ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Γελιογράφοντας - Το "Ασφαλιστικό ζήτημα"

Σε απόφαση συναίνεσης στο διάλογο για το "ασφαλιστικό ζήτημα", προχώρησε το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ μετά από την πρόταση της ΠΑΣΚ για αποδοχή του διαλόγου στα πλαίσια της βουλής και της ΔΑΚΕ για συμμετοχή σε διμερή διάλογο. Οι τριτοβάθμιες ομοσπονδίες (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) αποφάσισαν τελικά να συμμετάσχουν στο διάλογο της βουλής.

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Καθημερινή 8.12.07)


Μία από τις πτυχές του "ασφαλιστικού ζητήματος" αφορά την επιμήκυνση του ορίου αλλά και του χρόνου συνταξιοδότησης.......



Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου (στο Βήμα της Κυριακής)


Ερευνάται τρόπος να μειωθούν τα ελλείματα των Ταμείων. Είναι γεγονός πως υπάρχει μεγάλος αριθμός Ταμείων και μάλιστα ελλειματικών. Το αξιοπερίεργο είναι πως αντί να καταργηθούν τα ελλειματικά Ταμεία, καταργούνται τα Ταμεία τα οποία διαθέτουν πλούσια αποθεματικά και ενσωματώνονται στο ελλειματικό ΙΚΑ. Ετσι ευεργετικά δικαιώματα εργαζομένων σε συγκεκριμένους κλάδους κινδυνεύουν να καταστρατηγηθούν μέ τα νέα μέτρα. Αξιοπερίεργο είναι επίσης το γεγονός πως μεγάλο μέρος των οφειλών προς το ΙΚΑ προέρχεται από δημόσιους φορείς!!!!!

Το ΙΚΑ ετοιμάζεται να απορροφήσει τα άλλα Ταμεία

Μία από τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις είναι η πρόταση για προαιρετική συνταξιοδότηση στα 67. Φαίνεται πως όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι θα εργάζονται μέχρι τα βαθιά τους γεράματα προκειμένου να πάρουν μια σύνταξη της προκοπής........
Ασφαλισμένη στο ΙΚΑ εργάζεται προκειμένου να συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.....

Μετά από όλα αυτά μεγάλη ανασφάλεια για το ασφαλιστικό διακατέχει τους ασφαλισμένους......

Αλήθεια τι έγινε με την υπόθεση των ομολόγων και την επιστροφή των χρημάτων στα Ταμεία?????


7 σχόλια:

  1. Έλα μου ντε; Τι έγινε εκείνο το θέμα; Το έφαγε η μαρμάγκα, μάλλον. Όπως θα φάει και το ασφαλιστικό, μόλις δώσουν στους δημοσιογράφους αυτά που ζητούν.
    Δυστυχώς, έτσι λειτουργεί το σύστημα. Προσωπικά, την κρατική σύνταξη την έχω ήδη ξεγραμμένη. Να δούμε πότε θα απαλλαγούμε και από τις εισφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρακι το αφαλιστικο ειναι απο μονο του γελιογραφεια!!Χι,χι,χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε?

    Τίποτα. Ούτε θα γίνει, το όποιο πόρισμα θα βγεί, "στημένα" σε κάποια χρονική στιγμή που ο κόσμος θα ασχολείται με κάτι άλλο, για να περάσει στα αζήτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πειραζει που ειμαι αισιοδοξος; νομιζω οτι σε 10 χρονια ας πουμε τα πραγματα μπορει να αλλαξουν πολλες φορες. ελπιζω μονο σε καποια παρεμβαση της ΕΕ γιατι μ αυτους εδω που μπλεξαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΕ δεν παρεμβαίνει. Επισημαίνει, διορθώνει, εγκρίνει, απορρίπτει... Τα υπόλοιπα τα κάνουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη μασάτε. Θέλουν τα χρήματα των ταμείων για να συνεχίσουν το μεγάλο φαγοπότι.
    Σιγά μη τους έπιασε ο πόνος για τους συνταξιούχους. Οι έμποροι ανθρώπων. Φτου!!!
    ………Χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ σωστά λες οτι θα χάσει κόσμος πολλά και διάφορα χάριν μιας "εξυγίανσης" που δεν μπορεί καμμία κυβέρνηση να κάνει χωρίς θύματα -πάλι- εμάς !
    Οσοι διαχειρίστηκαν τα χρήματά μας θα τη βγάλον καθαρή.
    Μια τέτοια περίπτωση ειναι και κεινα τα Ομόλογα και οι άλλες οφειλές του ίδιου του Κράτους στα Ταμεία !!!
    Παραλογισμός που καλειται να λύσει το θεμα ορθολογιστικά. Δεν γίνεται, η καλύτερα, δεν εμπιστεύομαι πια κανέναν να το λύσει χωρίς να χάσει κανεις, όχι μόνο εγω αλλα κι όλοι μας.
    Αν-ασφαλιστικό, όπως ειχα πει και παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;