ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Ωραία ρύκια για κάρβουνο

Μια φορά και έναν καιρό σε μια μακρυνή χώρα ζούσε ένας νεαρός που αναζητώντας την τύχη του είχε εγκαταλείψει το πατρικό του σπίτι από την εφηβεία του. Κάποια ημέρα όταν ο πατέρας του πέθανε όλοι οι συγγενείς βάλθηκαν να αναζητούν τον νεαρό επαναστάτη ο οποίος ούτε γράμμα δεν έστελνε τα προηγούμενα χρόνια στον πατέρα του αν και αυτός ο πατέρας δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε πατέρας : Ηταν ο βασιλιάς της Παρνηθίας μιας δασώδους χώρας που ήταν γεμάτη από ρύκια και κόκκινα ελαφάκια.

Μόλις εντόπισαν τον νεαρό οι αντιπρόσωποι του κράτους της Παρνηθίας τον έντυσαν με τα βελούδινα ειδικά ενδύματα που φοράνει οι βασιλιάδες και τα πολύτιμα κοσμήματα στολισμένα με πολύτιμους λίθους που όμοιούς τους δεν έβρισκε κανείς σε ολάκερο τον κόσμο.

Ο δρόμος που χώριζε τον τόπο που είχε εγκατασταθεί ο νεαρός από την Παρνηθία ήτανε πολύ μακρύς και για να φτάσουνε έπρεπε να διασχίσουν όλα τα δάση της Παρνηθίας, να περάσουνε από ρεματιές και κάμπους από βουνά κι από λαγκαδιές.

Μια ημέρα εκεί που περνούσανε από μια μεγάλη λαγκαδιά, ο καινούργιος βασιλιάς σταμάτησε απότομα το άλογό του, σήκωσε το κεφάλι του και κοίταξε λγωμένα την πλαγιά της λαγκαδιάς που είτανε γεμάτη σπάνια δέντρα.

Τι έχεις βασιλιά μου? Ανήσυχο σε βλέπω ....τονε ρώτησε ο αρχηγός της ακολουθίας του....

- Για δες εκεί, του αποκρίθηκε ο βασιλιάς, για δες ωραία ρύκια για κάρβουνα...........

(Ξέχασα να σας πω πως ο νεαρός όλα αυτά τα χρόνια που έλειπε από το πατρικό του είχε συνεταιριστεί με έναν επιχειρηματία και είχαν ένα ξυλοκάμινο και γύριζαν όλη τη χώρα και πουλάγανε κάρβουνο)

Τι απέγινε μετά σαν έφτασε ο νεαρός στο καινούργιο του βασίλειο την Παρνηθία δεν γνωρίζω να σας πω. Aυτό που μπορώ να σας πω είναι πως η ιστορία αυτή είναι αληθινή όπως στα παραμύθια,έτσι την άκουσα έτσι σας την ματαλέω.......

(Η κεντρική ιδέα είναι παρμένη από "το περιβόλι με τα χαμένα παραμύθια" του Νέστορα Μάτσα όμως το άλλαξα και το έγραψα με τα δικά μου λόγια έτσι σε δουλειά να βρισκόμαστε........)

1 σχόλιο:

Ποιά είναι η γνώμη σας;