γράμματα.....

45 σχόλια:

  1. apisteytes oi geloiografies alla ayth me tsipra k thn gynaika pu thelei na mayrisei me ekanan na liwsw..xaxaxaxaxaxa

    foberh anarthsh Dyosmaraki,wste h eydap MONO 3,5% aysksh tha mas kanei..ti kaloi pou einai..

    gia telwneiakous tu na pume..opoios thelei ekbiazei thn kybernhsh me doureio ippo ton lao..

    gia tous kroates mprabo tous..den to hxera kan..

    kalo SK na exeis,filia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dyosmaraki τέλειο αυτό με την επικαιρότητα και τις γελοιογραφίες! Να το ξανακάνεις!
    Σήμερα τελείωσε και η απεργία των τελωνειακών, πάλι καλά, είχαν αρχίσει και εδώ να ανεβάζουν τις τιμές τις βενζίνης.. Αυτό με τα τεκμήρια ακόμη δεν το έχω καταλάβει, αλλά οκ θα το ψάξω! Επίσης να ναι καλά τα παιδιά από την Κροατία, που σκέφτονται τη χώρα μας, μιας που οι δικοί μας έχουν άλλα(!) να σκεφτούν! :)
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E,μα και συ δεν άφησες κανέναν σε ησυχία,ολους τους τάριξες ένα χεράκι και καλά έκανες(κάτι από ...Αλέκα δεν πήρε το μάτι μου!).
    -Τα παιδιά της Κροατίας:Η επαφή με την ορθολογιστική αρχαιοελληνικη σκέψη ίσως ανοίξει τα μάτια ενός λαού που κουβαλάει πάνω του αμαρτίες ναζισμού από την εποχή της συνεργασίας με το Γ'Ράιχ(Ουστάσι).
    Καλό απόγεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @laplace78

    Και εμένα μου άρεσε πολύ η συγκεκριμένη γελιογραφία.

    Οσο για την ΕΥΔΑΠ λέγεται πως θα κληθούμε να καταβάλλουμε κάτι σαν το Σπατόσημο...μόνο που θα λέγεται Ψιτταλόσημο....(ένα τέλος για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας το οποίο θα πληρώνουν οι καταναλωτές με τον λογ/σμό ύδρευσης-αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @hfaistiwnas

    Δεν το άκουσα πως τελείωσε η απεργία.

    Οσο για τα τεκμήρια, εάν για παράδειγμα έχεις ένα αυτοκίνητο 6000 κυβικών ενώ δηλώνεις εισοδήματα που πέφτουν κάτω από το αφορολόγητο και τίθεται το ερώτημα πως συντηρείς ένα αυτοκίνητο τόσο μεγάλου κυβισμού, τότε θεωρείται τεκμήριο αφού σημαίνει πως έχεις άλλους κρυφούς πόρους που δεν τους δηλώνεις.
    Εάν όμως ως τεκμήριο θεωρηθεί ένα μικρό εξοχικό που μπορεί να διαθέτεις, και επιβληθεί φόρος τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

    Θα μάθουμε μόλις ανακοινώσουν τι θα περιλαμβάνεται και τι όχι στα τεκμήρια διαβίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @vad

    Δυστυχώς δεν βρήκα γελιογραφία ούτε για την Αλέκα ούτε για τον Καρατζαφέρη. Φαίνεται πως αυτοί δεν εμπνέουν τους γελιογράφους μας. Υποθέτω πάντως πως η Αλέκα μπορεί να συμπεριληφθεί στη γελιογραφία με τη φουφού (λόγω μη αυξομείωσης ποσοστών σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις).

