ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Γελοιο-γράφοντας την επικαιρότητα....

Επέστρεψα λοιπόν από μία ολιγοήμερη διακοπή των συνηθισμένων δραστηριοτήτων....

Σιγά σιγά λοιπόν επιστρέφω και στο αρρωστημένο κλίμα της επικαιρότητας που μας περιβάλλει, γιατί περί αρρωστημένου κλίματος πρόκειται.......
Το φάντασμα του Ζαχόπουλου ξαναχτυπά μπερδεμένο με παλιές και νέες υποθέσεις που μάλλον οδεύουν προς την αρχι-οθέτηση εεεε συγγνώμη αρχειοθέτηση ήθελα να πω........


Σκίτσο του Αντρέα Πετρουλάκη
Οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε ολόκληρη την επικράτεια με την ίδια αποφασιστικότητα ενώ δεν διαφαίνεται η ίδια αποφασιστικότητα στις αρμόδιες αρχές να περιφρουρήσουν τον δασικό μας πλούτο.....


Σκίτσο του Αντρέα Πετρουλάκη
Εκτός από τις πυρκαγιές που κατάκαψαν ολόκληρη την Ελλάδα, ο Υμηττός για άλλη μια φορά καίγεται...
Αυτή τη φορά η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Γλυκών Νερών....ξέρετε σε εκείνη την περιοχή που σφύζει από νέες οικοδομές που χτίζονται αλόγιστα.
Ηταν μόλις πέρσυ που ο Υμηττός κατακάηκε για πολλοστή φορά, το ίδιο και η περιοχή δίπλα στο σπίτι μου....
Ευτυχώς που ο άνεμος βοήθησε να πάρει η φωτιά αντίθετη κατεύθυνση αλλοιώς.....κλάψε με μάνα κλάψε με......
Για να μην ξεχνάμε λοιπόν τις συνήθεις αιτίες των πυρκαγιών παραθέτω το παρακάτω video που δημιούργησα πέρσυ μα εξακολουθεί να παραμένει πάντα επίκαιρο. Η περσυνή πυρκαγιά στάθηκε αιτία στη θέση του Υμηττού που ήταν γεμάτος από καταπράσινα δεντράκια σήμερα να βλέπουμε μοναχά καμμένα κούτσουρα!!!!
Και από ότι βλέπω η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και φέτος....


Και νάτανε μόνο αυτό? Η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο την περιοχή του Βύρωνα!!!!!
Η ΔΕΗ τελευταία με πολύ μεγάλη συχνότητα προγραμματίζει πολύωρες διακοπές ρεύματος θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία αφ' ενός αφού δεν αναλογίζεται τι πρέπει να κάνουν οι ιδιώτες με τα τρόφιμα που ταλαιπωρούνται από αυτές τις διακοπές? Να τα πετάξουν??? Είναι και ακριβοθώρητα πλέον λόγω της ακρίβειας, αν είναι να τα πετάμε κιόλας.....
Αφ' ετέρου αναλογίζομαι τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει κάθε πολύωρη διακοπή ρεύματος στην επιχειρηματική δραστηριότητα όλων εκείνων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βύρωνα....Οι περισσότεροι είναι μικρομεσαίοι που ήδη με την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας δύσκολα τα φέρνουν βόλτα.....
Για να μην μιλήσω για την ταλαιπωρία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με το ανέβασε - κατέβασε τον διακόπτη!!
Για σήμερα η ΔΕΗ ειδοποίησε πως δεν θα έχουμε ρεύμα από τις 08.00-16.00!!!!
Και εν πάσει περιπτώσει εάν πρόκειται για συντήρηση δικτύου γιατί δεν κάνουν αυτές τις διακοπές κατά τις βραδυνές ώρες που ούτε οι επιχειρήσεις θα είχαν επιτώσεις αλλά ούτε και τα νοικοκυριά????
Τις ημέρες που έλειπα μου είχαν τηλεφωνήσει οι γείτονες γιατί υπήρχε άλλη μια πολύωρη διακοπή, ενώ μέσα στον προηγούμενο μήνα πάλι υπήρχε πολύωρη διακοπή (μια Κυριακή) από τις 08.00 έως τις 15.00!!!!! Να μην πω για την έκρηξη που έγινε σε κολώνα της ΔΕΗ!!!
Τελικά νομίζω πως μία είναι η λύση : Να μετακομίσουμε στην Τουρκία αφού από ότι λέγεται θα εισάγουμε ρεύμα από αυτούς !!!!
Τουλάχιστον εκεί θα απολαμβάνουμε το αγαθό της ηλεκτροδότησης που στην Ελλάδα το ακριβοπληρώνουμε (ιδιαίτερα μετά την πρώτη Ιουλίου)!!!!
Και καλά πες πως η ΔΕΗ έχει την ευγενή καλωσύνη να μας προειδοποιεί κάθε φορά που κάνει προγραμματισμένη διακοπή, η ΕΥΔΑΠ όμως???
Μια Κυριακή ξυπνήσαμε και ούτε νερό να ρίξουμνε στο πρόσωπό μας δεν είχαμε!!! Εκείνη την Κυριακή δεν είχαμε νερό από τις 08.00 έως τις 18.00!!!!! Και μάλιστα κανείς δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ειδοποιήσει για τους λόγους της διακοπής αφού επρόκειτο για προγραμματισμένη διακοπή!!!
Ετσι εκείνη την ημέρα ξενητευτήκαμε, επιστρατεύσαμε γνωστούς και συγγενείς που το σπίτι τους βρίσκεται σε περιοχές πιο προνομιούχες και μας παραχώρησαν λίγο από το πολύτιμο αγαθό του νερού για να βρέξουμε λίγο τα χείλη μας!!!
Είναι να μην απορεί μετά κανείς γιατί πληρώνουμε τόσο υψηλά πάγια αφού αποδεδειγμένα το επίπεδο παροχής υπηρεσιών από τις ΔΕΚΟ είναι τουλάχιστον τριτοκοσμικό....
Ετσι μούρχεται να ξαναφύγω....καλά ήμουν εκεί στις παραλίες ζωσμένη με την ανεμελιά που μου πρόσφερε αυτή η ολιγοήμερη διακοπή (φυσικά όχι αυτή των ΔΕΚΟ)
Με τούτα και με τα άλλα ξεκινώ να γράφω γκρινιάζοντας για την ζοφερή πραγματικότητα στην οποία επέστρεψα και μας περιβάλλει!!!!!
Υπόσχομαι όμως πως από Δευτέρα θα είμαι πιο ευχάριστη κάνοντας ανάρτηση (ΔΕΗ επιτρέπουσας) από τις δροσερές στιγμές που πέρασαν το dyosmaraki, η Μελένια και η Καλλικατζαρελένη στη Ρόδο ξεχνώντας έτσι πρόσκαιρα το γκρίζο χρώμα που περιβάλλει την Αθηναϊκή πραγματικότητα......
Εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.....