    Οσο για τα παιδιά από την Κροατία όσο και αν λένε πως "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα" ας ελπίσουμε πως τα παιδιά δεν έχουν ποτιστεί με τις εμπάθειες που άφησε ο πόλεμος και ο ναζισμός στους γονείς τους, αφού αυτά τότε δεν είχαν γεννηθεί ακόμη. Αλλωστε όπως λες ευχής έργο είναι τα παιδιά να εμπνευστούν και να ανοίξουν τη σκέψη τους με τη γνώση του αρχαιοελληνικού ορθολογιστικού πνεύματος.
    Για μένα σημασία έχει η καλή τους διάθεσή να διαθέσουν χρήματα από τα έσοδά τους για να στηριχτεί ένα Ελληνικό πυρόπληκτο σχολείο καθώς και η διάθεσή τους να γνωρίσουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα.
    Καλό απόγευμα Vad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο ! Υπέροχο ! Εκπληκτικό !
    Αναδρομή στην επικειρότητα,διανθισμένη με ταιριαστές γελοιγραφίες που της δίνουν μια ευχάριστη μορφή.
    dyosmaraki είσαι υπέροχη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτυχημένη η απόπειρα
    η Ελλάδα έχει κατηγορίες εργαζομένων
    δεν είναι καινούργιο
    για φαντάσου από τα 45 στη σύνταξη
    όταν κάποιοι από εμας ίσως δεν πάρουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είτε με δικομματισμό είτε χωρίς και οι 300 στην πλάτη του ΄Ελληνα φορολογούμενου θα ξύνουν την αγκλίτσα τους.

    Εύγε στα παιδιά απ΄το Ζάγκρεμπ!!!
    Να και κάτι ελπιδοφόρο και θετικό

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Είναι πανέμορφη η ανάρτηση σου!

    Εγώ πάντως λύθηκα στα γέλια με την ..σκάφη αναψυχής (τα γεράκια στη γωνία όλα τα λεφτά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελεια!!!!!Τι άλλο να πω;;
    Καλό βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχο αφιέρωμα στην "επικαιρότητα". Οι γελοιογράφοι είναι οι πιο αξιόπιστοι πολιτικοί αναλυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι γελοιογραφιες ειναι εκπληκτικες, απο τις καλυτερες σατιρες!!
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καυστική και πραγματικά ολοκληρωμένη
    ανάρτηση αγαπημένο μου Δυοσμαράκι
    Πρέπει να αρχίσουμε να λέμε ολες
    τις αλήθειες και να παίρνουμε θέση!!!

    ΚΟΤΣΥΦΟΦΙΛΏ ΣΕ

    ΤΣΙΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυοσμαρακι, καλησπερα.
    Απο χθες που την ειδα την αναρτηση ειλικρινα δεν ξερω τι να γραψω, εχω μεινει αφωνος.
    Παντα να εχεις τετοιες εμπνευσεις, καταπληκτικη αναρτηση!!!

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ έξυπνο post! Οι γελοιογραφίες είναι η πιο απλή και εύστοχη μορφή σάτιρας.

    Όσο για τα χρήματα που έστειλαν τα παιδιά από το Ζάγκρεμπ, είναι προς τιμή τους.

    Ελπίζω αυτοί που τα διαχειρίστηκαν να τα αξιοποίησαν καλύτερα απ' ό,τι εκείνοι που έχτισαν δημαρχείο στη Ζαχάρω με τα χρήματα της Αυστραλιανής κυβέρνησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολλές ανησυχίες.
    Πολλούς προβληματισμούς.
    Κάθε φορά και κάτι το καινούριο.
    Το όμορφο.
    Κάθε φορά μας ξαφνιάζεις ευχάριστα.
    Ας είναι ευλογημένος αυτός που έβγαλε αυτό το μαραφέτι το διαδύκτυο.
    Πως αλλιώς θα σε είχαμε γνωρίσει.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ καλή η ανάρτηση σου και οι γελοιογραφίες που έχεις διαλέξει είναι καταπληκτικές!

    Εμένα μου άρεσε αυτή με με τα οικόπεδα στον Αρη!

    Για τα παιδιά από την Κροατία δεν το ήξερα, και είναι προς τιμή τους. Απορώ παντως αν με όλα αυτά τα χρήματα που μαζευηκαν τι τελικά έγινε!

    Καλήμέρα Dyosmaraki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν θες παίζεις δυοσμαρακι.. εχεις προσκληση, καλη εβδομάδα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλημέρα...πρώτη φορά βόλτα από το Blog σου και επειδή ασχολήθηκες με γελοιγραφίες δες κι αυτό: http://apostolosskitsa.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχω εκνευριστεί τόσο πολύ με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα! Είναι ιδέα μου ή χώρα οδηγείται προς το αδιέξοδο; Χαχ... και τι να κάνουμε εμείς;

    :( Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλο μήνα αγαπημένο μου
    Δυοσμαράκι!!!

    κοτσυφοφιλώ σε

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ηρθα για μια καλησπερα και
    καλο μηνα,... και σιγουρα δημιουργικο!
    Υ.Γ.
    Μια γελοιογραφια τις περισσοτερες φορες, λεει οσα μια βαθυστοχαστη, (χωρις ειρωνια) πολιτικη αναλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έτσι, να σου ευχηθώ καλό μήνα και ...μη χάνεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @leondokardos

    Οι γελιογράφοι μας είναι υπέροχοι leondokarde, σε αυτούς που είχαν την έμπνευση αξίζουν τα συγχαρητήρια.
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @pafa64

    Δύο κατηγοριών συνταξιούχοι υπάρχουν σε αυτή τη χώρα :
    -οι "συνταξιούχοι ετών 45" (βλ.κατ'εξοχήν δημόσιοι υπάλληλοι) και
    -οι "συνταξιούχοι ετών 65" που εξακολουθούν να εργάζονται σκαρφαλωμένοι στις σκαλωσιές των οικοδομών επειδή στις οικοδομές όπως είναι γνωστό, οι εργοδότες ΔΕΝ κολλάνε ολόκληρο τον αριθμό των ενσήμων.....
    Ξέχασα :
    Οπως λες υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία αυτή των -"δυνάμει"συνταξιούχων,
    αυτών που ανησυχούν....
    Αυτοί διαπιστώνουν πως τα σχέδια για την εξυγίανση των ασφαλιστικών Ταμείων μάλλον δεν σχεδιάζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @φύρδην -μίγδην

    Γλαρένια μου έχεις δίκιο, σε μια γκλίτσα καθόμαστε όλοι...

    Καλημέρα με πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @teddyboy

    Και εγώ γέλασα πολύ με αυτή τη γελιογραφία. Μάλιστα άρχισα να σιγομουρμουράω το "ένα νερό κυρά Βαγγελιώ" μα μετά σιώπησα γιατί φοβήθηκα μην θεωρηθεί ακόμη και το τραγούδι τεκμήριο αναψυχής....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @νανά τσούμα

    Νάσαι καλά Νανά μου
    Σε ευχαριστώ που με τιμάς με την επίσκεψή σου και τον σχολιασμό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @λάκης φουρουκλάς
    Εχεις δίκιο Λάκη. Οι γελιογράφοι μας ακολουθούν το "μια εικόνα χίλιες λέξεις" έχουν καταπληκτικές εμπνεύσεις όταν σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Roadartist

    Καλή μου καλλιτέχνιδα, έτσι είναι, με έναν εύσχημο τρόπο οι γελιογράφοι μας καταφέρνουν να σατιρίζουν με έναν ιδιάιτερο τρόπο τα καλώς και τα κακώς κείμενα στη χώρα μας
    Καλή σου ημέρα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @karaflokotsifas

    Καλέ μου κοτσυφάκο

    Συμφωνώ μαζί σου και στέλνω πολλά δυοσμαροφιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @αντώνης

    Νάσαι καλά καλέ μου Αντώνη. Την έμπνευση, τα ερεθίσματα και ττις επιρροές τα εισπράττουμε ο ένας από τον άλλον.
    Οπως είπα παραπάνω οι γελιογράφοι μας νάναι καλά που μας κάνουν και χαμογελάμε με τα καμώματά τους.
    Και έχουμε τόση ανάγκη από ένα χαμόγελο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ikor