15 σχόλια:

  1. Πάλι φωτιές... τι να πω! Ακόμη και μετά την περσινή καταστροφή μερικοί εξακολουθούν να προωθούν το συμφέρον τους!


    Πώς μου τα πέρασες; Άντε, και όσο έλειπες έκανα αφιέρωμα στο Γύζη σου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού'σαι,βρε κορίτσι!Μαυρα μάτια κάναμε να σε δουμε!Γι αυτά που ξαναβρήκες επιστρέφοντας,έχω να πω οτι επιστρέφω από τριτοκοσμική χώρα και εχω την απαίτηση να βρίσκω κάθε φορά κάτι καλύτερο σε μια υποτιθέμενη ευρωπαική χώρα!Όμως ορισμένα πράγματα όχι μόνο δεν αλλάζουν,αλλά δυστυχως χειροτερευουν!Είμαι απ΄τη φύση μου αισιόδοξος,αλλά η αλήθεια είναι αυτη που περιέγραψα!Μονη θερινή παρηγοριά,τα 'μπάνια του λαού!Κι αν μπορεις,να ξαναφύγεις.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα αγαπημένο μου Δυοσμαράκι
    καλωσόρισες στην ωραιότερη χώρα
    με τους χειρότερους πολίτικους
    του κόσμου
    Καλά θα κάνεις να μας ταξιδέψεις
    λίγο στην όμορφη Ρόδο και αυτά
    τα λέμε και αργότερα
    Ετσι κι αλλιώς κάθε χρόνο τα ίδια έχουμε

    κοτσυφοφιλώ σε

    τσιου!!!!

    Καλό Σαββατοκύριακο

    ξανα τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ό,τι και να πεις, ό,τι και να γράψεις θα'ναι λίγο. Κρίμα για την όμορφη χώρα που μετατρέπεται σιγά-σιγά σε κρανίου τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραιο το βιντεακι για τον Υμηττο [ωραιο δειχνοντας καταστροφη ,θα μου πεις? τροπος του λεγειν]...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέχασες να πεις πως είναι οι ίδιες ΔΕΚΟ που παρέχουν απλόχερα φως, νερό και τηλέφωνο στα καθίκια που χτίζουν μεζονέττες στα καμμένα εδάφη (παράνομα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμάς πάλι εδώ πάνω στα ξένα παρακαλούμε να μας κόψει την παροχή νερού ο ουρανός και να βγάλει λίγο ήλιο, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Από πυρκαγι΄ς πάλι δεν κινδυνεύουμε με τίποτα. Με τόση βροχή ούτε τα κάρβουνα ανάβουν!!

    Για διακοπή ηλεκτρικού δεν το συζητάω καν. Από ότι ξέρω τα πυρηνικά εργοστάσια δεν κλείνουν.

    Πάντως πάνω σε αυτό που λες, ομολογώ πως τα πάγια στην Ελλάδα είναι ακριβότερα από όσο θα έπρεπε. Γενικά κάποια πράγματα όχι μόνο δεν διορθώνονται, αλλά χειρτερεύουν.

    Καλώς επέστρεψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλωσορισαμε Δυοσμαρακι!!!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @antoine
    Αστα να πάνε...Αυτό είναι που με εξοργίζει....
    Πολύ όμορφο το αφιέρωμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @vad
    Απότομη προσγείωση καλέ μου vad. Μα όσο για τα μπάνια του λαού τα τιμώ δεόντως όποτε προλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @karaflokotsifas
    Αγαπημένε μου karaflokotsifa
    Εχεις δίκιο, για αυτό και φρόντισα να αρχίσω να μιλώ για την Ρόδο και όσο για τα άλλα....τα πετώ για λίγο στη λήθη....
    Καλό βράδυ εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @λάκης φουρουκλάς
    Πράγματι είνια κρίμα πολύ κρίμα
    Σε καλωσορίζω στον χώρο αυτό Λάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @habilis
    Ειδικά το πρώτο μέρος του έχει τη δική του μοναδική ομορφιά όπως όμορφος είναι και ο Υμηττός
    Καλό βράδυ εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @patsiouri
    Σωστά. Οπως τα λες είναι..
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ndn

    Καλώς σας βρήκα ndn

    Αν σας περισεύει λίγη βροχούλα να μας την στείλετε κατά δω. Μοναχά να σας πούμε πότε θα λείπουμε για δικαοπές για να βρέξει ή πριν η μετά...λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;