    Χμμμ! Οσο για το αν αξιοποιήθηκαν σωστά τα χρήματα των παιδιών δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Οπως λες δεν γνωρίζουμε που και αν χρησιμοποιήθηκαν σωστά όλα τα χρήματα που μαζεύτηκαν.
    Μου δίνεις την αφορμή να αναφέρω πως αυτούς που θαύμασα ήταν τους Κύπριους οι οποίοι είπαν : εμείς λεφτά δεν θα προσφέρουμε, μα θα υιοθετήσουμε κάποια χωριά. Εάν για παράδειγμα κάηκαν 10 σπίτια θα αναλάβουμε να κατασκευάσουμε 10 σπίτια, εάν οι άνθρωποι είχαν 100 πρόβατα θα τους αγοράσουμε 100 πρόβατα, εάν κάηκαν 100 ελιές θα αγοράσουμε και θα φυτέψουμε 100 ελιές. Ετσι κι έγινε, στα χωριά που είχαν αναλάβει οι Κύπριοι (κυβέρνηση,Τράπεζα,πολίτες) οι εργασίες ολοκληρώθηκαν όπως ακριβώς είχαν υποσχεθεί (εύγε τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @νίκος

    Αυτό το "μαραφέτι"είναι αλήθεια πως μας φέρνει όλους πιο κοντά. Ισως να είναι τελικά η νέα μορφή "καφενείου"όπου ανταλάσσουμε τις απόψεις μας...
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια. Γνωρίζεις την εκτίμηση που τρέφω για σένα.
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ndn

    Η γελιογραφία με τα οικόπεδα στον Αρην είναι πράγματι καταπληκτική. Μου θυμίζει επίσης κάτι σε UFO!!!

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @roadartist

    Μπαίνω αμέσως να δω την πρόσκληση καλή μου καλλιτέχνιδα. Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @απόστολος

    Ενδιαφέροντα τα σκίτσα σου Απόστολε. Θα σε επισκέπτομαι τακτικά.

    Καλώς όρισες σε αυτήν εδώ τη διαδικτυακή γωνιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @antoine

    Και η δική μου ιδέα αυτή είναι καλέ μου Antoine. Πως οδηγούμαστε σε αδιέξοδα που εύχομαι αφού πιάσουμε πάτο να ξανασηκωθούμε....

    Πολύ καλή η ερώτησή σου : εμείς τι κάνουμε ?
    Η δική μου απάντηση είναι να αρχίσουμε να αλλάζουμε το δικό μας κοντινό περιβάλλον, ξεκινώντας από τις δικές μας συνήθειες, τις συνήθειες της οικογένειάς μας, της γειτονιάς μας, του Δήμου μας. Εάν αρχίσουν οι αλλαγές από το σπιτικό μας κάποτε θα φτάσουν στην κορυφή, γιατί από ότι φαίνεται όλες οι κορυφές έχουν πιάσει τα όρια της αλαζονείας και δεν καταδέχονται να σκύψουν για να ακούσουν τα προβλήματα των μικρότερων λόφων....
    Πολύ καλή η ερώτησή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @karaflokotsifas

    Καλό μήνα και σε σένα καλέ μου κοτσυφάκο (έστω και καθυστερημένα). Τις τελευταίες ημέρες πιέστηκα χρονικά και χάθηκα λίγο, μα θα επανορθώσω σύντομα, θα περάσω από τα blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @dora f
    @ leondokardos

    καλό μήνα εύχομαι και σε εσάς καλοί μου φίλοι.
    Χάθηκα λόγω πιεσμένου χρόνου αυτή την εβδομάδα, μα θα επανορθώσω.
    Μια σκέψη τρυφερή σας στέλνω για τις όμορφες ευχές σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ε όχι "και αρχίζει να ξεθωριάζει" το ... σεμνά και ταπεινά!
    Ρόμπα το έχουν κάνει οι άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. δυοσμαρακι αδικείς με ορισμένα απο οσα λες. Δεν θελω να πω δημόσια, αν θέλεις μόνο απο κοντά θα σου εξηγούσα.
    Πχ. προτείνεις την απόλυση των υπαλλήλων ΟΑ και να ψάχνουν για δουλειά στα 45 τους ; Ποιός θα τους πάριε και με τι μισθό ;
    Οι μετατάξεις ειναι ανεφάρμοστες, παραμύθι για να λένε τα κανάλια και να πιστεύουν οι αφελείς.
    Ολοι σχεδόν με πάνω απο 8000 ενσημα σύνολο ; ( 26 χρόνια δουλειάς )
    Ξέρεις οτι θα τους πετάξει στο δρόμο κανονικά ; Θα την κλείσει με πτώχευση αρα ουκ αν λάβουν.
    Αυτη η χαρά του κόσμου για την εξαθλίωση συμπολιτών ειναι ανεξήγητη. Δεν διαφωνώ βέβαια οτι υπάρχουν κοινωνικές διακρίσεις σε πάρα πολλούς τομείς.

    Επειδη αναφέρεις και άλλα θέματα εδω, θα χρειαζόμουν σχόλιο των 70 γραμμών να τοποθετηθώ. Αυτα προς το παρόν.
    Καλη σου μερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @tzonakos

    Για το θέμα των υπαλλήλων της ΟΑ που θίγεις, σίγουρα δεν χαίρομαι με το ενδεχόμενο μια μερίδα εργαζομένων να βρεθούν στο δρόμο, ούτε με το ενδεχόμενο να κλείσει μια εροπορική εταιρεία όπως η ΟΑ με την οποία πιστεύω πως έχουμε δεθεί και θεωρούμε εθνικό αερομεταφορέα.

    Ομως εξ ίσου όμως λυπάμαι για μεγάλο αριθμό 45ρηδων που βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη μοίρα (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονταν στην εταιρεία που εργαζόμουν και εγώ). Αυτοί οι 45ρηδες είχαν την "ατυχία" να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Η εταιρεία στην οποία εργαζόμασταν αποχώρησε από την Ελλάδα. Αυτοί οι 45ρηδες (και βάλε) από υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη σήμερα είναι αναγκασμένοι να κάνουν εργασίες του ποδαριού και κανείς δεν μιλά για αυτούς.

    Το χειρότερο όμως είναι πως δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν (έστω και αν έχουν 30 χρόνια ένσημα) αφού σύμφωνα με το ΙΚΑ πρέπει να συμπληρωθεί ΚΑΙ το όριο ηλικίας.

    Αυτό που λέω είναι πως δεν μπορεί από τη μια να συζητιέται η επιμήκυνση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση και αυτό να αφορά μόνο τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ ενώ από την άλλη συζητιέται το ενδεχόμενο πρόωρης συνταξιοδότησης (γιατί περί πρόωρης πρόκειται) για όσους εργάζονται στην ΟΑ (και στον στρατό και στην αστυνομία κλπ κλπ).

    Δεν το θεωρώ κοινωνικά δίκαιο να υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης (να μην πω τρίτης) κατηγορίας.

    Οσο για τις μετατάξεις δεν είναι ανεφάρμοστες μα έχουν να κάνουν κυρίως με το ύψος των αποδοχών των υπαλλήλων της ΟΑ και με το γεγονός πως είναι πολύ δύσκολο για παράδειγμα μια αεροσυνοδός να εργαστεί στον κισέ μιας εφορίας.

    Εχω επίσης δηλώσει σε σχόλια άλλων blogs πως δεν είμαι σύμφωνη να κηρυχτεί μια δημόσια επιχείρηση σε πτώχευση (με συνέπεια την μη υποχρεωτική καταβολή των οφειλών της) αφού μια τέτοια κατάσταση θα άνοιγε τον δρόμο για πολλά άλλα κακά.

    Επιμένω όμως πως η κοινωνική δικαιοσύνη όσον αφορά τα δικαιώματα συνταξιοδότησης θα πρέπει να αφορά όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες αφού μιλάμε για ισονομία....

    Καλό απόγευμα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;